Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na proslavi dana grada

VIDEO Milanovića prekinuo poklik iz publike: 'Između ZDS i Slava Ukrajini nema razlike. Mučim se kao Isus'

Zagreb: Predsjednik Milanović dao je izjavu medijima
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
31.05.2023.
u 13:45

To je poklič najradikalnijih šovinista zapadne Ukrajine koji su radili s nacistima i pobili stotine tisuća Poljaka, Židova. To ne želim slušati u hrvatskom prostoru, rekao je Milanović

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradske skupštine u povodu obilježavanja Dana Grada Zagreba nakon koje je dao izjave za medije. Ponovno je komentirao nesudjelovanje na obilježavanju Dana državnosti. 

– Godine 2001. donesena je pametna odluka da se taj dan, koji ni po čemu nije Dan državnosti, poveže s referendumom kada su ljudi glasali za nezavisnost Hrvatske. Dvadeset godina nitko o tome nije govorio. Došao je čovjek iz režimske kuće i odlučio to promijeniti. Slavi, tko ti brani... Ja sam stavio zastavu na svoju zgradu, jedini sam stavio. Zar su to sve četnici u mojoj ulici? Jučer dođem u Omišalj, nitko nije izvjesio zastavu – rekao je Milanović. 

Upitan je kako je njemu kao alergičaru živjeti u Zagrebu s obzirom na to da se trava ne kosi u većem dijelu grada. 

– Ne znam što da vam kažem. Možda se kosi malo manje, moglo bi se kositi češće. Ja imam respiratorne alergije. Postoji sankcija kad se ne kosi ambrozija, ali ambrozije još nema – rekao je Milanović. 

U trenutku dok je Milanović držao svoj govor u Skupštini, jedan je muškarac upao i viknuo: "Slava Ukrajini, hvala Hrvatskoj!"

– Dobro je, O. K. – rekao je Milanović, a to je komentirao kasnije pred novinarima. 

– Mučim se kao Isus da stavimo pokliče poput "za dom spremni" sa strane. Ako nisi shvatio, ne mogu te preodgajati. Međutim, između "za dom spremni" i "slava Ukrajini" nema razlike. To je poklič najradikalnijih šovinista zapadne Ukrajine koji su radili s nacistima i pobili stotine tisuća Poljaka, Židova. To ne želim slušati u hrvatskom prostoru – rekao je Milanović.

VEZANI ČLANCI: 

Upitan je još jednom o pozdravu "za dom spremni". 

– Svoju poantu sam rekao u više navrata. Ne mogu to raditi unedogled. To nam radi štetu. Komemoracija u Bleiburgu, ako to nekima u Hrvatskoj nešto znači, ako je tamo stradao netko drag, nedužan, postoji dosta načina za komemoraciju. To je ponižavajuće za Hrvatsku. Da se nije provociralo Austrijance, moglo je i dalje biti u Austriji. To je borba protiv tlačitelja, tirana iz Njegoševe strofe, to su bili u vrijeme rata Talijani i nacisti. Za par dana bit će godišnjica bitke na Sutjeski, gdje je poginulo stotine Dalmatinaca. Meni je to antifašizam. Protiv koga su se borili, protiv SSS divizije – rekao je Milanović. 

Kako su prekinuli Milanovića u govoru, pogledajte u videu u 54. minuti. 

Komentara 58

OL
olujasviholuja2
14:14 31.05.2023.

A što kaže na "smrt fašizmu" koji je dao pobit 11 000 Zarebčana u 5 mj. 45 ,koji nisu ni pušku vidjeli,a kamoli ju koristili

PA
Pahor
14:22 31.05.2023.

Ludi Milojko se radikalizira, gazde iz rusije su nezadovoljne dosadasnjim radom. Previse su potrosili na njega a sada se svi sprdaju s njim, bacena lova.

NE
Neo001
14:22 31.05.2023.

A što je slušao ovaj drug kada se sa bakicama i djecom skrivao po podrumima i prodavao usisavače, kada su se brojni mlađi, HOS-ovci borili i ginuli za našu slobodu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije