Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANAČKI IZBORI

Milanović ‘izgubio’ u Zagrebu, ali ne i u ostatku zemlje

sdp (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/8
22.10.2013.
u 10:25

Vlastiti izbor: Osim u Zagrebu, esdepeovci ni u Međimurju nisu slijedili volju šefa

Predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću i njegovim ljudima pobjeda Davora Bernardića u Zagrebu loše je “sjela”, no nitko iz Milanovićeva kruga ne može predvidjeti koji će biti njegov sljedeći potez. Milanović je politički netaktičan te ne mogu predvidjeti hoće li pozvati Bernardića na razgovor nakon što je legitimno preuzeo organizaciju.

Šef uveo model glasovanja

– Bernardić je pobijedio po načelu “jedan član – jedan glas” koje je uveo Milanović iako nas je većina bila protiv i kako on sada može to dovesti u pitanje. Nizom grešaka na koje smo ga upozoravali u posljednjih nekoliko godina upravo je Milanović Bernardiću donio pobjedu. I Milanović i Bernardić su zlo za SDP – kazao nam je jedan od osnivača SDP-a.

No gledajući dosadašnje rezultate izbora lokalnih organizacija SDP-a, Milanović ne bi trebao biti nesretan. S izuzetkom međimurske organizacije, koju je Milanović bio raspustio, uglavnom su pobijedili kandidati koji imaju njegov blagoslov. Arsen Bauk osvojio je 79,5 posto glasova u splitsko-dalmatinskoj organizaciji, Siniša Hajdaš Dončić pobijedio je u krapinsko-zagorskom SDP-u...

Mijenjanje pobjednika

Zanimljivo je bilo u Zaboku jer je prvobitno pobjednicom proglašena Sandra Škreblin, no nakon nekoliko dana došlo je do preokreta pa je pobjednik postao Ozren Hanžek (35), inače sin aktualnog SDP-ova gradonačelnika Zaboka i bivšeg saborskog zastupnika Ivana Hanžeka, pa mnogi sumnjaju da je posrijedi neka “muljaža”.

>> U Međimurju izgubio Milanovićev kandidat

>> Biljana Borzan ostaje na čelu SDP-a Osijek

U varaždinskom SDP-u s oko 80 posto glasova ponovno je izabran Vjeran Radelić. On je mjesec dana prije izbora iz varaždinskog SDP-a isključio oko 200 članova, a obavijest o isključenju dobili su dan prije raspisivanja izbora. Neven Bosilj, Radelićev protukandidat, kaže da se u više navrata žalio središnjici zbog neregularnosti izbora, no nije dobio odgovor.

Karlovački SDP preuzeo je Žarko Latković, a pobijedio je Borisa Ožanića, neuspješnog kandidata za župana na prošlim izborima, sa 47 glasova razlike. Latković je sindikalni predstavnik u gradskoj upravi, no dat će ostavku, a kao novi šef oporbe morat će kritizirati svog poslodavca, gradsku vlast predvođenu Damirom Jelićem (HDZ).

Sabina Glasovac, rođena Našičanka, nova je predsjednica zadarskog SDP-a. Na tom je mjestu zamijenila dugogodišnju SDP-ovu predsjednicu Ingrid Antičević Marinović. Glasovac je u drugom krugu pobijedila Gorana Ljijića sa 62 posto glasova. Glasovac je u Zadru poznata i po puno žešćoj kritici prvog zadarskog HDZ-ovca Božidara Kalmete u odnosu svoju prethodnicu Ingrid Antičević Marinović.

Za čelnicu SDP-a u Sisku izabrana je ponovo Kristina Ikić Baniček, koja je bila i jedini kandidat.

(surađivali: Slavica Vuković, Vedran Balen/VLM, Danica Pajtak, Ivica Beti/VLM, Ljilja Marić, Ivana Barišić/VLM, Mladen Mandić, Danijel Prerad/VLM, Marin Bakić/VLM, Frane Šarić)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije