Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor stožeru

Ministar Bauk: Postavit ćemo nove ploče u Vukovaru

bauk
Patrik Macek/PIXSELL
09.10.2013.
u 21:02

U dogledno razumno vrijeme će se postaviti nove ploče sa zakonitim nazivima državnih institucija, rekao je Bauk

Gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a ministar uprave Arsen Bauk danas je komentirao najnovije slučajeve uklanjanja dvojezičnih ploča u Vukovaru:

-  Ustavna zadaća Vlade je da provodi zakone. U dogledno razumno vrijeme će se postaviti nove ploče sa zakonitim nazivima državnih institucija, rekao je Bauk i dodao kako će se ploče postupno postaviti na sve državne institucije u Vukovaru. Ukoliko to ne može osigurati, Vlada se ne može zvati Vlada niti može biti Vlada, poručio je.

Bauk je komentirao i poruku stožera za obranu hrvatskog Vukovara i predstavnika braniteljskih udruga koji su dali Vladi rok od 14 dana da u Vukovaru skinu jedinu preostalu ploču s ćiriličnim natpisom.

 - Ako se promijeni ustavni zakon o pravima manjina, Vlada će postupiti po zakonu, u suprotnom ne bi mogla, rekao je.

>> 'Pogrešno je dati sinu poginulog branitelja da čuva ćiriličnu ploču'

>> Specijal: Neredi u Vukovaru

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije