Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi pravilnik
Povratak na članak

S početkom srpnja stižu promjene kod povratnih naknada, evo što se mijenja

Za manje od mjesec dana na snagu treba stupiti novi pravilnik o ambalaži kojim se ukida povratna naknada za mlijeko i mliječne proizvode čime će oni u trgovinama biti jeftiniji za 50 lipa

Komentari 94

TR
Trnjanec
19:24 16.06.2015.

Super, sad će oni najsiromašniji ostati bez prihoda, a mlijeko NEĆE pojeftiniti, jer nikada ništa ne pojeftini. Samo još da ukinu naknadu na svu plastiku i boce, pa da opet oko sebe posvuda gledamo smeće.

VL
VI
viviann
20:17 16.06.2015.

A siromašni će onda morati prositi, valjda? Jer restrikcije za dobivanje socijalne pomoći su sve veće. Bilo bi bolje da su naknadu za povrat ambalaže povećali za 1 kn.

VL
AN
anonimus00
21:00 16.06.2015.

a sta ako ne pojeftini?

VL
Avatar Honduras
Honduras
23:04 16.06.2015.

ovo je vrhunac besmisla - kako će to mlijeko pojeftiniti??? koštat će potpuno jednako kao i sada nakon što se vrati boca!!! a jedini "dobitak" će biti hrpe plastičnih boca od mlijeka po kontejnerima. za ovo smisliti čovjek mora imati teže oštećenje mozga...

VL
TR
Trajkovski
22:16 16.06.2015.

Očekujemo spasonosno "pojeftinjenje" od cirka 5 lipa...

VL
Avatar ljutkoris
ljutkoris
23:01 16.06.2015.

mijenja se to,što će kanali i parkovi i plaže opet biti preplavljeni razno raznim bocama i limenkama

VL
MS
mate.skaro.3
22:25 16.06.2015.

roba može pojeftiniti a ne cijena, novinarčiću nazad u školsku klupu

VL
DU
Deleted user
00:56 17.06.2015.

Štetnije i nesposobnije vlade valjda u povijesti dosad nije bilo... Jedinu pametnu ekološku mjeru umjesto da prošire oni ukidaju??? Kakve to veze ima s konkurencijom iz EU kada to svi moraju plaćati, a i tih 50 lipa tko hoće može dobiti nazad... Znači opet će biti puni parkovi i kontejneri boca... Tako je to kad partijski uhljebi bez dana staža završe u ministarstvu.... A nakon što su se lijepo preselili u najskuplju poslovnu zgradu s tuševima pokraj ureda, treba para valjda i za kakav auto s kožnim sicevima...

VL
NA
narod1
01:29 17.06.2015.

Naša vlada je kao Superhik iz Alana Forda, otima siromašnima da bi dala bogatima. Nazdravlje

VL
PE
perica
00:48 17.06.2015.

Pa sram vas bilo kako vas nije stid uništavati sirotinju, naknada bi trebala biti barem 1 kunu a ne još ukidate sirotinji od usta, baš namjerno neću kupvati ni mlijeko ni mliječne proizvoda iz PVC boca, a pozivam da to isto učine i drugi. Živio tetrapak! a možeš si mislit kako ću sortirati boce mliječnih proizvoda ako i koju kupim, ravno u smeće za običan otpad!

VL
BB
branko.baricic
06:06 17.06.2015.

i sad zmailovic misli da ce mu gradjani besplatno sortirati otpad.za ovu cijenu odvoza smeca si budete sami sortirali otpad.kako nam budu izgledali gradovi i otoci na jadranu budete vidjeli.onda ce opet biti joj pa mi nismo tako mislili i ko zna sto.dakle jos uvijek ima glupih odluka.cestitam.

VL
Avatar abakus
abakus
06:38 17.06.2015.

Bezveze. Povratnu naknadu trebalo je povećati i omeogućiti je i za one vrste plastičnih boca koje se sada ne vraćaju (od ulja, trajnog mlijeka, omekšivača i sl.). Tko hoće vraćati boce zna da cijenu na polici treba umanjiti za iznos povratne naknade, a tko ne želi vraćati zna da njome pomaže siromašnima. Ovo je još jedna Zmajlovićeva bedarija koja će samo rezultirati negativnim posljedicama po okoliš. Inače puno putujem i iskreno sam ponosan na Hrvatsku u kojoj je baš zbog ovih povratnih naknada nemoguće vidjeti plastične boce razbacane po ulicama kao što sam ih vidio čak i u uređenim zemljama poput Francuske (Pariz) ili Njemačke.

VL
LO
lojtra1
06:26 17.06.2015.

Zainteresirani građani trebaju dobiti zakonsko pravo da svaku PET bocu od mlijeka koju žele "zbrinuti" umjesto u postupak zbrinjavanja ubace u Zmajlovićevo dvorište! Sve s ciljem produbljivanja ekološke svijesti tog kontroverznog "ministra".

VL
MA
Marko Antonije
06:41 17.06.2015.

NE radi se o nikakvom oprostu za 0.50 kuna za povrat ambalaže jer su to kupci PLATILI a trgovci ukalkulirali u cijenu. Za trud i rad kojim su nosili ambalažu NATRAG i dobili svojih 0.50 kuna im nitko nije platio nije platio a država je besplatno dobila čišći okoliš i sirovinu,BANDO !

VL
LO
lojtra1
06:09 17.06.2015.

Cijeli članak je zapravo običan "pamflet" jer se već od naslova temelji na laži: "čime će oni u trgovinama biti jeftiniji za 50 lipa" i s time nam novinar jasno stavlja do znanja svoj stav kako članak piše za neinteligentne osobe! Umjesto da se PN udvostruči i proširi na boce ulja Zmajlović nudi zabrinjavajuću laž iza koje stoji vjerojatno "obično poskupljenje mlijeka" na način da mu cijena ostane ista.

VL
VL
vlatx
22:44 16.06.2015.

A što ako mljekari nakon 6 mjeseci odluče povisiti svoje cijene za recimo 60 lipa? Izlika može biti razne ali nekako mi pada na pamet najčešće korištena, cijena naftnih derivata koja ima veliki udio u cijeni kada treba ići prema gore ili nikakav udio u formiranju cijena proizvoda kada treba ići prema dolje. Izgubilo se na cijeni povratne ambalaže, ljudi gube motivaciju i ambalaža se više ne vraća u recikliranje. Socijalni slučajevi postaju još veći socijalni slučajevi, okoliš se zagađuje više nego što je bilo do sada. I što onda? Hoće li se poslije izbora novi ministar dosjetiti super rješenja i vratiti naknade za ambalaže uz neizbježno povećanje mliječnih proizvoda, koji će do tada sigurno već poskupjeti. Tko će na kraju biti na dobitku a tko na gubitku? S obzirom na to da je to novac koji samo "protrči" kroz sustav i eventualno se obogati putem kamata, nema ga potrebe ukidati jer se ljudima taj novac opet vraća ako ambalažu recikliraju. Ovo s podizanjem konkurentnosti je u najmanje ruku jadan izgovor jer se može odrediti da se i svim uvezenim proizvodima mora uvesti naknada za ambalažu pa će svi biti na istome a okoliš će nam i dalje biti zahvalan, što je i krajnji cilj svega ovoga.

VL
LO
lojtra1
06:22 17.06.2015.

Ovakvom odlukom "ministar" Zmajlović se opasno približio konkurentu - "ministru" Hajdaš-Dončiću koji se, kako doznajemo iz izvora bliskih vladi, sprema izgraditi svoj prvi - predizborni metar ceste.

VL
MP
mpfederer
22:26 16.06.2015.

mene pojeftinjenje nece spasiti a nekome ce ta naknada jako faliti. planiram boce od mlijeka bacati po parkovima dok se ministar ne predomisli i vrati naknade.

VL
AS
antun sklepic
06:41 17.06.2015.

ha ha ha koji magarci

VL
PA
pankogulo
08:08 17.06.2015.

Koji lažnjaci, sram ih bilo. "Socijalno osjetljiva vlada" - hahahahahahaha

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.