Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ustavne promjene

Milanović: Institut zastare ne smije postati utočište zločincima

milanovic
Marko Jurinec/PIXSELL
04.09.2013.
u 08:46

Na pitanje gdje će se suditi Perkoviću, Milanović je rekao kako će morati izaći pred pravosudna tijela te da je mjesto za suđenje i raspetljavanje tog slučaja Hrvatska

 - Potrebno je ukinuti zastaru kaznenog progona za sva politički motivirana ubojstva, no teško je odrediti što je političko ubojstvo. Za neka je nastupila zastara, za neke nije. Čini se da je bolje definicija 'teško ubojstvo' koje obuhvaća i političko ubojstvo. Institut zastare se ne smije pretvoriti u ljudsko pravo i ne smije postati utočište zločincima, izjavio je premijer Zoran Milanović u današnjoj emisiji 'A sada Vlada' Hrvatskog radija.

Na pitanje gdje će se suditi Perkoviću, Milanović je rekao kako će morati izaći pred pravosudna tijela te da je mjesto za suđenje i raspetljavanje tog slučaja Hrvatska te da bi se svi oni koji smatraju da mu se u Hrvatskoj neće moći osigurati pošteno suđenje, trebali odreći hrvatskog državljanstva.

 - Kad ukinemo zastaru, DORH može provesti sve potrebne radnje. Ako ne promijenimo Ustav i ne ukinemo zastaru, nema suđenja. Odnosi u koaliciji su dobri pa tako vjerujem da ćemo se oko promjena usuglasiti jer ne vidim kako bi netko mogao biti protiv osude teških zločina, rekao je Milanović i dodao kako će Saboru predložiti osnivanje saborskog istražnog povjerenstva o tom slučaju, a njegovom bi čelu bio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

 - Moramo shvatiti da  smo članica EU, da imamo svoja prava, da se države tamo trebaju tretirati ravnopravno i da je EU utemeljena na načelu jednakosti država pred ugovorima i aktima EU. Ne možemo biti kmetovi prema van, a razbojnici doma. To tak nejde, zaključio je premijer.

Milanović je komentirao i pad BDP-a:

 - Ovo je duga recesija, no građani se ne trebaju brinuti. Sasvim sigurno, mirovine nećemo dirati, no sve ostalo je predmeta razgovora, rekao je Milanović i dodao kako je zadovoljan radom ministara, no kad je riječ o investicijama iako je vidljiv pozitivan pomak to i dalje nije dovoljno.

 - Otvoreni smo ulaganjima, uklanjaju barijera, ubrzanju postupaka. Preuzeli smo zemlju u jakoj lošoj situaciji. Europa je upala u takvu recesiju tako da se i nulta stopa rasta smatra uspjehom.

>> Milanović o Vukovaru: Rat je završio, prihvatite to!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije