Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'pravio se važan'

Milanović: To vam je život – skočite, padnete, dignete se...

zoran milanovic,pad (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
1/10
05.03.2013.
u 11:42

Premijer Milanović razgledavao je oklopno vozilo BOV ''Patria" AMV, pozirao snimateljima i u jednom trenutku s njega pao. Brzo je ustao, otresao prašinu s odjeće i nastavio s protokolom kao da se ništa nije dogodilo.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović u društvu ministra obrane Ante Kotromanovića oko 10.30 sati stigao je u posjet vojarni ''Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji.

Kako doznajemo, premijer Milanović razgledavao je oklopno vozilo BOV ''Patria" AMV, pozirao snimateljima i u jednom trenutku, umjesto da s vozila siđe izlazeći na predviđenom mjestu, pogrešno je procijenio visinu i pokušao skočiti. Pao je s vozila, no brzo je ustao uz pomoć generala Drage Lovrića, otresao prašinu s odjeće i nastavio s protokolom kao da se ništa nije dogodilo.

– Bilo je to nepromišljeno – kazao je premijer te potom ministru Kotromanoviću potvrdio da nije dobro procijenio visinu.

– To je život, čovjek pada i podiže se. Pravio sam se važan, no ne osjećam nikakve posljedice – našalio se nakon nezgode.

Nakon incidenta Milanović se uputio u razgledavanje vojnih objekata u društvu načelnika GS OS RH generala pukovnika Drage Lovrića, zapovjednika HKoV-a generala brigadira Dragutina Repinca, zapovjednika ZzP-a Mate Ostovića te zapovjednika Gardijske motorizirane brigade (Gmtbr) Borisa Šerića. Vojarna u predgrađu Petrinje u vojnim se planovima vodi kao ''Vojarna za 21. stoljeće“. Za takvu namjenu trebat će uložiti 200 milijuna kuna, uz početnih 17 milijuna s koliko je već sagrađen prvi suvremeni smještajni objekt, od tri ukupno takve kategorije. Predviđeno je ulaganje u novu infrastrukturu, posebno poboljšanje interneta, vode, struje, kanalizacije, za nastavno središte, višenamjensku dvoranu i ostale sadržaje potrebne za maksimalnih 1500 vojnika i časnika. Sada ih je ovdje 1150, uz smještaj 91 borbenog oklopnog vozila Patria, po licenci istoimene tvrtke iz Finske izrađenih u slavonsko-brodskom Đuri Đakoviću.

Milanović je upoznat i s uvjetima boravka i radom pripadnika dviju gardijskih motoriziranih bojni Tigrovi i Gromovi i ostalim pratećim službama. Nakon obilaska glavnih prostora vojarne, premijer je izjavio da će se popraviti uvjeti boravka vojnika i časnika i nastaviti pravilno koristiti, čuvati i održavati suvremena vozila koja udovoljavaju uvjetima NATO-a i standardima Europske borbene skupine, u kojoj je Hrvatska vojska.

>>Dvaput sam slao SMS Milanoviću i nije mi odgovorio. Neću ga moliti!

Komentara 189

OB
-obrisani-
23:17 05.03.2013.

Neće mu ništa biti. Pao na svoj mozak koji itako ne funkcionira.

OB
-obrisani-
23:56 05.03.2013.

Ziv covek, svakom je moglo da se desi!

DU
Deleted user
21:57 05.03.2013.

Šteta kaj BOV nije bio u punoj vožnji.........baš šteta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije