Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrgorački HDZ optužuje:

Mostov gradonačelnik dijeli otkaze članovima HDZ-a, a u gradski odbor - imenuje oca

ante pranić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
28.11.2016.
u 18:22

Prozvani gradonačelnik odgovara da HDZ pokušava zaštititi svoje uhljebe, a zbog oca je već podnio tužbu

HDZ Vrgorca optužio je gradonačelnika Antu Pranića (Most) da je podijelio otkaze u Dječjem vrtiću Pčelica i istodobno imenovao vlastita oca, koji s Gradom vodi spor jer nije plaćao komunalnu naknadu, u odbor Gradskog vijeća za komunalno uređenje, urbanizam i okoliš.

– Gradonačelnik i vladajuća koalicija SDP - Most - HNS na Gradskom vijeću usvojili su pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta u vrtiću prema kojoj troje djelatnika stručnih službi ostaje bez posla. Radi se o stranačkom obračunu jer su svi članovi HDZ-a. Njihov je najveći krimen, prema riječima jednog vijećnika vladajuće koalicije, to što previše pišu protiv gradonačelnika na društvenim mrežama – tvrdi Željko Primorac, predsjednik vrgoračkog HDZ-a. – Mostov gradonačelnik dijeli otkaze zbog verbalnog delikta, a imenuje oca, koji je u sporu s Gradom, u odbor Gradskog vijeća za komunalno uređenje.

Pranić odgovara da je odluka o sistematizaciji u vrtiću donesena kako bi se racionaliziralo poslovanje.

– Tajnica, računovotkinja i administrativa djelatnica prema pedagoškim standardima nisu potrebne. U vrtiću trebamo pedagoga i psihologa, ali ne na puno radno vrijeme. Inače, to troje djelatnika imaju srednju stručnu spremu, a za njihova radna mjesta bila je propisana visoka izobrazba. HDZ ne komentira odluke Gradskog vijeća vezane uz gospodarstvo i napredak Vrgorca, već jedino brine o svojim uhljebima – poručio je Pranić koji kaže da mu je besmisleno govoriti o verbalnom deliktu. Što se tiče njegova oca, kaže da ga nije predložio on, već Odbor za imenovanja. – Već su lagali da mi otac ne plaća komunalnu nakandu, udaraju na moju obitelj. Tužio sam ih, a vjerojatno će to učiniti i moj otac – kaže Pranić.     

>> Ljutiti muškarac napao gradonačelnika Vrgorca i okrznuo ga šakom po glavi

Ključne riječi

Komentara 6

ZR
Ze Roberto u
18:53 28.11.2016.

Ide im.....ovaj zapošljava oca ,onaj bi kuma.....to su pravednici

ST
stric7
23:30 28.11.2016.

...ma zamisli ... oca nije predložio on već odbor za imenovanje .... ON je samo predložio odbor za imenovanje ....

SS
sokac sa drave
18:42 28.11.2016.

Domoljubna regija u punom sjaju ostaje sebi vjerna.Tesko onima sto moraju jesti njihovo uvezeno meso.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije