Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slomljeni djed

Na ulazu je trebalo pisati farma Tomislav, a sada mu palim svijeće!

Dječak pao s traktora (1)
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/5
12.05.2012.
u 20:11

Maleni Tomislav trebao je napuniti četiri godine. Odgajali su ga baka, djed i otac jer ga je majka napustila kada je imao samo šest mjeseci.

Badava mi sve kad više nema onog kojeg najviše volim – potpuno slomljen naglas je u subotu u dvorištu imanja u Hampovici nedaleko od Đurđevca govorio 60-godišnji Mile B., djed malenog Tomislava koji je u petak poslijepodne preminuo pod kotačem njegove traktorske prikolice. Hodao je gore-dolje, plakao i u jednom trenutku zavapio: “Na ulazu je trebalo pisati farma Tomislav, a ja mu sada palim svijeće”.

Dječak je u srpnju trebao napuniti četiri godine i zato se nitko od njegovih bližnjih ne može pomiriti s tragedijom.

– Strašno, strašno – ponavljala je dječakova teta drhtavim glasom i očiju punih suza, a njezin suprug pitao se kako će svojoj djeci, koja su obožavala igrati se s Tomislavom, objasniti da ga više nema.

Beživotno dječakovo tijelo od podneva se nalazilo u kući jer u selu nema mrtvačnice. Kada ga je vidio, njegov krsni kum briznuo je u plač umalo se srušivši. Otac i baka nisu se odvajali od svog najdražeg Tomislava.

Tragedija je to strašnija jer je dječak bio sin jedinac samohranog oca, radišnog i uzornog poljoprivrednika. Majka je dječaka napustila kada je imao samo šest mjeseci, a ukućani kažu da nikad nije ni pitala za njega.

Susjedi ističu kako je Tomislav bio iznimno veseo i pametan dječak.

– Uvijek je sve lijepo pozdravljao, u selu nema nikog da ga ne poznaje. Volio je razgovarati s ljudima, ponekad je djelovao kao da je već stari čovjek – kaže susjeda te domeće da je dječak obožavao traktore. Nesreća koju Hampovica ne pamti dogodila se ispred obiteljske kuće. Dječak je sjedio na roto balama sijena, a u trenutku kada mu je baka, koja je bila kraj njega, sišla otvoriti vrata dvorišta, pao je pod kotače. Djed ga, na žalost, nije primijetio. Dječak je preminuo u bolnici. Policija će o nesreći izvijestiti općinsko državno odvjetništvo. Pogreb malenog bit će sutra u 15 sati.

Ključne riječi

Komentara 21

ZD
zdravkozim
20:21 12.05.2012.

to je ono nase nebude se ništa desilo kad su pravila u pitanju. A poslije svega velika tuga i jad jadno dijete

MA
malamlak
21:11 12.05.2012.

svako malo dijete završi pod traktorom,stvarno su luđaci!

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
20:21 12.05.2012.

Strasna je to stvar, .. samo mali trenutak nepaznje, pojedine kostaju bola dok god zive, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije