Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon ostao isti

Mirela Holy ponovila prijetnju o istupanju iz stranke

mirela holy
Patrik Macek/PIXSELL
18.04.2013.
u 14:23

Traži da Vlada u Zakon o zaštiti okoliša uvrsti obvezu osnivanja Nacionalne parkovne agencije

Vlada za drugo saborsko čitanje nije u Zakon o zaštiti okoliša uvrstila obvezu osnivanja Nacionalne parkovne agencije pa je SDP-ova zastupnica Mirela Holy ponovno rekla da će istupiti iz stranke ako ne prihvate njezin amandman na tu temu.

– Pretpostavljam da Vlada nema namjeru utemeljiti Nacionalnu parkovnu agenciju – rekla je nakon što je vidjela prijedlog zakona koji Vlada upućuje u Sabor.

Naime, u prijedlogu je ostala ista odredba iz prvog čitanja koja samo otvara mogućnost, ali ne obvezuje Vladu na osnivanje agencije. Holy će to pokušati promijeniti amandmanom, no ako taj amandman ne bude usvojen, napustit će stranku. Obvezu osnivanja agencije, tvrdi Holy, zadala si je Kukuriku koalicija u Planu 21, na temelju kojeg je i dobila izbore. Osnivanjem agencije objedinili bi se svi nacionalni parkovi i parkovi prirode koji bi zajedno baratali sredstvima u iznosu od oko 400 milijuna kuna godišnje, čime bi se mogli financirati kapitalni projekti zaštite prirode umjesto da taj novac, kako tvrdi Holy, lokalni šerifi troše na stvari koje veze nemaju sa zaštitom prirode.

>>M. Holy: Napustit ću stranku ako se ne promijeni zakon

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije