Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbacio Vulinove optužbe

Miro Kovač: Opet se javljaju dežurni huškači iz Srbije

Miro Kovač: Inflacija nota stvara nered
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/5
15.08.2016.
u 17:37

"Doći će vrijeme kada će Srbija morati shvatiti što je činjeno u njezino ime devedesetih godina, da se rat nije vodio na njezinu području, nego na području Republike Hrvatske, i sve dok to ne bude slučaj, neće biti sreće," poručio je Kovač.

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač u ponedjeljak je odbacio najnovije optužbe srbijanskog ministra rada Aleksandra Vulina koji je stanje u Hrvatskoj usporedio s NDH, rekavši kako se opet javljaju dežurni huškači iz Srbije.

– Opet se javljaju dežurni huškači i bukači iz susjedstva, opet se žele miješati u naše hrvatske unutarnje stvari, žele mijenjati povijest – rekao je ministar Kovač komentirajući najnoviju izjavu srbijanskog ministra rada Vulina koji je optužio hrvatskog ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića da Hrvatsku pretvara u NDH.

Orepić je nedavno izjavio da bi, izbrišu li se sva lažna prebivališta, srpska manjina u Vukovaru pala ispod 30 posto i izgubila pravo na dvojezične natpise, odnosno na ćirilicu.

– Doći će vrijeme kada će Srbija morati shvatiti što je činjeno u njezino ime devedesetih godina, da se rat nije vodio na njezinu području, nego na području Republike Hrvatske, i sve dok to ne bude slučaj, neće biti sreće – poručio je Kovač u izjavi novinarima u Sinju gdje je nazočio proslavi blagdana Velike Gospe.

Po Kovačevim riječima, Srbija će se morati suočiti sa sobom i sa svojom ulogom u ratu na prostoru Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, a isto tako, dodao je Kovač, ne smijemo zaboraviti ni rat koji se vodio protiv Slovenije.

Na novinarsku opasku kako srbijanski politički dužnosnici sve češće optužuju Hrvatsku a hrvatska diplomacija, kako se izrazio novinar, kao da šuti, ministar Kovač je kazao kako je hrvatska diplomacija vrlo jasna.

– Hrvatska diplomacija je tu vrlo jasna, mi jasno poručujemo Srbiji neka se bavi sama sobom – kazao je Kovač.

Istaknuo je kako Srbija sada ima šansu u okviru  procesa približavanja Europskoj uniji "sebe promijeniti", pogotovu na području poglavlja 23 koje se odnosi na pravosuđe.

– Mi smo sve ono što je za Hrvatsku važno i što će biti važno za transformaciju Srbije ugradili u taj proces. Znači, Srbija će morati promijeniti svoj zakon (o univerzalnoj jurisdikciji)  i neće moći biti mini Haag – poručio je Kovač.

Dodao je kako će Srbija morati omogućiti žrtvama rata pristup pravosuđu.

– Morat će, isto tako, zajedno s nama, tragati zajedno za nestalima i posmrtnim ostacima. Morat će surađivati s našim sudom i isto tako izručiti one ljude koji su optuženi – rekao je Kovač.

Kako je rekao, za Hrvatsku je pozitivno da Srbija sada krene u proces približavanja Europskoj uniji i ispunjavanje svih tih obveza koje se tiču i Hrvatske.

Komentara 130

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:47 15.08.2016.

Pa cijela vlast u Srbiji su četnici koji su bili desna ruka Miloševičevoj politici devedesetih, mali Slobe, četnički vojvode, imali govore po Hrvatskoj i podupirali klanja po Hrvatskoj i BiH...što očekivati od takvih spodoba danas nešto..

DU
Deleted user
17:51 15.08.2016.

Dežurni huškači iz Srbije i Hrvatske razni profesionalni Srbi tipa Pupavca

MM
Mm2015
17:58 15.08.2016.

Opančari dajte više odjebite u 100 pizdi svrpskih materinih debili retardirani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije