Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon ostavke

Monti završio konzultacije, Italija sutra dobiva nestranačku vladu

monti (1)
REUTERS/PIXSELL
15.11.2011.
u 21:35

U srijedu ujutro, kada će Monti otići na razgovor Napolitanu, će Italija imati novu vladu

RIM – Sastavit ću vladu i njezin program, ali detalje vam ne mogu kazati, jer sve moram najprije obznatiti predsjedniku republike Girogio Napolitanu, izjavio je večeras novinarima mandatar za sastav talijanske Mario Monti.

U srijedu ujutro, kada će Monti otići na razgovor Napolitanu, Italija će imati novu vladu, nakon ostavke koju je u petak podnio premijer Silvio Berlusconi.

Profesor ekonomije, Monti zaključio je dvodnevne konzultacije s predstavnicima svih stranaka, kao i s predstavnicima sindikata i industrijalaca.

Sve stranke, osim Sjeverne lige, podupiru stvaranje nestranačke vlade. Jedino će Sjeverna liga biti u oporbi u parlamentu, koji bi trebao u četvrtak dati potporu Montijevoj vladi. Predstavnik Sjeverne lige i ministar unutarnjih poslova u Berlusconijevoj vladi, Roberto Maroni, izjavio je večeras, malo i u šali, kako je dobro što će barem jedna stranka biti u oporbi, jer bi u suprotnome bilo sve kao u Libiji.

Monti je na večerašnjoj konferenciji za novinare izjavio kako su i sindikati i industrijalci spremni na žrtve za prevladavanje dožnosničke krize. Svijesni su situacije i dat će svoj prilog za njezino prevladavanje, izjevio je Monti i naglasio kako je uvjeren u uspiješni razultat. Oporbena Demokratska stranka Pierluigija Bersanija, koja je prema ispitivanju javnosti trenutno najjačom u Italiji, dat će punu potporu Montiju.

Stranka Narod sloboda čelnika Silvija Berlusconija će također podržati Montija i, kako je rekao njezin tajnik Angelino Alfano, posebno će se zalagati za ostvarenje 39 točaka mjera ekonomskog ozdravljenja koje je zatražila Europska komisija. Dakle u srijedu bi trebala nastati 63. vlada talijanske republike na čelu s Montijem.

Komentara 2

K1
k1milica
22:16 15.11.2011.

Sjeverna liga (bossi) kaze da se radi o drzavnom udaru monetarnih institucija IMF i dvoji oko suvereniteta , hrvatsku su kupili jeftinije i njihov buduci premijer supermario ima bar talijansko ime.

CI
cicibela
14:48 16.11.2011.

Sada je već svima jasno što se događa u diktaturi EU. Umjetno izazivanje financijske krize radi instaliranja EU namjesnika umjesto demokratski izabranih državnih institucija. Problem-Reakcija-Solucija. Zaboravite izbore, parlamente i vlade suverenih država. Korporativni totalitarizam je dopuzao do svih dvorišta u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije