Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predizborni susret

"Na izbore idemo samostalno, a poslije - tko živ, tko mrtav!"

kosor, kerum (1)
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/5
13.08.2011.
u 12:25

I HDZ i HGS na parlamentarne će izbore samostalno, tvrde J. Kosor i Kerum, ali ne odbacuju koaliciju poslije izbora

Premijerka Jadranka Kosor došla je danas u Split sastati se s gradonačelnikom Željkom Kerumom. Iako obje strane tvrde kako iza čvrsto zatvorenih vrata Banovine nisu razgovarali o parlamentarnim izborima niti o budućoj koaliciji HDZ-a i HGS-a, ostavili su otvorenom mogućnost da će koalirati nakon izbora. Na izbore će, najavili su Kosor i Kerum, svatko za svoju stranku, sa samostalnim listama, ali nitko nije negirao da će nakon izbora do sklapanja koalicije ipak doći.

Uglas “nismo o izborima!”

Sasvim slučajno, tvrde oboje, prvi službeni sastanak dogodio se samo nekoliko mjeseci prije parlamentarnih izbora, a njihov susret nema nikakve veze s političkim dogovorima.

– Nismo razgovarali o koaliciji na predstojećim izborima. Mi smo u HGS-u dovoljno jaki sami za sebe pa ćemo se pokušati izboriti za dobre rezultate – izjavio je novinarima nakon sastanka Željko Kerum.

Na pitanje hoće li HGS poslije izbora u koaliciju s HDZ-om, odgovor splitskoga gradonačelnika bio je neodređen.

– Poslije izbora ćemo vidjeti, tko živ, a tko mrtav! – uz smijeh je diplomatski odgovorio.

Premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor ponovila je njegove riječi kako nisu razgovarali o parlamentarnim izborima.

– Ne vjerujem da vjerujete da je jedina tema o kojoj bismo mogli razgovarati predizborna! – rekla je novinarima Jadranka Kosor.

– HDZ se opredijelio da na izbore izlazi samostalno. Što se tiče koalicijskog potencijala poslije izbora, mislim da je on zaista respektabilan što se tiče naše stranke – zaključila je J. Kosor i naglasila kako je u Split došla kako bi s gradonačelnikom popričala o važnim projektima, primjerice, nastavku gradnje Spaladium arene.

– Vlada je donijela zaključak i zadužila nadležna ministarstva da odrade velik dio poslova vezanih za realizaciju projekta započetog 2007. godine. Očekujem da ćemo za izvjesno vrijeme potpisati nastavak gradnje. Razgovarali smo i o privezištu za kruzere. Investitor postoji, možemo dobiti kredit. Sve je u fazi raspisivanja natječaja. Vjerujem da ćemo relativno brzo ići i u ovaj projekt – rekla je dobro raspoložena premijerka Kosor i dodala kako Vlada RH nastoji razvijati projekte važne za gradove, bez obzira tko je gdje na vlasti.

Split najbolji u Hrvatskoj

– Drago mi je što je premijerka posjetila grad i dala nam podršku za pokretanje drugog dijela Spaladium arene – izjavio je Kerum, koji se premijerki pohvalio izvrsnim turističkim rezultatima koje Split postiže, najboljima u Hrvatskoj, kako tvrdi.

– Dobro je što je došla premijerka i što su na Vladi donijeli zaključak o nastavku gradnje Spaladium arene. Samo na radovima zaposlit će se oko 500 ljudi. Privezište za kruzere projekt je Vlade, a sve što se događa u gradu dobro je došlo – u znaku gostoprimstva rekao je Željko Kerum.

Premijerka je prošlog tjedna sinjskom gradonačelniku darovnicu predala pred kamerama i novinarima, pa nije jasno zašto je Vladine darove splitskom gradonačelniku uručila bez kamera ako je samo o projektima bilo govora.

Na sastanku su s premijerkine strane bili još ministar obrane Davor Božinović, ministar prostornog uređenja Branko Bačić, koji je ujedno glavni tajnik HDZ-a, te Dujomir Marasović, predsjednik splitskog HDZ-a.

S druge strane stola, uz Keruma su sjedili dvoje njegovih zamjenika, Jure Šundov i Anđelka Visković, oboje su potpredsjednici HGS-a, te Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan, koji je trenutačno i povjerenik za županijski HDZ, kojega je središnjica raspustila. Obje strane bile su, dakle, u punom sastavu pa su komotno uz projekte važne za grad i državu mogle dogovarati i političke savez.

– Atmosfera je bila dobra, pozitivna, kooperativna, suradnička. Prepoznali smo zajedničke ciljeve. Bilo je radno i konkretno. Razgovarali smo apsolutno službeno, operativno i konstruktivno – opisao nam je dogradonačelnik Šundov.

Komentara 268

ST
stric7
17:01 13.08.2011.

ribnik77 ...on toga nije svjestan (kamočedo)... ...ali definitivno on je slučaj... ...za promatranje i izučavanje...

OB
-obrisani-
20:37 13.08.2011.

Kukulele koalicija Jaca i 40 hajduka

OB
-obrisani-
16:48 13.08.2011.

. ...stric7.........osjecas se prozvan....cudno zar ne..??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije