Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE INFORMACIJE
Povratak na članak

MOL objavio detalje o odluci arbitražnog suda o Ini - evo što stoji u rješenju

Mađarska kompanija u priopćenju navodi kako je nakon te objave, koja je obvezna sukladno mađarskim zakonima, mađarska središnja banka, kao regulator, putem pravne obavijesti zatražila daljnje objave od strane MOL-a, a osim toga su i investitori, analitičari, kao i mađarski i međunarodni mediji redovno zahtijevali od MOL-a da objavi dodatne detaljnije informacije o svim aspektima tog pravorijeka

Komentari 51

QQ
qqriqrac
20:42 12.01.2017.

MOL se poziva na 2003. Znači Dragičević, Mesić, Račan, Čačić, Linić, HNS, SDP...

VL
QQ
qqriqrac
20:36 12.01.2017.

Bijele noći. Dragičević. Mesić. Špiljak. Broz Mišo. HNS, SDP....

VL
DR
drjusup
21:12 12.01.2017.

MOL je 2003. s 25% plus1 dionica dobio vlasništvo, a aneksom ugovora dva člana Nadzornog odbora s pravom veta, pa su de facto "preuzeli" upravljanje Inom s mizernim udjelom. Tko je, dakle, "zločinačka organizacija" kada je Ina u pitanju? HDZ,, koji nije glasovao za ovakav nenormalan odnos vlasništva i upravljačkih prava, ili SDP, koji je bio "za"? Ne morate biti Einstein da biste dali točan odgovor. "Reformirani" Račanovi komunisti. Oni su samo nastavili ono što su njihova braća po ideologiji radila s Inom u vrijeme SFRJ, zbog čega je Đureković i dobio kao "nagradu" sjekirom u glavu još 1983. godine, raskrinkavši u svojim knjigama kriminal "crvenih menadžera" u Ini, na čelu s Titovim sinom Mišom Brozom i sinom Mike Špiljka, Vanjom, koji danas živi u Švicarskoj bogat kao Bill Gatez. Slovenski arhivi su nedavno otkrili da je udba izvlačila novac iz INE u osamdestima i uplaćivala taj novac na offshore račune oca jednog tajkuna, njegov sin danas ima carstvo i gle čuda, povezan je s ljevicom.

VL
DR
drjusup
21:08 12.01.2017.

U slučaju Sanader i MOL se radilo o čistoj hajci bez dokaza. Mediji su imali ključnu ulogu u toj hajci. Cvitan je nakon isforsirane presude Sanaderu imao godinu i pol da digne tužbu protiv MOL-a, ali taj partijski poslušnik to nije napravio jer je znao da je sve laž i da na europskim sudovima ne mogu osuđivati ljude snimkom gdje Sanader vadi bateriju u restoranu, takvo što je moguće samo na hrvatskim sudovima gdje partija optužuje i sudi. Preko Sanadera je partija pokušala prije svega uništiti HDZ, zato su narod hranili nebuloznim optužbama. Sdp gubitnici su preko Sanadera pripremali sebi teren za stogodišnju vlast, ali sve se partiji vratilo u bolju, ne puše Hrvati njihove laži. SDP i HNS su Hrvatsku oštetili za 30 milijuna dolara ovom presudom, ali to nije ništa koliko su Hrvatsku oštetili na privatizaciji Croatia Osiguranja, koncesioniranju zračne luke Zagreb, razdjelnicima, otkupom zelene energije iz vjetroelektarana, samo na tim partijskim poslovima i pogodovanjima je isparilo u zadnje četiri godine najmanje 20 milijardi kn.

VL
LU
luzer96
21:11 12.01.2017.

Drugarice i drugovi, čujte i počujete-zapamtite. Bilo je to godine dvije tisuće i treće kada su Hrvatsku zahvatile velike nesreće. Kada Vlada INU - MOLU dostavi Dragičević, Račan, Čačić, Linić, HNS , SDP pa i Stipe........oduševiše se u slavi. Kadad se INA predavala nije se Hrvatska spominjala. Zakukala ptica kukavica zaplakala majka Hrvatica........

VL
Avatar nula
nula
20:46 12.01.2017.

Ovo vam znaci, dragi Hrvati, da je Sanader nevin. Caca se vraca !Yessss !!

VL
Avatar cera
cera
20:46 12.01.2017.

Ujeo vuk magare!!!!

VL
Avatar nula
nula
20:47 12.01.2017.

Levica, prikljucite se na aparate ...

VL
TH
than
21:24 12.01.2017.

Ja sam za to da se svi ovi troskovi, rusenja Vlade (dakle sami izbori) da bi opet nakon izbora isti bili na vlasti, te troskovi arbitraze uruce drugu Bozi. Mozda sada i nema vremena, jer gleda kako se gradi kuca koju mu subvencioniraju porezni obveznici, ali uvijek moze i sutra.

VL
DA
davnor
20:54 12.01.2017.

Upozoreni smo da ćemo izgubit spor znam da ovi 2 naivčine iz mosta su domoljubi ali su se kockali tuđim novcem i izgubili raja će platit kao i obično ali krajnje je vrijeme da za tako dobro plaćeni posal netko bi morao i odgovarat barem politički.

VL
DU
Deleted user
21:03 12.01.2017.

..mol objavio a hr vlada i ina nisu..tko tu koga..hebe u zdrav mozak..sta mislite..

VL
NE
Nenadjebivi
20:47 12.01.2017.

Ja se nadam kako će se odustati od kupnje Ine i to pogotovo na najavljeni način da se započne prodaja Hep -a jer to me jako podsječa na početak prodaje Ine , na kraju čemo vjerovatno ostati i bez Ine i Hepa te potpuno izgubiti energetsku neovisnost , uostalom kada uzmemo u obzir kako se loše upravljalo Inom dok je još bila čvrsto u državnom vlasništvu pitam se što može garantirati da bi se bolje upravljalo u budućnosti ako bi se ponovo Inu nacionaliziralo da tako kažem , možda jedno vrijme i bi ali opet će se mjenjati vlasti pa će se tamo postavljati ovi ili oni uhljebi , mislim da to nema smisla .

VL
DH
dalibor.hren
21:54 12.01.2017.

Sanaderu nisu uspjeli dokazati primanje mita! I, što sad?

VL
ST
stomiovotreba
21:07 12.01.2017.

Izgleda da je Sanader uhicen samo zato sto ratne zlocince nije ostavio na slobodi.

VL
DU
Deleted user
21:06 12.01.2017.

prestanite igrati tenis..velika vecina hrvata su veliki lopovi..lazljivci i ratnici..tkz. politicari vode..

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
00:19 13.01.2017.

Sud je došao do pouzdanog zaključka da Hrvatska nije uspjela dokazati da je MOL doista podmitio dr. Sanadera - stoji u dokumentu koji je objavio MOL. - Koliko se kod nas manipulira kojekakvim izjavama za obmanu javnosti, lagalo se, petljalo, izmislilo na brzinu "kupovinu INAe , Pokusalo Sakriti Ovu Presudu samo da bi spasili Petrova, Bajica, Cvitana , Mira Bulja kojeg zovu Miro Mol , Karamarkooo Varati SEeeeeeE !

VL
RO
Rocky15
20:48 12.01.2017.

adio INA

VL
ZA
zac111
20:32 12.01.2017.

a tko bi se za vrijeme sanadera kim jonga zalio iz uprave ine? isto da vidimo sad tko ce se iz uprave hepa zaliti na odluku plenkovica ?

VL
TE
TechnoCroat
22:19 12.01.2017.

Nisam pročitao ugovor o prodaji INE, no iz zaključka suda vidi se da je radjen amaterski i laički. "obveze poduzimanja najboljih mjera" u pravnom smislu ne znaci apsolutno ništa. Kao i naši zakoni, nejasni, nekonkretni, podložni raznim interpretacijama.

VL
ZV
zvonkoeuro
21:15 12.01.2017.

Eto caca nije kriv treba da mu se drzava duboko izvini na kleveti i plato otstetu za laznu krivnju bravo caca pobidija si i zajeba pametno pravosude i tako ce ostali se izvuci po tvom receotu cestitam caca vrati se i napravi reda

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.