Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karamarko oštro:

'Način na koji je donesen lex Perković je – skandalozan!'

tomislav karamarko,hdz (1)
Foto: Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
1/9
16.09.2013.
u 10:54

Počinje vruća jesen, mi se pripremamo za to, poručio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko

Vrh HDZ-a i članovi središnjih stranačkih tijela okupili su se danas u Velikom Trgovišću u Spomen-školi dr. Franje Tuđmana na stranačkoj miniklauzuri. HDZ-ovci će raspravljati o aktualnoj gospodarskoj i političkoj situaciji te će pripremiti svoje saborske zastupnike za početak jesenskog zasjedanja Hrvatskog sabora.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da želi mobilizirati stranačke čelnike za vruću političku jesen.

– Počinje sezona, počinje Sabor, multipliciraju se problemi u državi i situacija nije nimalo lagana. Želimo mobilizirati stranačke čelnike, želimo da to ide kapilarno skroz do zadnjeg člana, prema tome, počinje vruća jesen, mi se pripremamo za to, kod nas nisu samo jeseni vruće, nego i sva godišnja doba, cijela godina – objasnio je Karamarko te dodao da će Martina Dalić te Domagoj Ivan Milošević na klauzuri održati prezentacije o gospodarskoj situaciji, nakon čega će govoriti i o drugim aktivnostima zajednica unutar HDZ-a.

– Danas ćemo analizirati trenutačnu situaciju i nuditi prijedloge naših odgovora na tu situaciju te prijedloge i recepte za način kako ovu državu izvući iz teške gospodarske situacije – kaže Karamarko. Iako se već dugo govori o gospodarskom programu koji HDZ priprema za spas države, predsjednik HDZ-a kazao je da ga još neće cijelog objaviti već će to napraviti kada stranci bude najviše odgovaralo.

Imamo svoje recepte

– Mi imamo odgovor, imamo svoj prijedlog, svoje recepte, konzultiramo se s mnogim stručnjacima, čak i izvana imamo neke ljude s kojima razgovaramo, prema tome, postoji naš program izlaska, ali objavit ćemo kad to bude nama najvažnije – tvrdi Karamarko.

>> Karamarko: Milanović nas je doveo u nezavidnu situaciju

S obzirom na to da je najavljivao kako će HDZ tražiti raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora nakon što se provedu lokalni izbori te izbori za Europski parlament, novinare je zanimalo kada HDZ to planira i napraviti.

– Vidjet ćemo što će se dogoditi, kakav će biti epilog slučaja "lex Perković", kakve će biti sankcije. Ako dođe do sankcija, mislim da sve to skupa ubrzava ovaj proces. Još ćemo razgovarati o tome, sve ovisi o našim koalicijskim partnerima kojih je sve više i više, tako da ćemo u svakom slučaju o tome razgovarati – nastavlja Karamarko koji se čvrsto nada da ipak neće biti sankcija zbog nepoštovanja preuzetih obveza. Prijetnje iz Bruxellesa treba shvatiti ozbiljno iz nekoliko razloga, smatra on, a ponajprije zato što ne poštujemo ono što smo potpisali.

– Volio bih da je premijer Milanović u pravu kad kaže da se to svima nama samo priviđa i da neće biti sankcija. Ova je vlada prolazna i uskoro će proći, ali ako dođu sankcije, one ostaju i to će biti jedan veliki materijalni teret na građanima Hrvatske – tvrdi predsjednik HDZ-a kojem je skandalozan način na koji je donesen "lex Perković". Upravo povlačenje tog zakona postavljaju kao uvjet da podrže i najavljene promjene Ustava, iako u HDZ-u vjeruju da Ustav ne treba prečesto mijenjati.

>> Doznajte što Hrvati misle o slučaju 'lex Perković'!

Status Rumunjske i Bugarske

– Ako je to način kojim oni žele riješiti problem nezastarijevanja i komunističkih zločina i ostalih, ponavljam, moramo razlikovati zločine koji su počinjeni za vrijeme Jugoslavije, koji su posljedica državnog terora, koji je provođen nad Hrvatima u inozemstvu i u zemlji, prema tome, na taj način to trebamo i označiti. Inspirator tih zločina bila je sama Komunistička partija. Prema tome, to se treba jasno reći. I ako govorimo o promjeni Ustava, onda mi tražimo jasne definicije, ali naš paket bit će još malo prošireniji, dakle neće se svoditi samo na ovo. Prema tome, tražimo da povuku zakon i onda možemo razgovarati o bilo čemu – jasan je Karamarko kojeg muči što je ugled Hrvatske zbog nepoštovanja dogovorenog tijekom pregovora za ulazak u EU srozan na nulu i što Hrvatska sada ima status Rumunjske i Bugarske.

Osvrnuo se i na najavljeni štrajk liječnika i medicinskih sestara, koji je, smatra, samo posljedica nesposobnosti ove vlade za socijalni dijalog. Domagoj Ivan Milošević, koji danas HDZ-ovcima drži prezentaciju o stranačkom planu gospodarskog oporavka, tvrdi da je njihov gospodarski program jasno definiran, no stranka tek treba odlučiti kada će ga objaviti, iako su, naglasio je, pojedini dijelovi već objavljeni.

– Osnovne smjernice su smanjenje porezne presije, poticanje privatnog sektora poduzetništva, industrije koja je gotovo pred raspadom, strategije industrijske politike, energetske, prometne, i ulaganje u obrazovanje, a tu su i ostali sektori, poljoprivreda, turizam. Prije svega je ključno promijeniti smjer, jer ovaj smjer kojim aktualna vlada vodi državu potpuno je pogrešan, koliko čujemo zadnjih dana, sve se svelo isključivo na rasprodaju pošto-poto. Navodno jedino šume i vode nisu na rasprodaji, a to sigurno nije put kojim Hrvatska treba ići – uvjeren je Milošević koji želi da se otvori javna rasprava o stvarnom stanju stvari u državi, bez friziranja ikakvih brojki.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije