Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijeg

Na dan izricanja presude Glavaš je u BiH sređivao nove dokumente

'unutrasnja.... osijek...17.04.2007.... podignuta optuznica protiv branimira glavasa... branimir glavas se brobija kroz guzvu uz pomoc svojih ljudi.... snimio davor javorovic'
Foto: 'davor javorovic'
1/4
30.07.2010.
u 19:10

U studenom 2008. upisao se u matičnu knjigu rođenih, preko granice ga navodno prevezao stranački kolega

Bijeg u susjednu Bosnu i Hercegovinu, odakle su mu roditelji, Branimir Glavaš pomno je planirao mjesecima uoči izricanja presude na zagrebačkom Županijskom sudu u svibnju prošle godine, svjestan toga da zatvorsku kaznu najvjerojatnije neće moći izbjeći.

>>Glavaš: Ako sam kriv, trebali su me osuditi na 20 godina zatvora!

U tamošnju matičnu knjigu rođenih tako se upisao već u studenom 2008. godine. Na dan objave presude nije se pojavio pred sucem Željkom Horvatovićem. Već je bio na sigurnom – u BiH. Odbjegli bivši gospodar Slavonije tog je dana bio zauzet sređivanjem formalnosti oko izdavanja dokumenata jer je već imao državljanstvo susjedne zemlje.

Snimka s porukom

Iako se nije pojavio na sudu, Glavaš je ipak uspio šokirati javnost! U stilu islamskog vođe čije se videoporuke s vremena na vrijeme pojavljuju na svjetskim televizijama, a kojem vojska SAD-a godinama ne uspijeva ući u trag, i Glavaš se obratio sličnom poslanicom prokomentiravši sudski postupak.

"Stavljanje pravosuđa u službu uskih političkih interesa kako Ive Sanadera tako i njegove korumpirane i nemoralne političke elite najbolje se očituje u ovoj pravosudnoj farsi koja se protiv mene vodi u posljednje četiri godine. Hapšen sam po njegovu nalogu, bez razloga, dva puta. Treći mu put to zadovoljstvo neću priuštiti...", grmio je Glavaš na petominutnoj snimci koju je novinarima okupljenim pred sudom podijelio njegov sin Filip.

>>Vladimir Šišljagić (HDSSB): Sramotna presuda Vrhovnog suda

Glavaša je, prema nekim izvorima, preko granice prebacio bivši saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić. Odvezao ga je u svoje selo Grabovicu, nedaleko od Tomislavgrada, gdje se bjegunac pred hrvatskim pravosuđem ubrzo udomaćio. "General", kako ga ondje oslovljavaju, s brojnim je društvom postao redovit gost u lokalnim kafićima, ali je i uhićen radi provjere državljanstva.

Živi u kući generala

Poslije se skrasio u Ljubuškom u Jelačićevoj ulici, gdje mu je prijavljena i adresa, u kući Željka Šiljega, generala HVO-a. Često putuje na relaciji Ljubuški – Tomislavgrad, klanjaju mu se gdje god dođe, a on, ovisno o političkoj situaciji u Hrvatskoj, plasira i poneku svoju novu videoporuku.

Komentara 5

OB
-obrisani-
19:17 30.07.2010.

Evo ti seljacino: Vrhovni sud potvrdio: Branimir Glavaš je ratni zločinac!

DU
Deleted user
19:19 30.07.2010.

Kaje otišli ste na godišnje odmore pa nema komentara.

NI
nikkon18
19:32 30.07.2010.

kako će mirovinu dočekat u zatvoru, da li će mu pripasti ona saborska ili političkog zatvorenika. što, ako se radi recesije ukinu obe kategorije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije