Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'uz američko vodstvo'
Povratak na članak

Nakon Saudijske Arabije i Emirati spremni poslati kopnene snage u Siriju

Saudijsku ponudu pohvalile su Sjedinjene Države, no sirijski režim odgovorio je u subotu da će strani vojnici biti vraćeni kući u lijesovima.

Komentari 52

Avatar lvan12
lvan12
16:57 07.02.2016.

Ma šta bi oni... uz svo oružje što su nakupovali od amerkinaca, oni i saudijci nisu se u stanju boriti niti protiv nenaoružanih jemenaca... Da stvar bude i gora, u petak im Houti ispalili jednu Tocku i pobili oko 104 plačenika u okupiranoj bazi Marib. Naravno nije bila vijest o tome kod nas jer je to njihova sramota...

VL
Avatar nekakav
nekakav
15:29 07.02.2016.

e nećeš razbojniče! skoro 5 godina traje rat u siriji, uzrokovan baš tim 'prijateljima' kao što je saudijska arabija, emirati, kuvajt, bahrein. oni su platili i dalje plaćaju zločince. i to u sriji, zemlji iznimnih ljudskih i vjerskih sloboda, za za razliku od srednjevjekovnih feudalaca iz saudijske arabije, iokolice. kako to da u tim zemljama, gdje je pravi autokratski režim, koji vješa ljude zbog izgovorene riječi protiv kralja, kako to da tamo nije bilo protesta? pa bilo je, ali vam vaši slobodarski zapadni mediji to nisu prenosili, kao što nisu ni prenosili kako je vojska okrutno počistila ulice, a sve koje su uhvatili zatvorili bez suđenja, i polako ih vješala. nemate pojma, ni ne naslućujete stvarnost. sad kad je u siriji krenulo prema nekom rješenju, koje nije po ćefu zapadu i njegovim vazalima iz zaljeva, e sad bi svi tamo nešto radili. sad, kad su im planovi razotkriveni. da rusi nisu udarili po isilu, i općenito teroristima, još bi gledali čerećenje jedne lijepe zemlje. zapad se ulovio u zamku kakve je često on sam postavljao. samo što u ovom slučaju rusi dolaze kao stvarni prijatelji, bez da su išta prethodno inicirali. amerikanci su iz libije, iraka, afganistana, napravili propale države, bez ikakvih šansi, da se u idućih 10 godina osove na noge. sad vidimo kolka je povijesna šteta bio raspad sssr-a. nikad ne bi došlo do krvavih sukoba u jugoslaviji, razaranja iraka, libije, sjevera afrike. sva sreća da se kotač malo okrenuo, i događaji idu drugačijim putem od oni crtanih u dc-u.

VL
ST
stomugromova
16:11 07.02.2016.

Rusi su već dovukli u Siriju dosta sofisticiranog oružja da nekom ne bi pale gluposti na pamet.

VL
Avatar superhik74
superhik74
16:22 07.02.2016.

Ovo je stvarno jedan nevidjeni fenomen: "SAD je prihvatila ponudu Saudijske Arabije, a sada navodno i UAE da zajedno naprave oruzanu agresiju na susjednu drzavu Siriju". U Siriju i onako godinama ubacuju teroriste i strane placenike pod raznim imenima od Al-Islamia, Al-Nusra, Al-Qaida, ISILl itd te ih financiraju bilo direktno bilo indirektno "kupovinom" ukradene nafte kako iz Sirije tako i iz Iraka. Medjutim plan im je propao kao i u Jemenu i Iraku pa sada spremaju otvorenu agresiju. To moze rezultirati trecim svjetskim ratom jer Iran, Rusija i Kina nece tek tako gledati blatantno krsenje medjunarodnog prava od najbrutalnijih rezima na kugli zemaljskoj kao sto je vehabijska tvorevina Saudijska Arabija ili neo-otomanska diktatura sultana Erdogana, Turska.

VL
GM
Gjuro-Mrki
17:04 07.02.2016.

oni bosonogi jemenci ih ganjaju po arabijskoj pustinji ,a oni bi kao združeni gibali prek Jordana do Sirije.Iranci ih jedva čekaju.najte nas opterećivati tim tračevima.niste niš pisali o posjeti starog Henrija K. i premijera Bavarije Moskvi i reakcijama zapadnog"slobodnog" tiska glede tih posjeta .

VL
BO
borac2525
15:41 07.02.2016.

Nakon pet godina Assad uz pomoc Rusije napokon napreduje u slamanju isila i drugih pobunjenika i gle čuda najednom bi sad upale Turska i Saudijska Arabija... Nema problema , specijalci Hezbolaha i ruska avijacija vas spremno čekaju.

VL
DU
Deleted user
15:29 07.02.2016.

Znaci na podrucju Sirije istovremeno bi ratovale Sirijska vojska, Rusi, Iran, Saudijci i potencijalno Turci. Hmmm... vec osjecam miris Treceg Sv. rata :)

VL
OP
opančar
17:19 07.02.2016.

bu iranci u vojnom smislu pojeli saudijce, samo uđite u siriju, ha ha

VL
LA
Lavica7
17:53 07.02.2016.

Kako su Iran i ...pa na poziv SIRIJE, suverene drzave koju su "neki" odlucili demokratizirat. I zbog njihove demokracije sad imamo miliune izbjeglica koje hrle prema Europi. Umjesto da ih se usmjeri prema stvarnim nosiocima demokracije.

VL
Avatar Pavel ic
Pavel ic
18:42 07.02.2016.

dok god se oni izmedu ubijaju je super.zato nek te isilovce unisti tko moze jer vidise da rusi i ameri nemogu

VL
ST
Stipan
15:32 07.02.2016.

Bla -bla. U Siriji su Rusi i legalna sirijska vojska i sigurno oni neće dopustiti bilo kome da uđe u Siriju jer su ti isti teroristi .

VL
AB
Abcd..
21:16 07.02.2016.

Samo dodjite da vas barba Putin posalje nazad u horizontali skupa sa turskim olosem. Jemenski Huti brutalno peglaju Saudijsku Pacoviju, uzeli im neka sela u pogranicnom podrucju, ali nema vijesti na nasim portalima. Na kraju pacovi su poceli slati placenike iz Kolumbije da se bore za njih ali su i oni dobili po labrnji. haha

VL
ST
stomugromova
16:08 07.02.2016.

UAE vehabije bi se borili protiv ISIL-a ? Bilo bi najbolje da netko konačno zauvijek zatvori te izmišljene kalifate i njihove smiješne šeike.

VL
DU
Deleted user
19:43 07.02.2016.

'uz američko vodstvo'...pa sad, neko je odje blesav,.... Objavljeno 06.02.2016. u 07:59 Pozicija Washingtona u najnovijem zapletu još nije potpuno jasna. Izraelski izvori tvrde da Moskva i Washington sve bolje suraduju, dižuci paru u Ankari i Rijadu. Najavljuju i mogucnost mogucnost zajednicke americko-ruske zracne akcije u deblokadi Rake, najtvrdeg uporišta terorista. Što je posebno zanimljivo, procjenjuju da Washington nece stati iza intervencije svojih tradicionalnih saveznika Turske i Saudijske Arabije i zatvoriti vrata Rusiji. Upravo po izraelskim izvorima, proširenje rusko-americke suradnje, osim kod Sirije, moguce je ocekivati cak i u Libiji, gdje bi na ISIL u libijskom Sirteu poslali zajednicke snage komandosa, uz sudjelovanje Velike Britanije i Italije. Razumljivo je da izmedu Washingtona i Moskve postoji nekoliko kanala suradnje i pregovora koji nadilaze interese Turske i Saudijske Arabije i sirijsko pitanje.

VL
AA
aabbcc
22:34 07.02.2016.

IS, pa snage oporbe i eto sada da budu kao međunarodna koalicija ! / Svasta u prljavom ratu, jadan narod Sirije. /.

VL
KI
king123
18:29 07.02.2016.

ako ce saudijska arabija pomoc borbi protiv isila onda je islilu dosao kraj!!!

VL
MA
malena27
20:28 07.02.2016.

Cini mi se da ce i ove godine Sirija biti hit destinacija za teroriste.

VL
SA
SANTOS
23:13 07.02.2016.

A Iranci ih čekaju ko zapete puške,da na nekom iskale svoj pritajeni bes.Kakav cirkus u svetu,sve mi se čini da će se uskoro i otgrnuti iz kontrole onih koji su ga i proizveli.Druga liga se koprca da nađe svoje mesto,veliki Ameri,Rusi i Kinezi pustili decu da se igraju,sve dogovoreno.... štap i šargarepa.Taman kad im se osladi da se igraju rata Tate će sesti podeliti packe i odabrati neko drugo žariše....Koga da se plaše Ameri sa svojih 8000 i Rusi sa svojih 12000 atomki,Čak i Kinezi sa 1200 komada a da ne izlaze van granica Kine mogu jednim potezom napraviti zemaljsku kuglu neživom planetom.Toliko o navijačima ko ima veći....Pusti s300 i tomahavke,bitno je da nekom od njih ruka ne zadrhti sa atomkama jer za konačno razjašenjenje moraju svi znati da je svaka od današnjih atmskih bombi minimalno jačine 40 puta kao ona bačena na Hirošimu.

VL
IC
ice12
03:00 08.02.2016.

Mogu poslat vojsku tople brace. Nema medju njima bojovnika.

VL
IC
ice12
03:38 08.02.2016.

Saudi arabija je izvor ljudskih prava, demokracije, tolerantnosti, vascelog napretka covjecanstva. Tu je medina, a i meka s kabom prema kojoj se guzi milijarda muslimana i to pet puta na dan s molbom da allah unisti Zidove i nevjernike. Islamslam se urusava i to muslici ne mogu zaustaviti, kao sto ni zapad ne moze zaustaviti njihov bijeg iz islamskog raja. Novinari se boje otvoriti quran.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.