Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova afera

Mladineo traži smjenu ministrice Holy i broji grijehe S. Kalambure

'13.10.2009.,Split,Hrvatska - U Vranjicu su 99 bivsih radnika Salonita potpisali ugovore o radu na odredjeno vrijeme. Oni ce obavljati pripremne radove na sanaciji Mravinacke kave i zbrinjavanju mikro
'Nino Strmotic/VLM/PIXSELL'
24.04.2012.
u 09:00

Želio sam pomoći S. Kalamburi pa je nisam ni prijavio DORH-u. A ona je bila vrlo arogantna voditeljica projekta, tvrdi Mladineo

Bivši čelnik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo traži od ministrice zaštite okoliša Mirele Holy da podnese ostavku ili mu se javno ispriča zbog izjava kojima brani Sanju Kalamburu, njegovu nasljednicu u Fondu. Zbog njezina imenovanja proteklih se dana digla medijska bura jer za vratom joj je optužnica koja je potaknuta upravo Mladineovom prijavom iz 2010.

– Smatram da ministrica ne može taj svoj postupak imenovanja obrazlagati mojim navodno nezakonitim postupanjem prema Sanji Kalamburi niti situacijom u kojoj se nalazim kao osumnjičenik jer to jednostavno nije istina. Imajući na umu da ministrica svojim izjavama pledira za zakonitost i etičnost u ponašanju svake osobe, to držim da bi taj kriterij trebao vrijediti i za nju, osobito zato što javno i kontinuirano svojim izjavama i ponašanjem krši zakon – reagirao je demantijem Mladineo.

Ispod stručne razine

Ministrica Holy proteklih je dana branila imenovanje S. Kalambure na čelo Fonda tvrdeći da ima informaciju da će optužnica biti odbačena, no da to još nije učinjeno jer je sutkinja na bolovanju. Holy je uvjerena da je njezinu suradnicu Mladineo prijavio kako bi je diskreditirao pred istražnim tijelima.

Optuženi bivši šef Fonda pak kaže da mu to nije bio motiv, već je, “nakon prijave načelnika Perušića Ivice Turića, provedena istraga u Fondu u kojoj je utvrđeno da je Kalambura s Božom Milkovićem, pročelnikom općine, Srđanom Černijem, njenim prijateljem, i Wernerom Trautmannom, omogućila protupravno prisvajanje 400.000 kuna na štetu Fonda”.

Mladineo je optužen u slučaju Fimi medije da je Fond oštetio za 1,7 milijuna kuna, a Kalambura je krunska svjedokinja. Njega se tereti da je sklapao nezakonite poslove s Fimi medijom i da je znao da se na taj način puni “crni fond” HDZ-a. Da je nije želio diskreditirati, Mladineo potkrepljuje izjavom kako je nije prijavio za moguću štetu i pogodovanje nakon što je dobio rezultate revizora.

“U reviziji oko petnaest projekata, koje je vodila Sanja Kalambura, utvrđeno da je tvrtka Chromos Poslovne usluge vlasništvo Nade Marije Černi, majke trećeoptuženog Srđana Černija, dobivala poslove od jedinica lokalne samouprave za izradu programa sanacije odlagališta na temelju njezinih preporuka, koja je ujedno vodila i sanaciju tih odlagališta. Utvrđeno je da je kvaliteta programa sanacije odlagališta bila ispod stručne razine, a da su cijene bile znatno veće od uobičajenih”, piše Mladineo. Želio je, tvrdi, pomoći S. Kalamburi i baš zato DORH-u nije podnio prijavu za kazneno djelo u pokušaju zbog nanošenja moguće štete za pogodovanje tvrtki Chromos poslovne usluge .

Odbili s njom raditi

S obzirom na to da je ministrica Holy kazala kako Kalambura nije željela biti uvučena u nepoštene radnje te da su je zbog toga maltretirali i u konačnici joj dali otkaz, Mladineo se osvrnuo i na taj dio.

– Ona je kao načelnica odjela i voditeljica projekata bila vrlo arogantna, netolerantna i autoritarna, zbog čega je jedna službenica dala otkaz, a dvije su odbile raditi s njom. S. Kalambura bila je prijavljena i za mobbing, o čemu je vođen i postupak u Fondu – optužuje je bivši šef.

Ministrica Holy kazala je “da zbog izjava i zahtjeva gospodina Mladinea sigurno ne misli davati ostavku”.

Komentara 26

BS
bstrabi2
09:33 24.04.2012.

Šta ta stara senilna napast?Hoće od te mlade Holy.Već je vrijeme da mladi vode brigu .Tko opče treba tu staru đukelu slušat....

NE
neverane
09:33 24.04.2012.

Svi su umočeni u bezakonje.Bez iznimke i nikome ne vjerujem da na položaju nije posegnuo u naš džep.Zemlja bezakonja i najtežeg oblika korupcije i otimačine državnog,tj.našeg novca.

OB
-obrisani-
09:58 24.04.2012.

24.04.2012. u 09:40h samuel je napisao/la: pravi se javlja, kako stvari stoje do kraja života će biti u zatvoru... **************** . a onda je malo i dobil................sramota tako mala kazna ....za takvu pljačku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije