Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odabrao forbes

Najbolje lokacije za provođenje dana u mirovini: Tri europska grada našla su se na popisu

Foto: Pixabay
1/6
16.01.2024.
u 11:40

Popis je napravljen prema kriteriju dostupnosti kvalitetne zdravstvene skrbi, troškova života, poreza i ostalih stvari potrebnih umirovljenicima

Poslovni magazin Forbes izabrao je pet najboljih, sigurnih i pristupačnih utočišta za umirovljenike u ovoj godini. Popis je napravljen prema kriteriju dostupnosti kvalitetne zdravstvene skrbi, troškova života, poreza i ostalih stvari potrebnih umirovljenicima. Tri destinacije nalaze se u Europi, dok su dvije s druge stane Atlantika

Chitré, Panama

Chitré je relativno nepoznat gradić koji se nalazi na poluotoku Azuero na panamskoj pacifičkoj obali. Ima sve prednosti malog grada poput sigurnosti i niskih troškova života, a ima i sve pogodnosti puno većeg grada poput banki, trgovački centara i ostalih sadržaja. Chitré se ističe kao jedno od najpovoljnijih mjesta za život u Panami jer je, prema procijeni, budžet od oko 2000 dolara mjesečno dovoljan da par može ugodno živjeti. Grad je smješten blizu nekih od najboljih plaža u zemlji, a radi se o utvrdi panamskog folklora i kulture. Panama se već neko vrijeme nalazi na popisu najboljih destinacija za provođenje umirovljenički dana jer nudi jednu od najboljih svjetskih umirovljeničkih viza s brojnim povlasticama i posebnim pogodnostima. 

Foto: Wikipedia

Kreta, Grčka

Otok u istočnom Sredozemlju imali veliki povijesni i kulturni značaj jer je drevno raskrižje Afrike, Europe i Male Azije. Na Kreti se nalazi Chania, grad koji poput živog muzeja nudi mješavinu venecijanskih, osmanskih i bizantskih utjecaja. Kreta nudi nevjerojatne krajolike, od prekrasnih plaža, visokih planina sa stazama za skijanje, drevnih maslinika i još mnogo toga. Vrijeme je blago tijekom cijele godine, a južna Kreta ima najviše sunčanih sati u cijeloj Grčkoj. I ovdje je dovoljno oko 2000 dolara mjesečno za udoban život u dvoje. Grčka se ističe kao jedna od najviše prijateljskih zemalja u Europi za investitore i umirovljenike jer je jedna od rijetkih preostalih europskih zemalja koja nudi program zlatne vize i nudi posebnu poreznu stopu za umirovljenike.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

Mazatlán, Meksiko

Meksiko je jedno od najpopularnijih utočišta za umirovljenike. Mazatlán je pristupačniji i manje posjećen od drugog velikog odmarališta na meksičkoj pacifičkoj obali, Puerto Vallarte. Mazatlán nudi pješčane obale do kojih je moguće doći iz grada. Dom je velike međunarodne zajednice, ali je i pravi meksički grad, a ne čisto ljetovalište. U njemu živi oko 500 000 ljudi stoga lokalna kultura nije preplavljena međunarodnom prisutnošću. Mazatlán sadrži niz restorana, kafića, muzeja i trgovina. U Meksiku možete dobiti privremenu boravišnu vizu na rok do četiri godine, uz ispunjavanje minimalnih zahtjeva za mjesečni prihod ili posjedovanje nekretnina u zemlji. Ako planirate dugoročno ostati, možete podnijeti zahtjev za stalnu boravišnu vizu koja zahtijeva veće prihode i imovinu.

Foto: Pixabay

Braga, Portugal

Portugal je postao jedna od popularnih destinacija za umirovljenike iz Kanade i SAD-a. Većina iseljenika bira  Algarve, Lisabon i Porto, koji su kao rezultat toga doživjeli povećanje troškova života i cijena nekretnina u posljednjih nekoliko godina. S druge strane, Braga je slavo poznati grad u sjevernom Portugalu. Elegantan, dobro uređen grad pristupačan je standardima većine ljudi, a dovoljan je mjesečni budžet od 2855 dolara. S povijesnim značenjem kao središte katolicizma, poznat je kao Rim Portugala zbog brojnih crkava i katedrala i gotovo neprestanog zvuka zvona. Braga se može pohvaliti atraktivnim povijesnim središtem, a prepun je kafića, restorana, trgovina, crkava, hotela i poslovnih prostora. Portugal je u protekloj godini izgubio nešto od svoje privlačnosti kao utočište za umirovljenike ukidanjem poreznih olakšica za njih.

Foto: Pixabay

Valencia, Španjolska

Valencia je živahan, radostan grad koji se nalazi na španjolskoj obali Sredozemnog mora. Valencia ima puno toga za ponuditi, od arhitekture i shoppinga do umjetnosti i gastronomije. Pješčane obale na Sredozemnom moru nalaze se na nekoliko minuta od centra grada, a u njima se može uživati ​​tijekom cijele godine. Grad ima i visoku infrastrukturu i sadržaje, uključujući sustav javnog prijevoza, zdravstvenu skrb i zelene površine, a također posjeduje i najveći gradski park u Španjolskoj. Španjolska je općenito sigurna zemlja, ima odličnu zdravstvenu skrb i nudi svu potrebnu infrastrukturu, što je čini izvrsnim izborom za mirovinu 2024. godine.

Foto: Pixabay

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije