Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NERADNI DAN

Najveća bolnica Rebro zbog izbora odgađa preglede i operacije, pacijenti nisu primili nikakvu obavijest

Klini?ki bolnicki centar Zagreb, Rebro
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
25.03.2024.
u 12:32

O novom terminu pretraga, kazali su, pacijenti će biti naknadno obaviješteni

Klinički bolnički centar Zagreb, najveća bolnička ustanova u Republici Hrvatskoj u koju dolaze ne samo Zagrepčani već i građani iz drugih dijelova zemlje, a na preglede neki čekaju i mjesecima, objavila je da se na dan provedbe izbora, 17. travnja, odgađaju svi dijagnostičko-terapijski postupci, odnosno pregledi i operacijski zahvati koji nisu hitni. O novom terminu pretraga, kazali su, pacijenti će biti naknadno obaviješteni. Za sada ta informacija stoji samo na web stranicama KBC-a, a pacijenti koji za taj dan imaju zakazan pregled još nisu primili nikakvu obavijest.

Ovakva Odluka proizlazi iz činjenice da su izbori raspisani na radni dan, a Zakon o izborima zastupnika u Hrvatski sabor u članku 5. određuje da taj dan postaje neradan.

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović 15. ožujka donio je Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Prema Odluci, izbori će se na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održati u srijedu, 17. travnja. Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na taj potez te kazao kako njima "sve paše". 

"Malo je neobično, ali je u okviru zakona", poručio je Plenković te dodao: "Poslodavci će voditi računa o tome da im je poklonio još jedan neradni dan".

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić podsjetila je da je već bilo slučajeva da izbori nisu bili u nedjelju. "Bili su na radni dan kad je došlo do smjene HDZ-a, 3. siječnja 2000. Možda predsjednik s karakterom šalje poruku HDZ-u", smatra Mamić.

"Sigurno nije dobro da je još jedan neradni dan, ali mislim da će to dignuti izlaznost, a predsjednik ispravno misli da to odgovara stankama lijevo od centra", istaknula je. 

VIDEO Milanović zaprijetio: 'Neka se usude donijeti odluku o promjeni datuma izbora, neće dobro završiti'

Komentara 4

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
13:04 25.03.2024.

Pa naravno da se stvari koje nisu hitne ne rade na dan koji je proglašen neradnim. Za novi termin javite se Zokiju, on je kriv za ovu situaciju pa pitajte njega...

LI
liberta
18:33 25.03.2024.

Navodnog budućeg premijera zanima samo on sam. Sve je drugo nebitno. Ja pa Ja... Bolesni , troškovi i drugi problemi nisu važni ako želite da potvrdite njegovu pobjedu za samog sebe.

NK
Najam krova
13:57 25.03.2024.

Ameri nikad nemaju izbore u nedjelju. Isto i dio Europe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije