Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoka stopa nasilja među mladima i opasnosti koje vrebaju s interneta
Povratak na članak

Mladići smatraju da je ženi mjesto u kuhinji i da ona zaslužuje pljusku

Čak 73 posto mladića u Zagrebu u posljednja tri mjeseca ponižavalo je svog vršnjaka, a 65 posto i udaralo; “Cijeli život učimo 'budi muško', što uključuje i nasilje, pa zašto se čudimo”.

Komentari 32

SJ
sve_je_jasno
08:01 15.12.2009.

jankoprekobrda, i naši su roditelji morali raditi da bi obitelj opstala, nismo imali mobitele na kojima smo 24 sata dostupni ali je obitelj, osnovna jedinica društva, više brinula o svojim članovima. Danas roditelji ne žele biti odgovorni za svoju djecu i zato imamo djecu sa problemima u socijalnom razvoju........ Dahna, po tvojim riječima, svi koji su došli iz manjih sredina su zaostali primitivci!?! I tvoj način razmišljanja zabrinjavajuće podsjeća na primitivizam.

VL
Avatar jura-100
jura-100
09:12 15.12.2009.

Pa što je tu čudno? PUNO je rodijaka došlo u grad....

VL
JE
JesuisAmelie
12:20 15.12.2009.

Slažem se s onim što je Berlioz napisao/la, ali samo želim nadodati da ima itekako puno muškaraca koji zaslužuju pljusku... I ne samo to... Osim toga, zašto samo gledamo žene? Zar ne bi bilo dobro za dijete da ima oca koji mu je uvijek pri ruci nego oca koji ima novacada mu kupi puno darova?! Koliko ja znam, danas i muškarci mogu uzimati porodiljni dopust i čak imaju i neke dodatne pogodnosti u odnosu na žene, jer kao normalno je da je žena koja je rodila dijete i bude s tim djetetom... Opet muškarci imaju prednost...

VL
DU
Deleted user
18:57 15.12.2009.

mislim da nasilje poćinje već od kuće! Odgovorni su roditelji i okruženje u kome dječaci odrastaju. Žena nije zaslužila batine ni od koga, Žena je stup obitelji i drži tri od četiri stupa obitelji! Niti jedna žena ili djevojka nije zaslužila batine, ni od koga. Oni koji to rade ili se hvale time su bolesnici koje bi trebalo uškopiti u toj mlađoj dobi i zabraniti im bilo kakav kontakt sa ženama!

VL
FI
fićo
01:09 15.12.2009.

Na balkanu nista novo

VL
WI
wisdom
01:15 15.12.2009.

fico, to nema blage veze s balkanom, to je apsolutno normalna stvar u naprednim sredinama. jos uvest i kamenovanje.

VL
DA
dahna
06:27 15.12.2009.

Nazalost ali anketa je tocna.I zaista pokazuje pravo stanje stvari.Jedino ne pokazuje /u ovom slucaju / strukturu obitelji ispitanih mladica.Nazalost u gradovima pa i u Zg ima jako puno obitelji koji jos nisu postali građani u pozitivnom smislu.Dosli , zaposlili se , naselili osnovali obitelji ali sa sobom donjeli svoju subkulturu .Promjene ponasanja jos nisu usvojili.I to je problem i Rijeke i Splita i naravno Zagreba.I Od tud toliko nasilja .Nazalost nitko ne radi na promjeni ponasanja obitelji a tu je osnovni problem.

VL
JA
jankoprekobrda
02:21 15.12.2009.

Blago obitelji u kojoj otac zaradjuje dovoljno da se mati moze posvetiti obitelji i dijeci a ne nekom lopovu Kerumu ili Todoricu

VL
OB
-obrisani-
03:10 15.12.2009.

Primitivno! Zaslužuje samo prijekor i to onda ako bezrazložno njurga i radi pomutnju. Živimo u 21 stoljeću a ne u srednjem vijeku.

VL
OB
-obrisani-
06:55 15.12.2009.

dhna sto lupetas: \"Većini mladića u Zagrebu (95 posto) gade se muškarci koji se ponašaju kao žene\"; pa ne potice 95 momaka iz dodseljenickih porodica! Idi u USA, tamo fuksa muzu odreze qurac, baci ga kroz prozor i jos njega osude za silovanje! To ti se visa svidja?

VL
AN
andrijacatch
07:59 15.12.2009.

Većini mladića u Zagrebu (95 posto) gade se muškarci koji se ponašaju kao žene... onih 5% se ponaša kao žene

VL
OB
-obrisani-
08:09 15.12.2009.

Eto sto crkva i vjeronauk cine od normalnih, mladih ljudi. pljuc!

VL
GA
gabriela
08:18 15.12.2009.

Ovaj naslov mi odma digne tlak. A šta je tu toliko ponižavajuće da je ženi mjesto u kuhinji??? A bilo bi vrijeme i da muškarci i žene sebi u glavu UTUVE više da se žena na taj način brine za ono najbitnije svoje obitelji - za ZDRAVLJE svojih ukućana. Da, velika je žrtva biti u kuhinji, ali je to neshvaćeno plemenito! druga stvar koju nikako ne može shvatiti je činjenica da se sada desi da sve žene ostanu kod kuće kuhat - da bi muškarci imali duplo veće plaće nego što ih imaju i da bi konačno mogli početi skrbiti za svoje obitelji. Porazno je to da ima ovakvih tipusa ala dahna koji za sve optužuju selo, ruralno, a grad i urbano je cool i super i odvaljeno i napredno. E, nije. Pogledajmo samo naše uvaženije članove građane koji mlate svoje žene - jedan je kandidat za predsjednika republike Dragan Primorac, drugi je uvaženi advokat Ante Nobilo - pusti građani, a u biti totalni primitivci što nema nikakve veze s tim odakle su došli. U naslovu je trebalo stajati da je šokantno to da masa tih dečkića odobrava SILOVANJE U BRAKU, a ne to da je mjesto ženi u kuhinji.

VL
QU
quote
08:56 15.12.2009.

glupi narod, glupi clanki sta si ocekivao

VL
KR
kris
08:25 15.12.2009.

to dolazi od doma, ocevi su nasilni i svojevoljni, majke nesposobne da odgoje djecu drukcije ....muskarac je ipak glava kuce.... samo pogledajte u restoranima koliko se muskaraca srednjih i starijih godina digne da zeni pomakne stolicu, doda kaput, ponudi kosaricu s kruhom (i to su oni obrazovaniji koji idu u restorane)....nazalost vrlo mali broj..... ali zato melju, melju politiku, biznis, u sve se kao kuze ..... a zapravo su neandertalci jednom mi je rekao jedan spanjolski turista kako je u hrvatskoj vidio puno zgodnih zena i nije mu jasno kako mogu biti sa tako degutantnim muskarcima (a boze moj, pa isto je i u turskoj, pakistanu, albaniji, puno zgodnih zena a frajeri ugghh)

VL
SB
sbb
08:39 15.12.2009.

Glup naslov a jos gluplji clanak. Kakve veze ima nasilje sa tim da zena ostaje doma paziti na kucu i obitelj? Ili treba istrazivat jedno ili drugo. Jedina paralela je to da sto vise majka radi ima vise nasilja. A. A to se nista ne spomenjuje. Isto tako je glupo da su \'rezultati\' prikazani skupa a ne posebno iz BiH, Srbije i Hrvatske. A kralj gluposti mora bit ovaj tito forever. Na sve mora komentirat u ime bratstva i jedinstva a toliko je pun mrznje da bi zaklo svakog koji cak vjeruje u Boga a ne titu.

VL
LI
likos
09:03 15.12.2009.

Predlažem autorici članka da promjeni naslov u Tandara mandara. Vrlo je primjereniji.

VL
GA
gary1
09:33 15.12.2009.

žena treba biti dobra kuharica, dobra majka, kurva u krevetu, i brinuti se o redu i čistoći u kući, a da bi sve to mogla mora biti pažena i mažena s muške strane. muškarac treba biti glava obitelji i brinutii se za financijsku i svaku drugu sigurnost. u današnje vrijeme je to vrlo teško ostvarivo kad i muškarac i žena moraju po cijele dane raditi da bi prehranili obitelj. dolazi do otuđenja, zanemaruju se djeca, a s financijskim problemima dolaze i obiteljski problemi. naravno najviše trpe djeca, koja se u nemalom broju slučajeva vrlo rano odaju porocima. za sve je krivo društvo počevši od same vlasti i političara koji na žalost ne priznaju osnovne ljudske vrednote, a to su obitelj, poštenje, i vjera u Boga

VL
AL
Alisa
09:48 15.12.2009.

65 posto smatra ih da je najvažnija uloga žena brinuti se o kući i kuhati za obitelj, 41 posto slaže se da postoje situacije kad žena zaslužuje pljusku, a 71 posto smatra da muškarac odlučuje kada će i kako imati seksualne odnose.Kaj je nekom to normalno??? kojih komentara ovdje. gabrijela, odlično ak je tebi mjesto u kuhinji, meni nije. svaka čast kuhanju al da mi je to jedina svrha u životu, fala lepa. danas na sreću postoji više opcija, pa kako ko voli. osim izgleda u hrvatskoj :). pljusku i seksualne odnose neću ni komentirat, čini se da većini u hrvatskoj nije jasno ni kaj je u tome tak ponižavajuće?! je pa da muž/dečko ti je papak ak ti koji put ne zvizne šamarčinu, još ak opere suđe il skuha nekaj ponekad sigurno je peder al prevelik šonjo da to bude javno :)))

VL
VI
visio
09:51 15.12.2009.

puno žena zaslužuje pljusku! ali i puno muškaraca! pod pljuskom mislim na spanking!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.