Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pustio ga sud

Mubarak helikopterom prebačen iz zatvora u kućni pritvor

Mubarak helikopter
Reuters/PIXSELL
22.08.2013.
u 17:10

85-godišnji Mubarak još uvijek je suočen s optužbama za korupciju i sudjelovanje u ubojstvima prosvjednika tijekom prosjeda koji su doveli do njegova odlaska s vlasti 2011. godine.

Bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak (85) pušten je iz zatvora nakon što je prihvaćena njegova žalba na pritvaranje, piše BBC.

Helikopterom su ga odvezli iz zatvora Tora u Kairu te je prebačen u kućni pritvor. Mubarak je još uvijek suočen s optužbama za korupciju i sudjelovanje u ubojstvima prosvjednika tijekom prosjeda koji su doveli do njegova odlaska s vlasti 2011. godine.

Liječnički helikopter danas je stigao u zatvor dok su se ispred Tore okupili pristaše Mubaraka koji su mahali zastavama. Egipatska televizija pokazala je da je Mubarak prebačen iz vozila Hitne pomoći u helikopter koji je odletio iz zatvora.

Sud je jučer odlučio da bivšeg predsjednika moraju pustiti iz zatvora u slučaju u kojem je optužen za korupciju. Kratko nakon toga je iz ureda egipatskog premijera Hazema el-Beblawija poručeno je da će Mubarak nakon puštanja biti u kućnom pritvoru.

>>Sud naredio puštanje Mubaraka na slobodu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije