Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DOLAZI PO SILU I MOĆ'

Milanović opleo po Turudiću: On ne smije biti šef DORH-a. Pričekat ću još koji dan

Split: Predsjednik RH Zoran Milanović dao je izjavu medijima
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/4
02.02.2024.
u 14:10

Nakon tjedan dana šutnje, kada se osvrnuo na odabir Ivana Turudića kao Vladina kandidata za šefa DORH-a, Milanović je iz Dubrovnika dao izjave za medije

Predsjednik Zoran Milanović danas je u Dubrovniku u povodu obilježavanja Dana Grada. Nakon tjedan dana šutnje, kada se osvrnuo na odabir Ivana Turudića kao Vladina kandidata za šefa DORH-a, Milanović je iz Dubrovnika dao izjave za medije te ponovno komentirao tu temu. 

Podsjetimo, Milanović je žustro reagirao na Turudića kao kandidata, navodeći kako je on ''najgori kandidat koji je mogao isplivati'' te da je on ''trebao biti predmet istrage''. Kritizirao ga je i zato što podržava izmjene Kaznenog zakona kojim bi se zabranilo curenje podataka iz istraga, na što je i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) prosvjedovalo, a smatra kako bi Turudić bio na toj poziciji da ''štiti Plenkovića i njegovu kliku''. Na sve je reagirao i sam Turudić u intervjuu Večernjeg lista koji možete pročitati ovdje.

Na početku se osvrnuo na rad Grada Dubrovnika koji je pohvalio, a potom komentirao i bijeli štrajk sudaca za koji je kazao kako ''Vlada mora paziti da ne obećava sve jer neće nikome dati ništa'', a onda i na odluku Viktora Orbana koji je pristao na slanje paketa pomoći Ukrajini. Potom se ponovno osvrnuo na izbor Turudića.

– Imaju svoje iskustvo i svoje povijesno iskustvo. Naše nije kao njihovo i Mađari se ne daju maltretirati. A da Bruxelles kao svaki centar otuđene moći ima tendenciju maltretirati, to je apsolutno točno. Poruka budućim europarlamentarcima: Ne dajte ni centimetra prostora u ograničavanju onih prava i sloboda koje članice imaju. Nema ukidanja jednoglasnosti, tko god bude tako glasovao, ja ga smatram neozbiljnom osobom ili nešto gore. Do sada je to bilo nesnalaženje. Hrvatska se mora boriti svim sredstvima i pravima koje ima – poručio je, uspoređujući tu situaciju upravo s Dubrovnikom i njegovim položajem u povijesti, smatrajući kako bi ga raznijeli da nije održao svoj gard.

POVEZANI ČLANCI:

Hoće li Plenković u Bruxelles, upitali su Milanovića, na što je on poručio: ''Sto posto'', a onda se osvrnuo i na Turudića. 

– Bio sam premijer, bio sam najizravniji korisnik proizvoda i nalaza službi, a i sad sam. Što bi se reklo, znam neke stvari i neke stvari su zapisane. U slučaju tog tipa postoje ozbiljne sigurnosne zapreke, bez obzira na to što je HDZ-ovac, čak bih i preko toga prešao. Zasad dajem Plenkoviću benefit sumnje, kao da ne zna, ali se mora informirati. Pričekat ću još koji dan da vidim je li to neka zabuna. Turudić ne smije biti šef DORH-a. Bude li, onda ćemo vidjeti što ćemo poduzeti. Ne mogu silom, ali s obzirom na to da imam čast i odgovornost braniti osobne slobode, o tome moram govoriti – komentirao je. 

– Ja ne mogu sve, ali ja znam mnogo. Taj čovjek odavno je trebao prestati biti sudac, on je odabranik i ne ide po mišljenje svih vas, jer da ide, prošao bi kao bos po trnju. On dolazi po silu i moć i netko tu dremucka. Ja znam ono što postoji i što je zapisano, inače bih stvari govorio na temelju sjećanja. U ovom slučaju imam i jedno i drugo – kazao je. Milanović je i mišljenja kako je Hrvatska u najozbiljnijoj situaciji ove vrste od 1995. 

– Možeš tolerirati neko vrijeme njegove gadarije, politiziranje i obilaske skupova i braniteljskih polupokušaja polupuča, i to dok si predsjednik Županijskog suda. Trebao bi biti nepristran i hladan, a ti ideš u šator. To je incest – zaključio je Milanović.

>> GALERIJA Novinari izašli na ulice, prosvjedovali protiv izmjena Kaznenog zakona

Split: Predsjednik RH Zoran Milanović dao je izjavu medijima
1/18

 

Komentara 17

Avatar grbadeva
grbadeva
14:30 02.02.2024.

nemre on pozabiti kak je Turudić otpravil njegove u njemačku. Naravski da se radi o Perkoviću i Mustaču.

Avatar Mican999
Mican999
14:37 02.02.2024.

Mislim da si se zeznuo. Turudić BUDE šef DORHa, a ti budeš uskoro bivši. Još kad ti skinu imunitet......

EJ
ejStef
14:56 02.02.2024.

Jel taj sukob tamo još od Mustaća i Perkovića? Eto, dočekao Milanović priliku za osvetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije