Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin u sisku

Miloša Brkića nasmrt su pretukli u policijskoj postaji

'21.05.2012., Osijek - Zapocelo sudjenja na Zupanijskom sudu za ratni zlocin. Vladimir Milankovic i Drago Bosnjak.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
12.12.2012.
u 12:33

Za njegovu smrt odgovarali su policajci koji su zatečeni uz njega. Nije mi poznato jesu li bili uhićeni, kazao je Ivan Šantek koji nije znao detalje zločina

OSIJEK - Miloša Brkića uhitila je policijska ophodnja 20. lipnja 1992. oko 21.30 sati u Sisku. Priveden je u Policijsku ispostavu Sisak – Predgrađe. Prema optužnici, neutvrđeni su ga policajci satima ispitivali o njegovoj navodnoj suradnji sa srpskim ekstremistima.

Tukli su ga, slomili su mu gotovo sva rebra. Preminuo je pred zoru.

– Za njegovu smrt odgovarali su policajci koji su zatečeni uz njega. Nije mi poznato jesu li bili uhićeni. Svjedočio sam im na suđenju, ali se ne sjećam kako je ono završilo – ustvrdio je Ivan Šantek na suđenju Vladimiru Milankoviću i Dragi Bošnjaku za ratni zločin u Sisku 1991. i 1992.

Šantek je tada bio zapovjednik Policijske ispostave Sisak – Predgrađe kojoj su pripadali i procesuirani policajci.

– Ne sjećam se njihovih imena – dodao je. Optužba je stavila primjedbu na taj dio iskaza.

– Svjedok je prešutio većinu okolnosti koje su mu morale biti poznate s obzirom na funkciju – naveo je Miroslav Kraljević, zamjenik županijskog državnog odvjetnika.

Svjedočio je i umirovljeni policajac Miroslav Njokoš. Optužbu je zanimalo je li imao ikakvih prijetnji vezano za svoje svjedočenje u ovom postupku.

– Kada sam već bio u mirovini, primio sam dva poziva, s druge strane slušalice bilo je samo puhanje. Doznao sam da je poziv bio s broja u PU Sisak – izjavio je dodajući da prijetnji nije imao.

>> 'I Brodarac i Budimir rekli su da ne znaju ništa o uhićenom Subotiću'

 

Komentara 61

DU
Deleted user
17:10 12.12.2012.

17:02h Gorjak je napisao pa u Haagu nema ni optuznice da su Srbi sravnili Vukovar sa zemljom, ali cijeli svijet ipak bruji!!!

DU
Deleted user
16:09 12.12.2012.

Boris, a sto to nije tocno ako gledas nacionalnu strukturu? Kosova? cak su kosovari obavljali najvise funkcije:)))) jel se ti to sprdas?? a sto je postocima u sastavu policije? i tu namam pravo, a da o vojsci i ne govorim,, kome drzis MPV???

Avatar El Indio
El Indio
17:10 12.12.2012.

12.12.2012. u 17:02h Gorjak je napisao/la: ---------------------------------------------------------- Sta ti pricas majke ti? Pogledaj si snimke na YouTube tamo imas ko poziva na mrznju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije