Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj franak
Povratak na članak

Lalovac: Banke odugovlače, za otkup stanova mislio sam da se šale

Predstavnici Franka napustili su radnu skupinu i zatražili Vujčićevu ostavku

Komentari 48

PL
plotto
08:40 01.04.2015.

mikrogrizzly - ti si zdušno stao u odbranu stranih banaka.A što je NBH,ako ne mjenjačnica i filijala stranih centara moći ? Napirlitani fićfirićfić Vujčić,inače intimus hrvatskih tajkuna,glumi guvernera.Mađarska ima guvernera,a Hrvatska ima poltrona.Zato i jesmo bili par stoljeća pod Mađarima,a ne oni pod nama.A kad trkeljašo o bankma,onda pogledaj par filmica o gangsterima sa Wall Streeta da bi uopće shvatio taj retardirni,koruptivni i kriminlani mentalitet.Kad te tvoja država ne štiti od takvih,onda ti niti ne treba država.

VL
CH
Challenger
08:33 01.04.2015.

Što hitnije podrezati krila bankama! Dosta je pljačke Hrvata! Hitno ograničiti kamate na max 5-6% na sve kredite i minuse!

VL
PL
plotto
08:33 01.04.2015.

Pročitajte višePrikaži manje Odgovori · Za pregovore sa bankama,treba uvesti mađarski model.No za to treba imati časnu i odgovornu Vladu,koja će voditi brigu o interesima građana i države. Stranke koje su rasprodale hrvatske banke,sanirane novcem poreznih obveznika za manje oda za manje od 1/10 novca uloženog u sanaciju,nikad neće voditi brigu o hrvatskim građanima i državi.Mađarska je bila u puno goroj situaciji odf RH,uciienjena od gangstera iz MMF-a no premijer Orban ih je isplatio I pokazao put izlaznih vrata.Nakon toge je smiienio isto tako slinavog guvernera mađarske narodne banke,kao što je naš poltron i ljigavac Vujčić,te postavioguverner koji ć služiti interesima Mađara,a ne kriminalnog banlarskog kartela.Kasnije je disciplinirao banke sa uvođenjem poreza na ekstra dobit I kao zadnje mjere,mađarska država ulazi u portfelje banaka I imat će utjecaj na njihovo poslovanje odnosno banke će morati više voditi poslovnu politiku u interesu mađarske privrede I građana.Zna se kod nas što banke financiraju Isključivo potrošnju,a nikako proizvodnju.Kome uopće trebaju takve banke ,koje služe isključivo za punjenje džepova lihvarskih bandita.Mađarska je pravi put,ali mi nemamo takve političare,pa neće slinavi Karamarko kao i Milanović,spašavati građane,kojima su namijenili sudbinu ovaca.

VL
CR
crocro
09:14 01.04.2015.

Svaki pravni posao se sklapa partnerski i u dobroj vjeri i na obostrano zadovoljstvo i obostranu korist. S bankarima to nije slučaj jer se ne drže definicije partnerskih odnosa, radi se o jednostranom zadovoljstvu i to zadovoljstvu bankara i radi se o jednostranoj koristi i to koristi bankara. Kakav je tonda pravni posao sklopljen i kakav je to pravni odnos kada jedan partner izrabljuje drugoga i polako milimetar po milimetar mu guli kožu.

VL
Avatar lapolapo
lapolapo
08:57 01.04.2015.

Ukratko,HNB,Bohaček,Lalovac,Milanović i ostali, usporedite ponude banaka za kredite 2007 i današnje,ako je sve bilo jasno i transparentno,zašto su bile potrebne korekcije?

VL
Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
09:09 01.04.2015.

Dok vlada ne smanji zateznu kamatu na maximalno 4% a prema čemu bi se sve ostale kamate automatski korigirale, dok god banke uz kamata smiju obračunavati kojekakve tročkove, dok zatvaranje kredita prijevremenom isplatom nije u svakom trenutku moguće i k tome besplatno, neće biti riješeni problemi s bankama.

VL
CR
crocro
08:43 01.04.2015.

Ja sam u uvjerenju da pošt. gosp Zoran Bohaček živi u nerealnom svijetu koji ga okružuje. Oni su očito u uvjerenju da ih je dragi Bog rasporedio na radno mjesto svojeg zamjenika, ondosno da je samo dragi Bog iznad njih. Ali je stvarnost sasvim drugačija jer su zaboravili koji je smisao njihovog postojanja i za koga oni i zašto postoje. Kod njih nema dvosjmernih komunikacija, ima ali ih ne prihvaćaju. Oni ne rade partnerski već samo i jednino jednosmjerno jer tako vjerojatno zahtjevaju vlasnici njihovih ustanova. Oni svu dobiti žele zadržati na svojoj strani i nije ih briga za svojeg klijenta. Normalno je da je današnja situacija za njihove vlasnike stresna situacija jer su se pojavili oni koji su uspjeli shvatiti da su prevareni i sada hoće svoje nazad. Najviše ih boli pitanje kako su to njihovi klijenti uspjeli shvatiti a tako je sve dobro išlo kao po loju. I sada se pojaviše s toliko zahtjeva baš u trenutku kada ih je dobro išlo i kada nemaju volju vratiti nepravedno stečenu dobit. Zato ništa ne prihvaćaju kao krivnju iskorištavanja klijenata iako polagano gube parnice u pojedinačnim tužbama klijenata, koji će se trend očito užurbano nastaviti. Gubljenje parnica s klijentima nije im nikakva pouka i to također ignoriraju. No. očito je također da u tome slučaju također griješe jer ne prihvajaću niti jedan argument udruge Franak, ponižavajući tako aktivnost svih mozgova koji su im dokazali da su u krivu jer su sebe, kao što sam istaknuo, promovirali čak na nivo svetosti i nedodirljivosti. Uvjeren sam da će ih tvrdoglavost stajati daleko više nego da su mirno i na opće obostrano zadovoljstvo riješili problem svih klijenata koji su raznim manipulacijama dospjeli u kategoriju vječnih ili doživotnih dužničkih robova a koji će u dužničke robove povući i članove svoje obitelji koji će naslijediti otplaćivanje neviđenih lihvarskih kredita, čija računica nema nikakve veze sa zdravom logikom. Ali bankari će očito morati prihvatiti činjenicu da kako se god oni bore da sve ostane u njihovim džepovima da će se također i dužnički robovi također boratiti da vrate svoje što su im nepravedno oduzeli. A dužnički robovi će ići do kraja.

VL
AN
anticenzura
09:18 01.04.2015.

Banke su opljackale gradjane u organiziranom kriminalu s politicarima i HNB, i sustavno pljackaju vlastiti narod od 90-ih naovamo. Krediti se ne smiju davati narodu osim u valuti u kojoj gradjani dobivaju svoje place, sve ostalo je spekulacija, namjerno pljackanje gradjana u organiziranom kriminalu. Ovo znaju i mala djeca. A sto je jos sramotnije, i nakon prosvjeda i dalje vuku gradjane za nos, sada im nude konverziju kredita u eure, sto je takodjer pljacka po istom principu. Krediti se moraju konvertirati u HR kune, i banke moraju vratiti klijentima opljackan novac. Iste te banke treba tuziti i izbaciti iz drzave, posto se bave kriminalom, italijani su tuzili svoje banke sto su im podmetnule kredite u CH francima, i nasi gradjani moraju uraditi isto. Citava drzava nam je kriminalno postavljena, politicari sudjeluju u pljacki vlastitoga naroda, gradjani se moraju probuditi i uzeti svoju sudbinu u svoje ruke, procesuirati sve aktere od 90-ih do danas, od ministara financija, do Guvernera i banaka sto pljackaju gradjane. To nema nigdje na svijetu, mafija otvoreno pljacka narod, vise se uopce i ne kriju. Mostruozno.

VL
Avatar lapolapo
lapolapo
09:20 01.04.2015.

Pa uvjek propuste vlasti plaćaju porezni obveznici,HNB nije radila svoj posao,usporedite kreditne ugovore iz predhodnih godina i sadašnje,pa ako su izmjenjeni(a jesu) tko nije radio svoj posao,odgovorite sami!

VL
VE
velika
09:54 01.04.2015.

napraviti madjarski model i ekipa ce glasti za vas evo samo na kamatama ma malom kreditu od 100 k CHF banka je izradila klijente za 100 ka kuna (ne gledam u opće tecaj) dakle banke imaju prostora smanjiti glavnicu 2020 do 30 posto ..i basta ...

VL
CR
crocro
08:59 01.04.2015.

Jedna osoba koja ovdje piskara i vječito u svim komentarima stoji iz bankara, iza guvernera i koja štiti ovu klijentelu a vječito je protiv dužničkih robova i koji se oglušuje na činjenicu da postoji prijevara od strane klijentele koju onn štiti što potvrđuju pravomoćne sudske presude u korist dužničkih robova a koje presude su sve brojnije, takvu neviđena zaštitu bankara a istodobno okretajući nogom gaseći opušak na glavama dužničkih robova, može provoditi samo osoba koja pripada toj klijenteli ili ima opravdanih razloga stajati u zaštiti bankarskoj klijenteli. Zato ta osoba misli sa dvije glave i piše komentare s čeriti ruke kako bi čim više ponizio i zakopao dužničke robove a izdigao bankare kao nevinašca do ranga svetosti i nedodirljivosti. Svaka čast, za to mu se valjda isplati boriti.

VL
IV
Ivanveliki
10:10 01.04.2015.

na kraju krajeva, da je kredit u chf legalan i ispravan, nebi bio vec godinama ukinut u ponudi banaka

VL
HR
H.R.T.99
11:26 01.04.2015.

Ministre Lalovac, vi i Milanović vašim obećanjima stvorili ste problem veći nego što je trebao biti. Ne miješajte se zbog izbornih bodova u spor. Izjavili ste da neće biti zakonskih rješenja. Smješali ste kašu a sad želite iz pozadine vući konce za vašu propagandu. Malo jeftino.

VL
ZE
zelenakrava
09:10 01.04.2015.

Hrvati koji štede su su izgleda nenormalni.Ali oni koji troše ono što nisu zaradili,e njih država treba štititi i preliti im dio sredstava onih koji štede.Ne čini li Vam se da to vodi u propast.

VL
Avatar deziderij
deziderij
12:15 01.04.2015.

Političari, glavni i isključivi krivci za sve što nam se dogodilo, što nam se događa i što će nam se dogoditi i teška rak-rana ove banana tvorevine od države sve su rasprodali i sve prodaju i što nam je preostalo ? Kako da stranim vlasnicima bilo što komandiramo i bilo ćime konkuriramo ? Još malo pa ćemo svi postati samo servis i sluge u "vlastitoj" državi.

VL
DJ
djurex
09:08 01.04.2015.

Gadljivi igrokaz banaka njihovih medija i politicara preko ledja gradjana... Pogledajte presudu u Ostalim drzavama..valutna klauzula je nezakonita..koliko si uzeo toliko vracas..hvala-zivio

VL
PL
plotto
08:59 01.04.2015.

Jednog dana će se morati provestui istraga oko privatizacije hrvatskih banaka,koja je bila nova pljačka istih,nakon sanacije.naravno u danšnjoj EU i njenim institucijama,koje vode korporativni kriminalci,to neće biti moguće,ali to je trenutno.Sadašnji predsjednik EK Juncker došao je na tu funkcijuu isključivo radi toga jer je zakonskim poreznim makinacijama,kao premijer Luksemburga,američkim i europskim korporacijama zamračio na milijarde eura koje su otete iz proračuna država.Mjesto šefa EK je nagrada za taj kriminal,a očekuje se od njega da će i dalje zamračivati milijarde korporativnim kriminalcima.Vremena će se promijeniti pa će i pljačka,koju su napravili domaći kriminalci,dok su im lojtre držali puno veći gangster izvana doći na dnevni red.

VL
ŽA
žalosnababanarikača
10:07 01.04.2015.

Bankarski "proizvodi" su davnih dana smišljeni i uz pomoć naprednih tehnologija pretvoreni u "duha u vreći",koji je pobjegao. Svako riješenje u pogledu smanjivanja osobne potrošnje je neizvedivo ako gledamo kojom lakoćo se možeš zaduživati. Glavni uzrok nastanka neizdrživog zaduživanja je dozvoljeni minus. Psihološka granica je pomaknuta od strane banaka s očitom namjerom da zavede klijenta sa ciljem da ga se dovede do dužničkog ropstva. Dozvoljeni minus ne dozvoljava nikakvu slobodu u pogledu raspolaganja vlastitim sredstvima, On te pretvara u poslušnog roba koji će na poslu trpiti sve oblike tlačenja samo da bi preživio,normalno uz pomoć "bankarskog proizvoda".

VL
AN
anticenzura
09:33 01.04.2015.

plotto - tocno, prije ili kasnije ce morati odgovarati za pljacku drzave, HR banaka i svega sto su nam oteli 90-ih. Najvecu pljacku su izveli upravo oko banaka i drzavnog zlata. Sve se zna tko su i sta su, po imenu i prezimenu.

VL
AU
aunekustvar
09:52 01.04.2015.

Jedino rješenje je ono u kojoj banke nikako ne gube. Imaju moć i novce. Na kraju će tako i bit, sviđalo vam se ili ne..

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.