Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLALI JOŠ JEDNU NOTU
Povratak na članak

Kovač Srbiji: Ne miješajte se u naše unutarnje stvari i ne koristite rječnik propalog jugoslavenskog sustava

Ministarstvo u noti također poziva najviše predstavnike državne vlasti Republike Srbije da komunikacija s predstavnicima državne vlasti RH bude u duhu temeljnih europskih vrijednosti

Komentari 56

JK
ja-kan
12:01 29.07.2016.

Ako je srbijanska veleposlanica odbila primiti motu time je uvrijedila državu u kojoj obavlja diplomatsku službu. Hrvatska bi trebala pozvati na konzultacije svog veleposlanika u Beogradu a ovu srbijansku veleposlanicu protjerati iz Hrvatske i zabraniti joj ulazak u Hrvatsku na 5 godina.

VL
MO
moroder
12:04 29.07.2016.

nema razgovora s njima, oni to ne razumiju... za početak noga ovoj "veleposlanici"

VL
LU
lukivoda
12:02 29.07.2016.

ma koje note treba prrkinuti sve odnose dok ne plate ratnu štetu kao prvo da bi tek onda mogli eventualno pregovarat.

VL
DU
Deleted user
12:20 29.07.2016.

Ma daj prekinite s njima diplomatske odnose ( nije ih trebalo ni uspostavljati), uvedite vize......

VL
DU
Deleted user
12:24 29.07.2016.

Bravo ministre Kovač! Aktualni srbijanski dužnosnici su izravno sudjelovali u ratnim razaranjima i agresiji na suverene i samostalnu Republiku Hrvatsku, koja je u obje Jugoslavije težila i ostvarivala svoju autonomiju i državnost te nikada nije bila "beogradska kolonija", naravno, aktualnom vodstvu koje je prije dvadesetak godina polagalo zakletvu kralju je nemoguće objašnjavati temelje i principe demokratskog vođenja zemlje. Dok god su ta dvojica na vlasti, Republika Hrvatska nema nikakvih obveza, ni pravnih ni moralnih, s njima surađivati. Pokušaji da se pretvore u žrtvu su tako jadni, pogotovo ako se uzme u obzir da nijedan hrvatski, bošnjački ili kosovski vojnik nikada nije vršio agresiju ili ratne zločine na prostoru tzv. Uže (zapravo i jedine) Srbije! Blokirati pregovore, jer su ionako rusofili i nikada se neće promijeniti te im mjesto nije na zapadu. S time da kada bi i Rusi došli u Srbiju, prije bi pomislili da su došli u Tursku nego u Europu.

VL
JP
jpavicic
13:59 29.07.2016.

Ništa iz Srbije ne govore i poručuju mimo onoga što su dogovorili i usaglasili sa bivšim predsjednikom Josipovićem i bivšom upravom MVPa na čelu sa V. Pusić, što je Josipović neki dan i potvrdio, pozivajući se na dogovor sa Tadićem.

VL
Avatar Matija22
Matija22
12:14 29.07.2016.

ljubomorni su šta smo u eu ,a oni nemogu tamo

VL
US
uskook
12:54 29.07.2016.

Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje,pa i srbi; Vučića,Nikolića,Dačića. Ponekad se pitam zašto i mi nemamo takve političare da ne prezaju pred nikim štiteći svoje interese odavde do Tokija i to po svaku cijenu. Gospodarili bi svijetom da imaju resursee iako ih je šačica,buntovni,bahati i nametlivo uvredljivački bezobrazni na sceni ma gdje bili. Kod navedenih političara nema niti najmanje političke korektnosti,kulture i uljudnosti,ponašaju se kao da je jučer započeo rat,kojega su upravo oni u prošlom stoljeću započeli agresijom na Hrvatsku štiteći navodne jugoslavenske interese i zaštitu golorukog srpskog naroda pa su morali zatrti više od polovice Hrvatske,zaista sramotno što takve stvari moramo trpjeti i što nemamo adekvatne političare da dostojanstveno odreagiraju na krajne uvredljive poruke službenog beograda. Sramotno...

VL
DU
Deleted user
12:47 29.07.2016.

Veleposlanici uskratiti/otkazati akreditaciju jer je njeno ponašanje izraz nekulture i prijetećeg ponašanja što niti jedna država ne dopušta na svom teritoriju! Zamislite da nekoga primite u kuću a on ne želi s vama niti komunicirati (odbijanje "note" zemlje domaćina!!!)! Zar mu ne bi uskratili gostoprimstvo?

VL
NE
Neonacionalist
12:40 29.07.2016.

Svaka čast Kovaču na ovakvom odgovoru , da je umjesto njega i dalje Pusička na čelu hrvatske diplomacije sasvim sigurno ovakvog dobrog i čvrstog odgovora ne bi bilo , vjerovatno ne bi bilo nikakvoga . Inače, kad pročitam ovo oo prepucavanju diplomatskim notama uvijek mi padne na pamet insert iz filma Kiklop u kojem Boris Dvornik u ulozi časnika drži govor vojnicima

VL
DU
Deleted user
13:18 29.07.2016.

Bilo bi dobro da nasa drzava trazi povrat umjetnina koje su srbi pokrali,drugo,da nam vrate mrtve ili zive koje su odveli i do danas neznamo sto je s njima,trece da nam plate ostetu koju su napravili u hrvatskoj.a najvaznije daznije da im se zabrani otvaranje poglavlja 23 dok sve ovo ne ispune. a veleposlanici srbije dati 24 sata da se kupi "one way ticket "

VL
Avatar imotska115
imotska115
12:48 29.07.2016.

Bravo Kovac, ovako se stite interesi RH.

VL
Avatar pendreck
pendreck
13:23 29.07.2016.

Vidim dosta paralela u ponasanju Erogana prema Njemackoj kao i Srbije prema Hrvatskoj. "Pitanje" je samo tko se kome treba prilagodit...zapravo neupitno je

VL
KL
klamerko
12:39 29.07.2016.

Vi ministre Kovač propuštate učiniti ono minimalno što treba, a to je poništiti onu tzv. ''političku obvezu'' (kako se smiješno i poluneispravno tumači) prema kojoj ''RH nema pravo zbog bilateralnih pitanja blokirati Srbiju''. Tako barem indirektno piše u onoj posve nepotrebnoj deklaraciji o promicanju europskih vrijednosti u Jugoistočnoj Europi („Narodne novine“, broj 121/11, na temelju članka 81 Ustava donešnog na sjednici 21. 10. 2011.). Tu deklaraciju treba ili poništiti ili barem treba (minimalno) jasno naglasiti da Srbija svojim ponašanjem u cijelosti odbacuje europske vrijednosti i da zato ta deklaracija više nije primjenljiva na Srbiju. (i shodno tome ako ne blokirati pregovore onda barem raditi na terenu za buduću blokadu pregovora zbog provokacija ovakvih razmjera (i budućih još većih razmjera koje će uslijediti bude li se RH ovako pokunjeno prema Srbiji dalje ponašala))

VL
MA
maddog
13:50 29.07.2016.

Koliko tih mora više,mogla bi se pjesma napisati,blokada i bok!

VL
ŠI
Šilo
13:28 29.07.2016.

Srbiji treba pod hitno postaviti granice do kud lako idu,prebrzo smo snjima uspostavili neke odnose,prije je trebalo postaviti pitanje ratne odštete,ili platiti ili izolacija,nacionalne manjine su samo problemi,tko se ne integrira u državu u kojoj živi ne mislim vjerski mislim da prihvati državu kao svoju, taj se netreba čuditi ako ima probleme,Srbi u Hrvatskoj neznaju ni pravac od kuda su došli,ipak su oni Turbo Srbi,ako smo sad Evropejci nemožemo se baviti Srbima treba počet živjeti i naprijed gledati.

VL
TO
tolitol
14:42 29.07.2016.

Rječnik propalog jugoslavenskog sustava? Svaka čast Kovaču! Umjesto da ste jasno i glasno naveli da se radi o velikosrpskoj propagandi iz devedesetih koja je odgovorna za loženje mržnje na Balkanu, vi o "rječniku propalog jugoslavenskog sustava". A što je to? I kako ćeš svojim europskim kolegama objasniti o čemu se radi? I što taj rječnik ikome u EU-u znači?

VL
FI
fiberglas
15:02 29.07.2016.

Ukinuti aboliciju i uvesti vize srbima zbog vrijeđanja Hrvatske i rehabilitacije čiča draže na oltar!

VL
NE
negrito
14:43 29.07.2016.

Prekinuti sve odnose sa zlom sa istoka.Srbi nikada nisu zelili dobro Hrvatskoj a niti ce.

VL
PH
pero.hrv.11
14:42 29.07.2016.

Toliko smo im do sada popuštali da im više nismo u stanju niti uručiti notu.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.