Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene Ustava
Povratak na članak

Nakon 20. prosinca nemoguć referendum o manjinama

U produljenom roku za javnu raspravu o Ustavu stiglo je samo 10 posto primjedbi na izmjenu Ustava

Komentari 108

DU
Deleted user
22:20 04.12.2013.

HDSSB-u i Vladimiru Šišljagiću poručujem jasno i GLASNO. Na zadnjim izborima bio sam visoko na vašoj listi iako nisam član vaše stranke. Zadnje troje izbore dobili ste moj glas glas moje obitelji. . Ako podržite Milanovića da onemogući referendum odum o ćirilici u Vukovaru ali i ako zaštiti Perkovića od njemačkog pravosuđa u meni ali i u još mnogima dobit ćete od prijatelja velike neprijatelje.

VL
Avatar RUN.FAST.RUN.FAR
RUN.FAST.RUN.FAR
22:15 04.12.2013.

ovdje je de facto buduće glasanje neupitno promjenjeno u prihvaćanje izmjena ustava, iako se zna da komunisti i kokošinjac zajedno nemaju dovoljan broj ruku, a svatko tko će glasati za tu promjenu u ovom trenutku, a ne nakon 1.1. je zapravo veleizdajnik !

VL
DU
Deleted user
22:00 04.12.2013.

najbolje je prikupiti potpise d ase uklone jugokomunisti s vlasti onda Ustav treba skrojiti po želji hrvatskog naroda

VL
Avatar RUN.FAST.RUN.FAR
RUN.FAST.RUN.FAR
22:03 04.12.2013.

stranačka demokracija u HR je krepala....to su sve nakupine ljudi vrlo sumnjivih potencijala, a nadasve kriminalnih htijenja personalnu demokraciju ili direktnu demokraciju molim !

VL
CR
crofish
22:48 04.12.2013.

da uvedu vidovdanski ustav pa završe više s tim pretvaranjem???

VL
DU
Deleted user
22:42 04.12.2013.

Molim vas svi pošaljite e mail HDSSB-u Nek se ne igraju vatrom

VL
DU
Deleted user
22:16 04.12.2013.

Ma krasni su im prijedlozi....a o cemu ce se onda moci odlucivati na referendumu???? mozda o boji vrtnog cvijeca......ti politicari nisu normalni

VL
KR
krle3
22:29 04.12.2013.

Za kukurikavce, laburiste i tzv.manjince mi je jasno, ali ako Glavasev HDSSB podrzi milanovica i njegovu promjenu Ustava u Saboru bez obzira na mogucu " regionalizaciju " Hrvatske , to ce biti protiv volje Slavonaca i Baranjaca i svojevrsna veleizdajaa hrvatskih interesa. Onemoguciti Hrvatima da budu protiv izrucenja udbasa Njemackoj i onemogucavanja cirilice u Vukovaru na referendumu je sramota za stranku koja se dici zastupanjem hrvatskih interesa.

VL
Avatar maraaa
maraaa
22:46 04.12.2013.

ovi vaši prijedlozi će vam nazad u glavu kao bumerang kao i kad ste ih promijenili za eu-izbore,ima Boga . predlažem da za dvije godine kad ovi odu s vlasti onaj tko dođe neka vrati zakon o referendumu. predlažem smanjenjenje broja zastupnika na pola. predlažem za javnu raspravu neka svaka stranka sama izlazi na izbore pa tko pređe prag neka ide(ovo nije normalno članovi stranke koja nema 4% vode državu,glasove možeš prebrojati na prste ruku i nogu) predlažem kad odete iz jedne stranke najmanje 5g ne možete u drugu ....

VL
Avatar RUN.FAST.RUN.FAR
RUN.FAST.RUN.FAR
21:59 04.12.2013.

zanimljivo....mislim da bi velika većina....više od 50% zabranilo više od 2 mandata na svim funkcijama ukupno...i da bi većina zabranila mediokritete i šarlatane iz sdp i hdz za sve vijeke vjekovva ! Hrvatskoj je potrebna direktna demokracija bez političara, a, a pogotovo "profesionalnih" (parazita)

VL
JU
juma
22:38 04.12.2013.

Prikupljanje 200 tisuća valjanih potpisa i odredba o 40% izlaznosti samo govore o tome kako su sve stranke manje više složne u tome da se referendum onemogući po svaku cijenu. Direktna volja birača predstavlja prijetnju stranačkoj oligarhiji bez obzira o kojoj stranci se radilo i strukturama koje zapravo upravljaju ovom zemljom. Zašto se recimo u jednoj Švicarskoj može glasovati o zabrani gradnje minareta (gdje je tu problem zaštite manjina) uz potrebu prikupljanja samo 50 tisuća valjanih potpisa (kod 8 mijijuna stanovnika)? Zašto se samo kod nas ne može dopisno glasovati umjesto da u prosinci stari i bolesni i majke s malom djecom stoje u redovima i drhte zbog hladnoće samo da bi ostvarili pravo koje im pripada? Zar je to poštivanje birača?

VL
AT
atomised
22:42 04.12.2013.

Kakva je to logika HDSSB-a? Prodati državu radi tobožnje regionalizacije? Što će ti regionalizacija ako su narodu svezana usta? Kakva li sitna kokošarska logika.

VL
MG
marko.glasnovic.507
22:29 04.12.2013.

Sasvim ocekivani koraci stranke na vlasti u duhu nekadasnjih vremena a treba i spomenuti brisanje vecine clanaka iz svih medija pod vladinom paskom o zeljki markic tiho potajice nabacujuci neke "vaznije" teme ..zanimljivo zanimljivo

VL
GA
Gambit
22:58 04.12.2013.

Zar nije ovo komuno-fašizam? Ovako nešto bi trebalo biti predmet referenduma!

VL
A1
A1ibaba
22:51 04.12.2013.

Nije krepala stranacka demokracija nego su na vlasti idioti sa vecinom u saboru i izglasavaju takve nebuloze da ce nas osakatiti za narednih 100 godina,Trebalo bi donijeti zakon da nikad nijedna stranka ne moze imati vecinu i da 3 najjace stranke imaju 33% ucesca u glasovanju jer ovo definitivno nema smisla.

VL
NE
neboiznadzagreba
22:56 04.12.2013.

Nije mi jasno , zašto bi u Ustav trebalo unijeti da se referendum ne može raspisati o međunarodnim ugovorima, kako predlažu laburisti . Nije li Kraljevstvo Srba, Hrvata i Slovenaca, odnosno prva Jugoslavija proistekla iz nekog međunarodnog ugovora ? Nije ? Nije li se referendumom 1991. g. hrvatski narod odcjepio od SFR Jugoslavije , pravne sljednice one prve Jugoslavije ? Nismo li imali referendum za ulazak u Europsku uniju ? Nisam pravnik, pa me zanima bi li unošenjem takve odredbe bio zabranjen i referendum o npr. izlasku iz EU, ili ugovor s njom nije međunarodni ugovor ?

VL
LO
lojtra1
07:18 05.12.2013.

Vjerujem da je i njima jasno kako trenutna vlada više NEMA LEGITIMITET za donositi zakone koji se impliciraju na budućnost odnosno da će svaka sljedeća demokratska vlada bez problema poništiti odluke koje su donjele stranke na tragu jugo-inter-totalitarističkog režima za vrijeme njihovog slučajnog boravka na vlasti!!

VL
Avatar abakus
abakus
07:23 05.12.2013.

Zahtijevam od HDZ-a da se ovome suprotstavi, a od Inicijative U ime obitelji da hitno pokrene skupljanje potpisa za referendum kojim će se u Ustav stvaiti da je za potrebe raspisivanja referenduma potrebno skupiti 200 000 potpisa, i da zakon (bez obzira o kojem je zakonu riječ) prolazi ako za njega glasuje većina birača koji su izašli na referendum. To je jedina prava demokracija, sve ostalo je farsa.

VL
Avatar Joja
Joja
07:12 05.12.2013.

Gle nasih mudrijasa, kazu ustavi se ne mogu mijenjat, a mijenjaju se ustavi medzunarodna izrucenja Lex Perkovic i sad referendumi o cirilici. Znaci stavljaju ustave kako im povolji. Pa drugarice i drugaricari nece to dugo trajat

VL
Avatar Semper5
Semper5
08:09 05.12.2013.

Ovo su ustavne promjene za zaštitu ideoloških ciljeva - zaštita Josipa Perkovića od izručenja jedna od najvažnijih stvari za SDP. Nadalje, stavljamo se u situaciju da vlada može, samovoljno i bez da pita građane, preuzeti bilo kakve međonarodne obveze, ma koliko štetne bile i time obvezati cijeli narod i državu, a da građani o tome nemaju pravo reći bilo što. Isto vrijedi i za pitanje prava nacionalnih manjina. Općenito, ovime "elitna" oligarhija oduzima narodu suverenitet i izvlašćuje ga. To je oblik totalitarizma. Neprihvatljivo.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.