Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li sporan susret sa šefom SOA-e?
Povratak na članak

Most: Petrov nije razgovarao o akcijama sa šefom SOA-e. HDZ: On ne zna čime se Lozančić bavi

U Mostu kažu da je Lozančić ispričao Petrovu svoju stranu priče, u HDZ-u smatraju da Petrov želi stvoriti poziciju za instaliranje svog čovjeka na čelo SOA-e

Komentari 160

DR
drugPlenky
19:38 07.02.2016.

Kako onda zna da nema razloga za smjenu, halo psihijatija

VL
TO
torcidaš
20:29 07.02.2016.

Predsjednica nikoga ne pritisce, ona je potpisala smjenu na sto ima pravo i dala premijeru vrijeme da isti ucini. Nije mu zapovjedila moras tada i tada, moze i za mjesec dana njegova stvar.

VL
MR
Mrgika
19:39 07.02.2016.

ZA imenovanje ranatelja SOA-e potrebna su dva potpisa Predsjednice i premijera. Čim je izgubio jedan potpis, a Kolinda Grabar Kitarović potpisala je smjenu Dragana Lozančića, tog trenutka on prestaje biti ravnatelj tajne službe. Osiguranje u SOA-i trebalo mu zabraniti ulazlaz u zgradu. Tako je bilo u slučaju Podbevšek kad je Mesić uskratio potpis Sanaderovom kandidatu za šefa tajne službe. Božo Petrov, iako je potpredsjednik Vlade, nije član Vijeća za nacionalnu sigurnost, a kao članu Vlade RH nisu mu dostupni rezultatati rada sigurnosno- obavještajnih agencija, pa se postavlja pitanje u kojem svojstvu je obavio razgovor sa Lozančićem. Korisnici rezultata rada SOA- e i VSOA- e su Predsjednica RH, predsjednik Vlade RH i izvješća se dostavljaju UVNS- u. Ostalim članovima Vlade izvješća se distavljaju kada se saznanja odnose na njihove resore, a nacelniku GS kada se saznanja odnose na vojsku. Ako je točna informacija da je Lozančić primio Petrova u sjedistu SOA- e to je do sada nezabiljezen skandal da jedan visoki član Vlade ide na noge ravnatelju SOA- e gdje ga ravnatelj brifira o mjeri tajnog prikupljanja podataka kojom je obuhvaćena Predsjednica RH. Dolazak neovlaštene osobe u sjedište SOA-e, i razgovor o klasificiranim podacima, pa makar se radilo i o potpredsjedniku Vlade, samo po sebi dovoljno je za smjenu ravnatelja tajne službe. Mjera tajnog prikupljanja označavaju se najvećim stupnjem tajnosti. Lozančić ni u kom slučaju nije smijo upoznati Petrova sa rezultatima te mjere, podaci koji su prikupljeni primjenom mjere a ne odnose se na podatke za koje je mjera odobrena trebalo ih je izdvojiti i zapisnicki uništiti pa sa takvim podacima Lozančić nije smio upoznavati Petrova. Petrov ne prolazi sigurnosnu provjeru vec potpisuje izjavu koju priprema UVNS – informacijska sigurnost da ce cuvati klasificirane podatke koje sazna kroz obnasanje svoje duznosti, nezna se da li je Petrov potpisao takvu izjavu. Odluka o razrješenju ravnatelja SOA- e i predstojnika UVNS- a znači da su automatski izgubili potpis Predsjednice RH kojim su dobili povjerenje. Sukladno navedenom danom Odluke o razrješenju, ravnatelj i ppredstojnik ne smiju donositi i potpisivati nikakve akte, a posebno ne operativne dokumente kojim se nalaze postupanje prema građanima. Božo Petrov to je morao znati. Ovako, želeći se petljati u sve ispao je totalni amater, prekršio zakon i pokazao veliku sumnju u zakonitu odluku Predsjednice. M.Marković/Foto:FaH

VL
OB
obivankenobi
19:40 07.02.2016.

Petrov nema stav. Danas politicar napose u HR mora biti jasan i odlucan. Ili si za Hrvatsku ili se zavuci u kucicu. Izjavio da je za promjene. Kada???

VL
DU
Deleted user
19:39 07.02.2016.

Zato zna partija kako se kupuju mediji!

VL
Avatar Abcda
Abcda
20:03 07.02.2016.

Ma taj "vas izvor" , sve zna. Ima li izvor ime i prezime ?

VL
SO
Somelier
20:18 07.02.2016.

I ovo što ovaj udbaš Stipeprof piše je jedan od naj večih dokaza da je predsjednica bila u pravu što je smjenila Lozančića. Snimke su završavale na Milanovićevom stolu i te riječi koje spominje udbašić je spominjao Milanović u napadu na predsjednicu.

VL
Avatar ČEPlN
ČEPlN
19:32 07.02.2016.

kadrovi zorana milanovica moraju biti smjenjeni i po mogucnosti sudjeni

VL
VE
velikazmija
20:13 07.02.2016.

ljudi čije mi no vine čitamo---dorh ljavlja crnoja pod istragom ali ne maras i silicijska dolina pa mesić pa nadin pa pa koliko takvih

VL
DO
Dopobjede
20:09 07.02.2016.

Podjimo redom. Predsjednica je potpisala smjenu Lozancica zbog prisluskivanja nje. Kako onda Iva Puljic Sego i Tea Romic mogu napisati: "Nikakve bivše ni trenutačne akcije nisu bile tema razgovora, kaže nam naš izvor." Kako je moguce Lozancicu "ispricati svoju stranu price" bez raspravljanja prisluskivanja predsjednice?

VL
VE
velikazmija
19:32 07.02.2016.

objasni mu karamarko možda si trebao i prije-

VL
Avatar Mamlazac
Mamlazac
19:46 07.02.2016.

Crveni mediji bacaju cijeli da kosti , nemaju informacija , SOA I Ostojic ne mogu prisluskivati a nesto se pisati mora. Patka za Patkom, preostaje samo zutilo - crveno postaje zuto kad zapocne trulez..

VL
SO
Somelier
19:45 07.02.2016.

Ovo je dokaz da ova vlada nema dugu budučnost. Moj prijatelj bi rekao; "Nema od toga ništa". Pa Petrov nije niti svijestan da je on u vladi. Ja u klin ti u ploću. Pa i djeca bi shvatila zašto Lozančić mora otiči a Petrov to ne može pa bi zato i Petrov morao otiči ili na nove izbore. Nije možda toliki problem što je predsjednica prisluškivana ali je katastrofa što su transkripti završili na Milanovićevom stolu.

VL
Avatar docCL
docCL
19:44 07.02.2016.

Ma sve mandate petrovu on s 36 godina ima zivotno iskustvo o svemu. Nek na celo soa-e stavi jos jednog akademca jna ko i u mup. I nemojte nikako mjenjati ljude koje je milanovic postavio kao strucne na sva kljucna mjesta. Most cjeni strucne i profesinalne ljude. Zato su 2 ministra iz istog sela i iste ulice.Gle vraga u okolici Metkovica su svi rodeni. Neretvanska dolina je bila poznata po jeguljama mandarinama i jambu. No sad se pise nova povjest u koju ce uci bozo petrov postenjacina i prosvjetljitelj.

VL
Avatar Mihael1
Mihael1
20:36 07.02.2016.

Koja ste vi moralna vertikala, novinarčići. Kako vas nije sramota širiti laži i zavađati narod? Izmišljate sukobe na relaciji Most- HDZ, Most - Predsjednica ili Predsjednica- Premijer samo da bi širili mržnju i zavađali narod. Božo kaže "A, Karamarko "B" i eto, po vama, samo što krv ne poteče. Predsjednica je potpisala smjenu Lozančića a Božo se može s tim slagati ili ne a isto tako i Premijer. Ali ipak to ne znači da je došlo do sukoba ili da će doći.Ovo je demoktatska vlast, ne komunistička SDP-ova pa da se ne uvažava mišljenje drugih kao kod velokog vođe Milanovića. I kod smjenjenog ministra Crnoje, razapeli ste čovjeka. Zašto sada ne objavite tajne razgovore Ministra Matića i Glavaševića? Naravno da nećete, on je SDP. VL=RTL=SDP

VL
DU
Deleted user
19:39 07.02.2016.

koji je ovo mutež...

VL
ŠK
škurabura
20:17 07.02.2016.

Od svega napisanog u članku ima puno novinarskog izmišljanja ali ima i istine.Nije Petrov kriv za ova lutanja MOSTA.Pravi šef MOSTA je Nikolica Grmojica a on stoluje u Metkoviću.To je čovjek iz sjene i svi to znaju.Žalosno ali istinito.

VL
Avatar tabasko
tabasko
20:54 07.02.2016.

Trebalo bi Petrovu dat da smijeni Radmana pa da se i on osijeca malo da ne kazem sta.😛

VL
Avatar tabasko
tabasko
21:03 07.02.2016.

Kko kazu u dalmaciji a odnosi se na Bozu Petrova VRATI DITE MATERI⤵

VL
DU
Deleted user
20:54 07.02.2016.

Halo Večernji, jeste li se to Vi malo pogubili ili?

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.