Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sad je miran

Milanović odbio Antešićevu ostavku, 'letio' bi da je ministar

'03.07.2012., Rab - Predsjednik Vlade Zoran Milanovic i doministar Zdenko Antesic u Stinici.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
Autor
Ivanka Toma
05.10.2012.
u 12:27

Ključno za njegov ostanak bilo je to što je mirovinu aktivirao u vrijeme kad nije mogao znati da će dobiti funkciju u vladi

Zdenko Antešić, zamjenik ministra prometa, neće biti smijenjen unatoč aferama. Potvrđeno nam je to u Vladi, uz iznošenje razloga zbog kojih je premijer Zoran Milanović na funkciji drugog čovjeka Ministarstva prometa odlučio zadržati osobu koju prate skandali.

Problem je Antešićevo jednodnevno umirovljenje u kolovozu prošle godine kako bi ostvario pravo na saborsku mirovinu. Premda taj čin nije protuzakonit (a konzumiralo ga je i više HDZ-ovaca), on je duboko nemoralan pa se u SDP-u razmatralo treba li Antešića zbog toga smijeniti. Prevladalo je, međutim, to što nije riječ o prvom ešalonu dužnosnika, kao i to što se sporno umirovljenje odigralo u vrijeme kada Antešić još nije mogao znati da će postati zamjenikom ministra Hajdaš Dončića. Tada se, kaže naš izvor, više nije namjeravao kandidirati za gradonačelnika Raba, a nije bio ni u kombinaciji za listu Kukuriku koalicije. No, da je riječ o SDP-ovu ministru ili zastupniku, zasigurno bi bili stroži kriteriji, rečeno nam je u Vladi.

Druga afera koja prati Antešića odnosi se na njegov mandat na funkciji gradonačelnika Raba. Riječ je o sređivanju staračkog doma za tetu. Ona je smještena u starački dom po socijalnoj kategoriji, a troškove je trebala namiriti prijenosom svoje imovine. Dogodilo se, međutim, da je tetka odmah imovinu prenijela na svoje kćeri, pa kad je trebalo njome namiriti troškove doma više to nije bilo moguće. U odnosu na ovaj slučaj u Vladi nam kažu da on nije odlučan za njegovu funkciju u Ministarstvu prometa.

Naš sugovornik kaže da je Antešić ponudio ostavku odmah nakon što su u javnost izbile afere o umirovljenju i slučaju staračkog doma. Ukazuje i na to da je Antešićevo imenovanje, budući da je zamjenik ministra, u ingerenciji Vlade, pa je to razlog što se o njegovu slučaju oglasio premijer Milanović osobno poručujući iz SAD-a da će razmotriti sve okolnosti slučaja i donijeti odluku jer je Antešić njegova odgovornost.

>>Antešić: Ne bih dao ostavku, ali odlučit će Milanović

>>Težak 30 milijuna kuna, a teti plaćao dom novcem Raba

Komentara 27

DU
Deleted user
12:44 05.10.2012.

....i tako to traje još od osamostaljenja.... ima li stoka sitnog zuba toliko inteligencije da na slijedećim izborima napokon izabere neku treću opciju???? treba nam lustracija i direktna demokracija kako bismo izbjegli da nam i dalje vljadaju udbaši i korumpirani poltroni

DU
Deleted user
12:46 05.10.2012.

Sram vas bilo! Sve od reda! Dao Bog ne bilo vam nigda dosta!

OB
-obrisani-
12:41 05.10.2012.

Plan 21. Za stoku sitnog zuba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije