Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret s Dačićem

Milanović u srijedu putuje u radni posjet Beogradu

zoran milanovic (1)
Patrik Macek/Pixsell
14.01.2013.
u 14:19

Premda će se susresti u glavnom gradu Srbije, susret dvojice premijera inicirao je, kako doznajemo, hrvatski premijer Zoran Milanović

Prvi susret Zorana Milanovića i Ivice Dačića, hrvatskog i srbijanskog premijera, dogodit će se u srijedu u Beogradu. Premda će se susresti u glavnom gradu Srbije, susret dvojice premijera inicirao je, kako doznajemo, hrvatski premijer Zoran Milanović.

Milanović i Dačić raspravljat će o svim otvorenim i o svim aktualnim temama, pa tako i o temama koje opterećuju hrvatsko-srpske odnose. Nakon susreta predviđena je konferencija za novinare.

Odnose "odlediti, resetirati i početi iznova"

Bit će to prvi radni posjet Srbiji najviših hrvatskih dužnosnika od kada je u Beogradu došlo do promjene vlasti, a otišao je bivši predsjednik Boris Tadić. Dačić je prošlog tjedna izjavio da je spreman na susret s Milanovićem te dodao da odnose dvije država treba "odlediti, resetirati i početi iznova".

– Moramo biti svjesni da se ne možemo oko svega slagati, ne moramo pokazivati bilo kakvu ljubav, ali politička suradnja i politički odnosi između Srbije i Hrvatske moraju postojati – rekao je Dačić.

Prošlog tjedna hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić rekla je da pripreme za susret premijera "idu u dobrom smjeru".

– Sada je važno dobro pripremiti taj susret. Svrha je pozitivni pomak, a ne samo dobra fotografija u medijima – izjavila je ministrica.

>>Srpske Večernje novosti : Hladni mir Srba i Hrvata

>>'Odnose Hrvatske i Srbije treba resetirati i početi iz početka'

>>Vesna Pusić: Priprema se susret hrvatskog i srpskog premijera

Komentara 489

Avatar puky
puky
14:58 14.01.2013.

... a jaka stvar sekretaru otići u beograd ... ajd' neka od u Istru, Osijek, Gospić, Varaždin, Split, S. Brod, Karlovac, Sisak, Vinkovce, Zadar ... Vukovar ? ... nema baš puno gradova, sela, naselja i zaseoka u kojima ga saa više dobrodošlice dočekuju nego u beogradu ... ako uopće i jedno ima ... ne mogu se sjetiti ?! ... možda Rab kod druga mu antešića ? ... strava ...

Avatar annex
annex
14:59 14.01.2013.

Ovo mi je sve nekako naglavačke. Ide Zoran na sastanak sa Ivicom. Tko predstavlja koju stranu?

MF
maca faca
14:59 14.01.2013.

kak ste glasali tak sad imate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije