Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utjecaj na izbore

Milinović gubi Fiolića, Kosor Čobankovića, reformisti nikoga

'21.04.2012., Zagreb - Stjepana Fiolica dovoze u USKOK na ispitivanje. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL'
'Grgur Zucko/PIXSELL'
22.04.2012.
u 08:00

Čobanković bi, računalo se,odigrao za Jadranku Kosor, a Fiolić za Darka Milinovića

Za HDZ, samo mjesec dana prije XV. izbornog sabora stranke, opet neugodno slična situacija kao i kada je uoči parlamentarnih izbora hrvatsko pravosuđe podignulo optužnicu protiv HDZ-a. Pretpostaviti je da će i ova afera u središtu koje su viđeniji stranački ljudi utjecati na raspoloženje biračke baze u stranci. Izvori bliski predsjednici stranke Jadranki Kosor tvrde kako ona nije sretna jer se uz stranku u kojoj je ona predsjednica opet veže afera s kriminalom.

– Kad se ovakvo što dogodi, opet se svi iz vrha stranke razmiču i njoj ostavljaju sav teret – kažu njoj bliski ljudi. Ona sama, navodno, ne smatra da će ova afera utjecati na njezine šanse. Smatra da je čista, da svi znaju da nije ukrala ni lipe te da je i dalje ponosna što je pokrenula rat protiv kriminala, makar to i njoj čini štetu. Stari je njezin stav da će njezinu ulogu jednog dana i javnost i mediji ipak cijeniti. Pogotovu što su ovakve odluke u Vladi prolazile filtre u nekoliko ministarstava i potom usvajane "kolektivno".

Bivši ministar Petar Čobanković, jasno je, pod istragom se neće moći kandidirati za zamjenika predsjednika HDZ-a. To jest udar za aktualnu predsjednicu jer, računalo se, Čobanković bi odigrao za J. Kosor.

Stjepan Fiolić, naprotiv, kao veliki protivnik J. Kosor, koja ga je počistila sa svih lista, trebao je dati potporu Darku Milinoviću na izbornom saboru. Reformisti, pak, iz ove afere mogu izvući i neku korist za sebe. Imena kandidata "reformskog bloka" ne spominju se, naime, ni u ovoj HDZ-ovoj aferi.

Komentara 42

OB
-obrisani-
08:21 22.04.2012.

Jadranka Kosor je vodila Sjednicu Vlade na kojoj je...donesena ODLUKA da se kupi ta Fiolićeva nekretnina za 4.000 eura po kvadratu....i ona je potpisala tu Odluku . pa kaj je ta žena tako blesava...da nezna da je ta cijena...za tu bezveznu praznu, neuređenu, zapuštenu zgradu...u prilićno lošem stanju.....PREVELIKA...barem za duplo ??? . pa to vidi svaka baba, svaki proleznik koji prođe kroz Planinsku gdje se nazi ta zgrada..........i sad Jaca.....za sve to....uopće nije odgovorna ???? .. ...pa da je u Kini.....danas bi je vješali....na sred Gradskog Trga...

OB
-obrisani-
08:36 22.04.2012.

zato je Kina....milon godina naprednija.... . nema...HDZ...nema Sanadera...nema Jacu....nema Fiolića...nema Čobankovića ..nema.takve teške lopove ...razbojnike ...i...kriminalce...ni u općinskim vlastima, a kamoli.u Državnim ...i ima...ono što je najvažnije....Prave...Poštene...i...Učinkovite.....KAZNE za takve smradove

01
04 12 2011
17:45 22.04.2012.

Tko god dobije izbore u hdz-u , stranka propada i raspada se ! ...a Remetinac ceka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije