Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'lex perković'

Milanović napao EK: Koriste se istim rječnikom kao HDZ!

milanovic (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
27.08.2013.
u 13:32

"Neki u EK koriste se rječnikom identičnim onom hrvatske opozicije. Je li to slučajno?" pita se premijer

– Mi u Hrvatskoj imamo sklonost dati se impresionirati kad god netko podigne glas i nečim zaprijeti. Ovo što smo jučer čuli nismo imali prilike nikada čuti– osvrnuo se danas u Varaždinu premijer Zoran Milanović na jučerašnji istup Mine Andreeve, glasnogovornice Viviane Reding.

Njene ga optužbe, kaže, ne bi toliko zabrinjavale da to nije rječnik identičan onome opozicije u Hrvatskoj.

– Ljudima u Hrvatskoj prilično se manipulira, a jučer smo čuli da se neki u Komisiji koriste istim rječnikom koji slušam od političkih konkurenata u Hrvatskoj.  Je li to slučajno? – pita se premijer, koji će o jučerašnjem incidentu, kako ga naziva, razgovarati s europskim kolegama i drugim članovima Europske komisije.

– Optužiti vlast u jednoj državi, i to Vladu koja se zalaže za ustavne promjene koje nam trenutačno opstruiraju oni koji su najglasniji, dakle da ukinemo zastaru i da sami rješavamo probleme političkih ubojstava u Hrvatskoj, da sami tretiramo takve stvari, da ne bježimo od toga, to se naziva zaštitom komunističkih ubojica. To govori o tome da osoba koja je to rekla uopće nije pročitala Europski uhidbeni nalog, jer on ima niz iznimaka – dodao je Milanović, ponovivši još jednom kako se, i da se postupi prema nalogu Komisije, ništa ne bi promijenilo jer je za izručenja za kaznena djela iz tog razdoblja nastupila zastara.

U javne polemike s kolegama iz Vlade nije želio ulaziti, a na stav ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić da Hrvatska svoje zakone mora uskladiti s europskim standardima, rekao je tek da svatko ima pravo na svoje mišljenje.

– Vlada mora funkcionirati po principu nekakve lojalnosti, ali svatko ima pravo reći što misli na kraju dana. Funkcioniramo kao tim. Prije mjesec dana glasali smo identično i napisali ista mišljenja, sve je bilo isto. Dakle, ovo je sada pitanje „garda i stava“ – kazao je Milanović.

U Varaždin je, zajedno s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, stigao u posjet pogonu tvornice Vindija – Vivis.

>>Kosor: Ozbiljno shvatite upozorenje V. Reading

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije