Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Gilja

'Pogrešno je dati sinu poginulog branitelja da čuva ćiriličnu ploču'

gilja (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/5
09.10.2013.
u 19:31

Nakon više sati ispitivanja, Giljin izlazak iz zgrade Policijske postaje Vukovar izazvao je erupciju oduševljenja stotinjak prosvjednika koji su tražili njegovo puštanje

Doslovno preko noći policajac Igor Gilja (25) postao je najpoznatiji i najtraženiji policajac u Republici Hrvatskoj. Gilja je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičen da je skinuo dvojezičnu ploču sa zgrade Centra za socijalnu skrb u Vukovaru koju je zajedno s još petoricom policajaca osiguravao i čuvao da je ne skine netko drugi. Zbog tog čina protiv njega bit će podnesena kaznena prijava, dok su sva šestorica policajaca do daljnjega suspendirana s dužnosti.

Ni po čemu se nije isticao

Igor Gilja je inače zaposlen u PP Ilok. Granični je policajac. O njegovu radu prijatelji iz Iloka kažu da je običan policajac koji se ni po čemu nije isticao. Njegova priča započinje u ponedjeljak kada je, s još petoricom policajaca iz Iloka, poslan na ispomoć u Vukovar kako bi osiguravao ćiriličnu ploču postavljenu na zgradi Centra za socijalnu skrb. Do toga je došlo nakon što su prethodno nepoznate osobe već bile skinule tri ploče sa zgrade inspektorata, HZZ-a i HZMO-a. Policajci su se za čuvanje ploče podijelili u smjene, a Gilja je bio posljednji u nizu. Kada je došao na red, u jednom trenutku odlučio je skinuti ploču sa zgrade i odbaciti je negdje dalje. Ubrzo je otkriveno da je još jedna ploča nestala, nakon čega su sva šestorica policajaca završila u postaji kako bi se utvrdila istina.

Tuđman u njegovoj kući

Nakon više sati ispitivanja, Giljin izlazak iz zgrade Policijske postaje Vukovar izazvao je erupciju oduševljenja stotinjak prosvjednika koji su tražili njegovo puštanje.

– Igor je dijete poginulog branitelja. Vidio sam njegova oca Franju u krvi, stradao je tijekom avioraketiranja nedaleko od Vinkovaca. Igor svakako nije iznevjerio svoga oca i ono za što se borio. Postaviti tog mladića poslije svega proživljenoga da čuva ćiriličnu ploču jest kao posjesti za prepun stol gladnu osobu. Razumljivo je da u jednom trenutku ruka krene u tom smjeru – rekao je dozapovjednik Udruge specijalne policije Stevo Culej.

Podsjetio je i da je uoči Domovinskog rata u obiteljskoj kući Giljinih u Nuštru prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman sa suradnicima radio na stvaranju temelja hrvatske države.

>> Specijal: Neredi u Vukovaru

>> Pupovac poručio i vlasti i oporbi: Ne igrajte se vatrom

>> Policajac ispitan i pušten oko ponoći, dočekali ga s ovacijama

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije