Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'pravda je dostižna'

Nakon 21 godinu riješen stambeni problem obitelji Nikolovski

nikolovski, ljubičić
24 sata
25.07.2012.
u 22:22

Boro Nikolovski otac nekadašnje pjevačice Magazina Ljiljane Nikolovski i Zlatko Ljubičić razvojačeni hrvatski branitelj, pružili ruku pomirenja.

Boro Nikolovski, otac Ljiljane Nikolovski koja je nekad bila pjevačica popularne splitske grupe Magazin, nakon što je prije dvije godine dobio pravomoćnu presudu po kojoj mu pripada stan na sedmom katu u Kaštalenskoj ulici br. 8 na splitskom predjelu Spinut, a u kojem je živio razvojačeni hrvatski branitelj Zlatko Ljubičić sa svojom obitelji, u srijedu je, nakon bezbroj peripetija, uspio riješiti svoj "stambeni problem".

I to posredstvom ministra branitelja Predraga Matića koji je zbog tog slučaja došao u Split.

– Kao ministar prihvaćam odgovornost za ovaj problem, iako osobne odgovornosti nemam. Boro Nikolovski je nakon 21 godinu napokon dočekao pravdu. Uspjeli smo ovo riješiti na miran način i pokazali da je pravda spora, ali dostižna – kazao je ministar Matić. Dodao je i kako je ovo primjer koji pokazuje kako Hrvatska ima problema sa životom pravne države. Naime, prije šest dana u vlastiti stan u Kaštelanskoj 8 provalio je Boro Nikolovski s obitelji želeći konačno u njemu početi živjeti. Iz stana otada nije izlazio, dok su članovi obitelji Ljubičić čije su stvari bile unutra, "stražarili" u hodniku. Sve je uredno "pratila" i policija, iz preventivnih razloga, da ne bi eventualno došlo do bilo kakvog incidenta.

U stanu na sedmom katu nema ni vode ni električne energije. Isključeni su, jer sedmeročlana obitelj Ljubičić nije imala novca da podmiri račune za režije koji su dostigli iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. Hrvatskom branitelju Zlatku Ljubičiću obećano je kako će dobiti garsonijeru u Šimićevoj ulici u Splitu, a preostali kvadrati koji mu pripadaju riješit će se preko povoljnog kredita kojeg bi trebao dobiti. Zadovoljni konačnim rješenjem prave "drame" u kojoj su apsolutno svi gubili, Boro Nikolovski i Zlatko Ljubičić pomirili su se i rukovali pred ministrom Predragom Matićem.

– Sretan sam, ovo čekam 21 godinu. Zlatku sam već rekao da mu ja nisam kriv za njegov problem. Ja protiv njega nemam ništa, niti je on taj koji je upao u moj stan. Svaki je od nas patio. On je svoj problem morao rješavati na drugom mjestu – izjavio je Boro Nikolovski s kojim je bio sin Zoran. Dodao je kako je dobio pravomoćno rješenje, otkupio stan i ima pravo u njemu biti.

– Vjerujem kako će Ministarstvo branitelja ispuniti ovo što su obećali. Mi ćemo sada iznijeti svoje stvari iz stana, a u roku od dva mjeseca trebali bi biti stambeno zbrinuti. Imam prijatelje i rodbinu i dok se ne riješi moj problem, boravit ću kod njih – kazao je zadovoljan Zlatko Ljubičić koji je mirno iselio iz stana. U roku od dva mjeseca obitelj Ljubičić trebala bi useliti u garsonijeru koju će moći otkupiti. Stan u Kaštelanskoj 8 na sedmom katu na privremeno korištenje obitelji Ljubičić dala je stambena komisija MORH-a prije nepunih 19 godina. Boro Nikolovski isto toliko godina vodio je niz sudskih sporova koje je dobio i stan uknjižio. No, trebao je doći ministar branitelja da se sve konačno riješi. Stara poslovica kaže: "Sve je dobro kad se dobro završi!"

Komentara 27

KR
krka
17:09 26.07.2012.

Ja opet po domačem: Matiću nisam čul da po Vukovaru i ostatku države deložiraš srbe koji su oteli stanove Hrvatima u vrijeme paradržave krajine. Šmokljan si i izdajnik, kaj drugo reči, takav kak i oni koji su te instalirali. Samoo da mi je znati tvoj ratni put, kojim se hvališ.Valjda su dečki, tvoji suborci spavali na smjenu ne znajuči na čijoj si strani. Ili si možda pomagal Hr. gardistima gledajući ih prek nišana???

RI
rina
22:51 25.07.2012.

KONACNO!

LI
liliZG
14:10 26.07.2012.

super, ako u menđuvremnu nisi umro....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije