Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMJENA ZBOG REGRESA

Nadzorni odbor Petrokemije smijenio Borisa Mesarića

boris mesaric
Branimir Bradaric/Vecernji list
04.05.2010.
u 19:50

Morali smo ga smijeniti po preporuci Vlade RH, da nismo vjerojatno bi vrlo brzo bio smijenjen Nadzorni odbor - rekao je predsjednik NO-a Željko Klaus.

Nadzorni odbor kutinske Petrokemije smijenio je u utorak navečer dosadašnjeg predsjednika uprave Borisa Mesarića s pet glasova za i dva protiv. Privremeno će tvrtku voditi, u idućih desetak dana, ostali članovi uprave. Tu je informaciju nakon sjednice novinarima priopćio predsjednik NO-a Željko Klaus, koji je zahvalio dosadašnjem predsjedniku uprave Borisu Mesariću “na svemu što je učinio za dobrobit 2350 djelatnika kutinske Petrokemije”.

– Mi smo morali tako postupiti jer je to bila preporuka Vlade RH, ali to po svojoj osobnoj savjesti ne bismo učinili. No, u tom bi slučaju vjerojatno vrlo brzo bio smijenjen i Nadzorni odbor – rekao je Klaus. Novinari su ga pitali ima li Nadzorni odbor svog kandidata za novog predsjednika uprave, na što je odgovorio da je njihov kandidat kutinski gradonačelnik Davor Žmegač, za kojeg smatraju da bi mogao uspješno voditi ovu tvrtku kao što je to radio Boris Mesarić.

– Osim Davora Žmegača imamo i B varijantu s još jednim kandidatom čije ime još nećemo otkriti – dodao je Klaus.

Podsjetimo, Mesarićevu smjenu zatražila je premijerka Jadranka Kosor na sjednici Vladem 22. travnja zbog toga što je on isplatio regres zaposlenicima Petrokemije, kršeći tako naputke Vlade.

Komentara 8

DJ
djakputnik
08:22 05.05.2010.

\"Mi smo morali tako postupiti jer je to bila preporuka Vlade RH, ali to po svojoj osobnoj savjesti ne bismo učinili. No, u tom bi slučaju vjerojatno vrlo brzo bio smijenjen i Nadzorni odbor – rekao je Klaus\", a ondaa bi Klaus ostao bez naknade za rad u Nadzornom odboru.

Avatar Ledeni
Ledeni
08:35 05.05.2010.

Svaki direktor mora slušati vlasnika. Predstavnik vlasnika, odnosno države, je Vlada. Ne vidim ništa čudnog u tome da upravitelj koji ne sluša naređenja vlasnika bude smijenjen. Priča gotova.

MI
mica1111
21:34 04.05.2010.

...hm...kako vidim radnici nisu izašli na ulicu dati podršku predsjedniku Uprave...pa zbog njihove kože i njihovog regresa je smijenjen... ...eto,tako je to...pomozi sirotu,na svoju sramotu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije