Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravlje i odmor

Na odmor po ljepši osmijeh, bolji vid...

Bizovačke toplice
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/2
27.04.2018.
u 12:00

– Medicinski turizam je u porastu i svakako je budućnost naše županije, ali i cijele Hrvatske. Klasterom maksimalno olakšavamo put za probitak na domaćem, ali i inozemnom tržištu – kaže Zrinka Vlašić.

Oni žele promovirati Osijek i istočnu Hrvatsku kao novu destinaciju medicinskog turizma. Udružili su stoga snage i okupili se u Klaster zdravstvenog turizma Pannonian Health, registriran u veljači. Okupljaju 12 članova različitoga zdravstvenog, turističkog i gospodarskog profila.

Nude tako, vjeruju akteri ove priče, zaokružen i cjelovit zdravstveno-turistički proizvod – od dentalne medicine, oftalmologije do kirurških i anestezioloških zahvata, kao i medicinskog zračnog prijevoza te rehabilitacije. Neizostavni su i smještajni kapaciteti, kao i enološka ponuda vinarija i kušaonica. Na popisu su članova i Lječilište Bizovačke toplice, tvrtka Air Pannonia, Poliklinika za kirurgiju i anesteziologiju Lege Artis, Oftalmološka poliklinika Dr. Balog, Dentalni centar Čes, Ordinacija dentalne medicine Saša Đukić, Guesthouse Maksimilian, Vinarija Svijetli dvori, Vinarija Szabo...

– Medicinski turizam je u porastu i svakako je budućnost naše županije, ali i cijele Hrvatske. Klasterom maksimalno olakšavamo put za probitak na domaćem, ali i inozemnom tržištu – kaže Zrinka Vlašić, predsjednica klastera.

– Imamo eminentne stručnjake iz područja medicine, predivne tradicionalne vrijednosti koje trebamo predstaviti i čuvati, čist zrak, prirodu, okoliš, kulturu i baštinu. Kada sve u kompletu predstavimo, definitivno nudimo dobru priču – poručuje.

Naglasak je na maksimalnom iskorištavanju potencijala niza zanimljivih destinacija kao što su Drava, Dunav i Sava, Vučedol, Ergela lipicanaca u Đakovu, osječka Tvrđa, parkovi prirode Kopački rit i Papuk, Bizovačke toplice, OPG-ovi, biciklističke staze kroz Baranju, ali i manifestacije poput Đakovačkih vezova, Vinkovačkih jeseni, Slama Land art festivala, Pannonian Challengea...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije