Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritika iz srbije

Nikolić o Gotovini: Što hoće, da se Srbi okupe i da ih pobije?

'Serbian President Tomislav Nikolic speaks during a joint press conference with the Serbian Socialist leader after their meeting  in Belgrade on June 28, 2012. Serbian Socialist leader Ivica Dacic rec
Arhivska fotografija
Autori: mf/VLM, luc
26.11.2012.
u 11:48

Na Nikolićeve izjave u Kuriru reagiralo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova

– Ovo s Hrvatskom ne ide dobro. Predsjednik Hrvatske do ove presude Gotovini i Markaču tražio je razloge zašto da se ne mirimo. Sve priče da je ljutit zato što sam ja rekao nešto o Vukovaru su laž. On je čekao ovu presudu. On bi sada da razgovaramo – ja kao predsjednik naroda koji je činio zločine i on kao predsjednik naroda koji nije ni za što osuđen – ljutito je rekao srpski predsjednik Tomislav Nikolić u intervjuu desničarskom tabloidu Kurir dodajući da je cinično što Gotovina poziva Srbe na povratak.

– Što hoće – da se okupe i da ih još jednom protjera i pobije, da završi taj posao? Da više ne traže ni imovinu. Usuđujem se reći – to vam je shvaćanje i istine i Boga i pravde u dva naroda – u srpskom i hrvatskom – smatra Nikolić. Ističe kako Srbija traži načine suradnje s Hrvatskom u raznim područjima, "ali očigledno da s državom koja slavi svoj zločin ne možete iskreno, otvoreno i srdačno surađivati".

Uhićenje Mladića bio je zločin, kaže.

– Kada je podignuta optužnica protiv Ratka Mladića za Srebrenicu, nismo čekali ni da bude osuđen, donijeli smo rezoluciju u Skupštini o osudi zločina. Naša je vlada uhitila Mladića i odvela ga u Haag. Znam, to je bio zločin i nikada neću reći da nije. Hrvati znaju da je zločin počinjen u Oluji strašan, da će ih gristi dok su živi, ali slave što nitko nije kažnjen za to. To je narod na pogrešnom putu, narod koji bi sada možda strijeljao svoje pojedince koji kažu – stanite ljudi, pa to je bio zločin – mudruje u Kuriru Nikolić.

Ocijenio je da nije u redu što EU nije "opteretila tom presudom Hrvatsku pred njen ulazak u Uniju, a da smo mi proslavili ovako nešto, kao što je Hrvatska proslavila, ne bismo nikada u povijesti zaslužili biti članicom EU".

>>Naš novinar 7 godina čuvao nešto generalovo: Pa to je moja futrola!

Komentara 408

NE
neki
12:04 26.11.2012.

«Gospodo Srbi [saborski zastupnici – I. B.], vi ste s nami u jednoj kući, krvlju i našom i vašom natopljenom, pa ipak vi polovinu te kuće rušite i dopuštate, da nam kiša i bura u nju puše, a međutim ii vi zebete s nami. Tko vas je ovlastio rušiti polovinu kuće, gdje sami priznajete, da smo vas ljubazno primili. Pogledajte kod vlade; predsjednik je vaš čovjek, kod najvišega suda t. j. kod stola sedmorice je predsjednik vaš čovjek; pak se još tužite. A kad tamo, vi zatirete nas i Srbe. Proti tomu biti će narod sav, bez razlike vjere i naše i vaše pazite, kad narod složno progleda, da ne budete bježali putem bez ...» (David Starčević, 1884., prema: Saborski dnevnik 1884-1887, Zagreb, 1887., s. 167).

PI
pidocha
12:04 26.11.2012.

jeli ovo rječnik,političara i pricidnika jedne države 21 stoljeća,

JS
John_Smith
12:38 27.11.2012.

Tko o čemu Srbi o raseljavanju. Prvo su Srbi sa tog područja protjerali svo Hrvatsko stanovništvo, mnogi pobijeni, mučeni, spaljeno sve. Protjerano je 50 000 Hrvata iz Banja luke, oko 200.000 iz POSAVINE, protjeran velik broj Hrvata iz Srijema i Vojvodine, Protjerana masa Muslimana te načinjen genocid u istočnoj Bosni, i oni nekom imaju obraza suditi. Osim toga, u Hrvatskoj ej suđeno mnogima i bit će suđeno za zločine, a Hrvatska ne slavi protjerivanje Srba ovih dana nego neuspjeh izjednačavanja krivnje da su svi jednako krivi. E pa nisu, zna se tko je prvi počeo i palio sve pred sobom. Kad će se vratiti Hrvati u POSAVINU, kad će Posavina opet biti večinski Hrvatska?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije