Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petogodišnji leasing

MUP nabavio 64 nova automobila za 25 milijuna kuna

'08.01.2010, Zagreb - Policijski BMW automobili sparkirani na Markovom trgu. Ilustracija. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
'Goran Jakus/PIXSELL'
08.06.2013.
u 16:00

U petogodišnjem ugovoru, tijekom najma predviđena je kilometraža od 150 tisuća. Ako se premaši, korisnik plaća kaznu

Državni ured za središnju javnu nabavu objavio je kako je s tvrtkom Hypo Alpe-Adria-Leasing sklopljen ugovor o nabavi motornih vozila za Ministarstvo unutarnjih poslova te da je postignuta ukupna cijena od 25,2 milijuna kuna. Ukupno se, putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti, nabavilo 64 vozila, a trajanje leasinga uglavnom je pet godina.

Državi je ured objavio otvoreni natječaj za vozila u prosincu lani, a procijenjena vrijednost nabave bila je 31,2 milijuna, no postignuta je niža cijena. Natječaj je raspisan za tri grupe vozila, kriterij je bila najniža cijena, a između tri ponuđača odabran je Hypo Leasing. U prvoj grupi nabavljalo se ukupno 40 osobnih automobila za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova, od čega najviše prikrivenih vozila više srednje klase s pogonom na sva četiri kotača, njih je nabavljeno 21. Nabavljeno je i šest prikrivenih vozila visoke klase s pogonom na sva četiri kotača.

Ukupna postignuta cijena za tu grupu vozila je 17,5 milijuna kuna. U drugoj grupi, terenska vozila, također su se javila tri ponuđača, a Hypo je opet bio najpovoljniji s cijenom od 2,5 milijuna kuna.

U toj je grupi nabavljeno šest prikrivenih interventnih vozila, za koje je predviđena godišnja kilometraža po vozilu 30.000 kilometara. Cijena od 5,2 milijuna kuna postignuta je u trećoj grupi, gospodarska vozila, za koju se također javilo troje ponuđača. Nabavljeno je ukupno 18 vozila, od čega 13 kombiniranih vozila za prijevoz osoba, četiri laka dostavna za prijevoz pasa te jedno dostavno vozilo za prijevoz tereta.

U ugovoru stoji da korisnik plaća kaznu ako se u razdoblju korištenja vozila prijeđe predviđena kilometraža od 150.000 kilometara za trajanja najma. Ako vozila prijeđu manje od ugovorenog broja kilometara, Hypo Leasing bi državi trebao vratiti dio plaćenog iznosa za neostvarenu kilometražu.

>>Za 180 vozila u MUP-u i MORH-u platit ćemo 35 milijuna kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije