Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronađene kazete

Mladić 1996. zatražio pomoć od vidovnjakinje Ratke

ratko mladić
Arhiva VL
23.08.2010.
u 08:08

Svijet se ne boji Bosne i srpskog naroda, svijet se boji generala Ratka Mladića, kazala je gatara i dodala: "Što bi Amerika dala da ima Vas".

BEOGRAD - Među mnoštvom video i audiokazeta pronađenih u posljednjoj pretrazi beogradskog stana najtraženijeg haaškog bjegunca Ratka Mladića, pronađen je snimak Mladićeva razgovora s vidovnjakinjom Ratkom koju je bjegunac zamolio da mu kaže što svijet misli o njemu i kakva mu je budućnost. Razgovor je vođen 28. studenoga 1996. kako je to jasno na početku snimke rekao osobno Mladić uz dodatak "16.15 časova, razgovor s Ratkom (gatarom). Izvolite, samo Vi govorite".

Razgovor je danas objavila RTV Srbije. Vidovnjakinja Ratka je "vidjela" kako je uoči potpisivanja Daytonskog sporazuma "svijet" zaprijetio. "Gospodo Balkanci, imate do 24 sata da riješite stanje, i da se potpiše to što je u Daytonu dano kao prijedlog, inače će šest tisuća zrakoplova nadletiti vaše nebo iz svih smjerova".

- Svijet se ne boji Bosne i srpskog naroda, svijet se boji generala Ratka Mladića, gdje ruski oficiri prisustvuju izvođenju jednog plana, gdje su u BiH primijenili iste stvari kao u ratu u Čečeniji - rekla je vidovnjakinja i upozorila Mladića na Haag. "Vas bi sklonili u drugi red, to bi onda bilo lakše da se neke stvari obave, a to bi onda bila primopredaja za Haag koji se trenutačno raspao".

- Vama predstoji izuzetno lijep život, živjet ćete još ohoho, ali morate obratiti pažnju na mjesec siječanj, samo mjere predostrožnosti, nema razloga za uznemirenost. Što bi Amerika dala da ima Vas. Cijeli svijet se doslovno, glupo je reći boji, ali cijeli svijet na izvjestan način, kada se kaže, znaš, onaj čovjek, aaaaa, znači da taj čovjek stvarno nešto vrijedi, treba ga se i bojati i uvažavati - rekla je Ratku Ratka kojega je posebno oduševilo što je na fotografiji prepoznala njegovu suprugu iako joj on nije rekao tko je na slici.

O Karadžiću se nije povoljno izrazila jer "meni se Karadžić kao osoba ne sviđa. Može biti ovakav i onakav, ali ima nekih stvari koje čovjek sebi ne smije dopustiti".

Mladić nije krio oduševljenje kada je vidovnjakinja s fotografije "vidjela" kako ga američki general i zapovjednik NATO-a u to vrijeme, Wesley Clark, "cijeni".

- Zavidi Vam, poštuje i cijeni - rekla je vidovnjakinja.

RATKO MLADIĆ: E, sad još ovu fotografiju. Clark, znači, zavidi, poštuje i cijeni?

RATKA: I cijeni.

Komentara 78

MA
mališa
10:04 23.08.2010.

Da je bio uspešniji ne bi nastala velika BiH, tamnica naroda.

OB
-obrisani-
12:55 23.08.2010.

u 12:24h rea_ je napisao/la: \"Rubrika \"Svijet\", baba Vanga i djeneral. he,he \" ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ jos samo \"koke\" fale

Avatar zanusi13
zanusi13
10:06 23.08.2010.

Bolje bi mu bilo da je zatražio pomoć na psihijatriji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije