Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović odgovorio

'Nakon Nikolićevih izjava male su šanse za povlačenje tužbe'

Ante Gotovina, Josipović
Jurica Galoic/PIXSELL
26.11.2012.
u 18:00

– Ne vjerujem da ovakve izjave daje političar koji je na čelu zemlje koja želi biti europska – kazao je Josipović

Na odgovor predsjednika Ive Josipovića srbijanskom kolegi Tomislavu Nikoliću, koji je u intervjuu tabloidu Kurir izjavio da je cinično što Ante Gotovina poziva Srbe na povratak, nije trebalo dugo čekati.

– Susret s predsjednikom Nikolićem ne bi sada imao smisla, s njim se ne viđam, ali čitam neke njegove neobične izjave. Upravo zbog ovakvih Nikolićevih izjava malo je prostora za povlačenje tužbi za genocid – kazao je predsjednik Josipović u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu".

Dodao je da je šteta što Nikolić svojim izjavama nakon oslobađanja hrvatskih generala Gotovine i Markača zaustavlja procese pomirenja i suradnje.

– Ne vjerujem da ovakve izjave daje političar koji je na čelu zemlje koja želi biti europska. Hrvatska zagovara pomirenje i stalno spušta loptu na zemlju, ali Nikolić očito drukčije vidi situaciju. Ovakvi nastupi ne idu u prilog dobrim odnosima i pomirenju. Hrvatska neće podleći toj histeriji – kazao je Josipović.

Na Nikolićev komentar da Hrvatsku ne bi bilo pristojno primiti u EU, Josipović je kratko rekao: 

– Na sreću, o tome ne odlučuje Nikolić nego Europska unija.

Podsjetimo, srbijanski predsjednik u intervjuu Kuriru poziv generala Ante Gotovine izbjeglim Srbima da se vrate svojim kućama komentirao je riječima:

– Što hoće – da se okupe i da ih još jednom protjera i pobije, da završi taj posao? Da više ne traže ni imovinu. Usuđujem se reći – to vam je shvaćanje i istine i Boga i pravde u dva naroda – u srpskom i hrvatskom – smatra Nikolić. Ističe da Srbija traži načine suradnje s Hrvatskom u raznim područjima, "ali očigledno da s državom koja slavi svoj zločin ne možete iskreno, otvoreno i srdačno surađivati".

>>Nikolić o Gotovini: Što hoće, da se Srbi okupe i da ih pobije?

Komentara 245

BM
Boris Markovic
14:43 27.11.2012.

@Ribnik: Procitao sam te kad si napiso da se molis za Srbiju. Hvala ti na tome. Uvek sam znao da nas volis.

OB
-obrisani-
18:31 26.11.2012.

rijeci nikolica su za osudu, to su rijeci protiv medjunarodnog poretka jer sud jeste medjunarodni a o Hrvatskoj je govori vrlo ruzne rijeci, sta ocekivati od predsjednika drzave koji jos nije iskopao masovnu Grobnicu u Batajnici kraj Beogradam i kadaa se jos pronalaze masovne grobnice po bosni, a i ne samo njoj.kada ne priznju agresije nad susjedima to ne moze biti covijek koji moze biti primljen,a niti ima onda smisla sa njim razgovarati.

BM
Boris Markovic
14:24 27.11.2012.

@Zveč: Moji komentari se odnose na vestinu Predsednika. Koja je svrha te vestine i zasto/kako je upotrebljena je drugo pitanje. U proceni vestine ja ne procenjujem koliko je nesto bilo dobro za Hrvatsku ili Srbiju, vec za Predsednika licno. Ja sam i zaboravio da politicar moze da misli na druge interese osim licnih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije