Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločin u sisku

'I Brodarac i Budimir rekli su da ne znaju ništa o uhićenom Subotiću'

'21.05.2012., Osijek - Zapocelo sudjenja na Zupanijskom sudu za ratni zlocin. Vladimir Milankovic i Drago Bosnjak.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
11.12.2012.
u 13:28

– Nisam nikada otkrio na čiju je intervenciju pušten. Ni od Boška kasnije nisam ništa detaljnije doznao o svemu – kazao je svjedok u Osijeku

Broj Miroslava Matića te je noći 15. studenoga 1991. okrenula Nada Subotić i zavapila za pomoć. Njezina supruga Boška iz stana su odveli “maskirani ljudi u uniformama”.

– Kao čovjek na funkciji, bio sam u kontaktu i sa ZNG-om i s policijom. Nazvao sam Božžu Budimira i Đuru Brodarca da pitam znaju li išta o tome i da puste čovjeka. Obojica su tvrdila da nemaju ništa s time – prisjetio se Matić, tada predsjednik Skupštine općine Sisak. Svjedočio je danas na ŽŽupanijskom sudu u Osijeku, gdje se Vladimiru Milankoviću i Dragi Bošnjaku sudi za ratni zločin u Sisku. Subotić se, nastavio je, sat-dva kasnije vratio kući.

– Nisam nikada doznao na čiju je intervenciju pušten. Ni od Boška kasnije nisam ništa detaljnije doznao o svemu – kazao je.

Prema optužžnici, pušten je po nalogu Brodarca. Subotića su, tereti se, ispitivali o navodnoj pripadnosti Srpskoj demokratskoj stranci i suradnji s neprijateljskom stranom uz prijetnju da će mu odrezati uši ako ne progovori.

Matić je govorio i o svom neslaganju s Ivanom Bobetkom, članom regionalnog kriznog štaba.

– Bobetko je mislio da možže biti nadređen legalno izabranoj vlasti, a ja sam se tome suprotstavljao. Jako je volio sebe, žželio je biti glavni i vojsci i policiji. Koliko su to Budimir i Brodarac podnosili, ja to ne znam – kazao je.

>> 'Đuro Brodarac je vikao jer smo dragovoljca poslali na poligraf'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije