Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Granični spor
Povratak na članak

Milanović o susretu s Cerarom: Nećemo preko medija. Brate što je previše, previše

Premijer i ministri defile prate s ribarskog broda Neptun

Komentari 106

DU
Deleted user
11:40 01.08.2015.

Očigledno imamo vjetar u jedra am. diplomacije jer Milanović slijedi timing, sukladno priopćenju SAD veleposlanstva. Novi List objavio da su navodno 3 iz veleposlanstva pratila zasjedanje hrv. Sabora na temu arb. sporazum. Ako je to točna informacija, sve je jasno i slijedi raspad sustava u arbitražnom vijeću jer diktat SAD nitko ne može izdržati na duge staze. Njima odgovara tvrdo, konzervativno pravo mora i međunarodno pravo jer projiciraju silu s mora na kopno i nikakvi pravni presedani ne dolaze u obzir. Što se nas tiče, karikirano, iz podne hrvačine gdje smo bili udarani laktovima - izvukli smo se na stoje, i još imamo moralnu i pravničku prednost jer smo ih izvrgli skandalu koji će se učiti na pravnim faksevima širom svijeta, u kolegiju međunarodno javno pravo i pravo mora. Za sada sve dobro prolazi, nema ni jedne pukotine u proceduri. Što se tiče Slovenija, ako je pok. Drnovšek rekao da je moralna bijeda ucjenjivati Hrvatsku - e sad im se vratilo kao bumerang. A glede prisluškivanja - Cerar nek se zaputi na Sv. Geru gdje Slovenija ima desetljećima prislušnu postaju gore, doduše naši stručnjaci im posijali ometače radio signala uokolo po šumama i gorama. Ako mu to nije dosta da snizi ton, nek se prisjeti da Hrvatska "ukebala" kombi pun špijunske opreme za prisluškivanje koji zalutao na stranu RH, unutra bilo Rhode und Schwarz profi opreme za radio prisluškivanje vrijedne 1 milijun maraka. Zaključno, nema tu više von oben i prodikanja Hrvatskoj nego lizat rane!

VL
Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
12:39 01.08.2015.

Spustimo loptu a zemlju i nemojmo sloveniju uzeti previše ozbiljno...svi znamo tko su i što su ...ergo oni su kao mali psić ,puno laju bez puno koristi! Amerikanci su jasno dali na znanje što o cijeloj stvari misle tako daa dodatno tumačenje nije potrebno!Janezi će popušiti kao i u slučaju Ljubljanske banke!

VL
TR
Trnjanec
11:34 01.08.2015.

Milanoviću, a da se napokon pošalje vojska da ukloni terorističku okupaciju Svete Gere?

VL
ĐU
đuvegijauteko
12:08 01.08.2015.

Čovjek koji ima obraza..................kad se takvoga uhvati u lopovluku,ispriča se,zatraži oprost.......zamoli ak' je ikako moguće da se nastavi proces,a ak' nije prihvati prijedlog da se ide na sud UN i sud u Hamburgu,pa ne sjede tamo Hrvati da se boje pravde.....?

VL
Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
12:35 01.08.2015.

Mi imamo jos jedan vrlo znacajan adut, ako nista drugo ne upali: Mozemo pokrenuti proceduru izlaska iz EU! To Eu nikako ne odgovara a jos manje SAD. Jer bi na taj nacin, pogotovo nakon Grcke krize i Ruskog podrzavanja Srbije i Crne Gore + srpske polovicne kontrole nad Bosnom, potpuno oslabilo polozaj EU i SAD na Balkanu i Rusi bi mogli polako ali sigurno prodrti u Centar Europe bas preko Balkana. EU bi se jako destabilizirala, izlazak vise nije nezamisliv i tabu a i Englezi zele van. Ali ako nam kazu: Samo odite van, ne trebamo vas, onda isto OK, jer onda znamo da nas nece i gdje si nepozeljan od tamo otidji. Samo sa razlikom, da nas vise ne mogu ucjenjivati sa "Regijonom", jer su nas do sada samo mogli ucjenivati i plasiti jer smo silno htjeli u EU. Ako dobrovoljno izidjemo iz EU, ne mogu nas uopce vise ucjenjivati, gube moc nad nama i samo im preostaje ekonomski pritisak. medjutim sa takvim ekonomskim pritiskom bi nas mogli direktno utjerati u Ruske ruke. sto je za EU najveca moguca katastrofa da su Rusi na sredozemlju. Mi znaci imamo jako dobre adute, samo ih treba znati odigrati pravilno, odlucno i kronoloski.

VL
ĐU
đuvegijauteko
12:04 01.08.2015.

Bilo kako bilo,kad te netko uhvati i kriminalu,lopovluku.....onda se pošten čovjek pokaje,traži oprost,na glas kaže mea culpa.....a ne da taj i takav napada druge.Kruce fiks!

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
13:39 01.08.2015.

Dragi susjedi Slovenci samo da vas podsjetim na neke povjesne činjenice, jer ste očito kratke pamati, pa brzo zaboravljate. Odlukom Ustavnog suda Republike Slovenije i temeljem uputa Ministarstva unutarnjih poslova, slovenske administrativne službe su 26. veljače 1992. godine izbrisale 25.671 stanovnika iz registra stalnog prebivališta. Izbrisani su bili uglavnom porijeklom iz bivših jugoslavenskih republika s jugoslavenskim državljanstvom ili državljanstvom određene republike, a u Sloveniji su živjeli temeljem reguliranog stalnog boravka. Neki su nakon dugo godina uspjeli dobiti satatus državljana i očekuju isplatu odštete, koju im je presudio slovenski sud. Slično se dogodilo i s Ljubljanskom bankom i sada morate isplatiti oko 385 mil. eura. za staru deviznu štednju. O ucjenjivanju Hrvatske pri ulasku u NATO i EU da i ne govorim. I sada vi nekome držite predavanja o poštenju. Bog vam dao pameti.

VL
BR
Branko102
13:22 01.08.2015.

nogaz - kad kreće juriš na mejo pri Jorasu.Moraš okupiti staru ekipu,braća Podobnik ,Troha,dr.Šiško,Vinkov i ostali čopor pijanaca.Samo morate dobro uvježbati koreografiju i posebno Jorasove baletne figure na travi.Naravno,ti si vrhovni poveljnik.

VL
DZ
dzukaficuka
12:43 01.08.2015.

Izgleda meni da cemo morati opet uzeti puske u ruke i braniti se od EU-Brisel kao Beograd 1988 i JNA.Zslovenci nebi ni postojali da nas nije.1990 sam govorijo ne se mijesati izmedu Zslo i JNA ali kaj to su nasi prijatelji ha ha ha ha ha a sad zaprli svi gebec i sute.Ovo nam nije trebalo kao ni ono u BiH Hrvate u BiH smo trebali i morali podrzat ali Muslimane NE ni po koju cijenu ista prica sa Zslovencima.Oni bi nesto sto nije njihovo eve ti ga na sad .Sudci Francuzi i Njemci podmicivani od strane Zslovenaca ha ha ha.Dali EU ,D,F,I,NL,B uopste ispunjavaju uslove o poglavlju 23 Pravosude meni se ci ni da NE sem nas ludih Hrvata.Njemacki Sudac i Francuski uhvaceni u prevari i kako se dogovaraju za prevaru i niko ih ne Hapsi di je Euro Pool.To je ono sto nam nije trebalo naravno da Njemacko i Francusko Pravosude je uredno na papiru ali Sudci su pod Mitom svi.Sad kad vidim igre oko Seepa Blatera sve je kristalno jasno ko mu je smijestijo ovo i sa onim nasima Sapina ista prica Suker isto tako sve EU pod miceno D F I NL B korupcija na svakom koraku u tim Drzavama .Sad je vreme Referenduma za EU kao GB za nas u HR pa neka se oni i Zslo i dalje dogovaraju na sudu u Hagu koga ce ponovo prevariti sa Amerima po razgovarati o NATO pa i otali izici ako treba i to je to.Puna HR os Zslo Gorenja itd sve granice opet staviti tamo i Carinu kad nismo u Sengenu ne treba ni Carinu micati i to je to.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
13:23 01.08.2015.

Dragi susjedi Slovenci, ucjenjivali ste i tražili arbitražu radi prava i naglašavam "pravičnosti", jer ste znali da pravo nemate. Vaš Ivo Vajgle je odlično definirao tu "pravičnost" rekavši otprilike: Vi Hrvati imate toliko obale i mora, pa zašto nam ne biste prepustili taj mali dio. Dakle bilo bi dobro da se i sam pogledate u "špiglu", kako nam preporučaju neki vaši komentatori, pa možda dobijete odgovor: "Ma nema veze, neka si ti meni živ i zdrav." Lep pozdrav!

VL
PA
Pape5
14:57 01.08.2015.

Ajmo mi malo spustit lopticu na zamlju, neka Slovenci brinu brigu, u svojim velikim brigama, a mi ovih nekoliko dana imamo naše slatke brige, proslavu svih proslava i najveće pobjede!

VL
ĐU
đuvegijauteko
13:02 01.08.2015.

Cerar se ponaša jako neozbiljno i ugrožava poziciju Slovenije na vanjskopolitičkom polju. Dogovara se s Moskvom, mijenja svoje stavove prema naputcima Beograda, ignorira skandal s pokušajem utjecaja na suce u arbitraži,... Cerar je jedan od najgorih premijera koje je Slovenija ikad imala.

VL
L0
luena 01
11:35 01.08.2015.

Ovaj nas premijer i njegove kontre mi se svakim danom sve vise svidjaju....Putem medija se ne treba na nivo Slovenskih politicara spustiti nego sjesti il u Sloveniji ili Hrvatskoj,il negdje na neutralnom mjestu u cetri oka...Oni i dalje po svomm tjeraju...Najbolje je njihova izazivanja ignorirati i vise ne odgovarati preko medija...

VL
TH
thewasp
15:17 01.08.2015.

Znas li ti bezobrazni krpelju koji sebe nazivas nogogaz kako skola uzgleda iznutra?? Ocito ti je most poremetio mozak ako ga uopce imas!! Da mi dozvoli hrvatska vlast ja bih s Mojcom i Micikom sredio stvar za jednu noc jerer imam jednog "arbitra" u ruci:))))))

VL
DU
Deleted user
14:43 01.08.2015.

Nogogaz/kamocemo…koliko se sjećam nekada si tvrdio da si Hrvat i živiš u Ninu. Preselio se? Kužim,misliš kad može ona pi.ka Lovro Škrinjarič biti najveći slovenski antihrvat a pedigre mu je s Banovine,odoh ja za njim…sretno ti bilo u deželi i pazi na jezičinu..danas si im frend,sutra te bace u kontejner,kud ćeš onda

VL
TH
thewasp
16:36 01.08.2015.

theKamocemo@ ti bar znas kamo ces, u Vrapce odakle si i pobjegao!! Krivo je osoblje u Vrapcu sto te nisu bolje svezali za krevet!!!!

VL
TH
thewasp
16:48 01.08.2015.

Nogoguze kako ti se babo zove? Ibrahim, Suljo ili Zijad ili pak Sofronije, Zivorad, Dimitrije, Grdoljub.....?

VL
TH
thewasp
16:28 01.08.2015.

Nogoguze ugazio si u veliki drek pa smrdis na kilometar! Sad polizi dok nisu muhe na te navalile!! Piss off into your own rabbish depot called zlovenia! Trespassers will be prosecuted!!!!

VL
TH
thewasp
14:10 01.08.2015.

Nogogaz ti ocito ne pripadas nasoj krvnoj grupi, zalutao si na tudji portal jer si izgubio GPS!! Pazi da ne nagazis na minu! WARNING:: in future mind your language, stop barking at the wrong tree! 🐕🐕🐕

VL
Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
12:47 01.08.2015.

nogogaz ...odličan ti je komentar..tvoj IQ mora da je blizu 50!

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.