Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.08.2016. u 08:00

Proglas je objavio dan prije negoli će u Vukovar i dva dana prije posjeta Kninu

Kada te 1945. godine nije mogao obznaniti proglas o završetku II. svjetskog rata jer nije bio ni rođen, 2016. godinu zagrebački gradonačelnik i kandidat za premijersku fotelju Milan Bandić procijenio je kao najbolju za objavu vlastitog proglasa s tom viješću.

Onako kako samo on to zna – samouvjereno rezervirajući za sebe i prostor i vrijeme – Milan Bandić odlučio je povijesti staviti točku na “i” pa Hrvaticama i Hrvatima jučer obznaniti radosnu vijest: “Drugi svjetski rat je završen!”

I to je za zagrebačkog gradonačelnika to.

Proglas je, nakon tri mjeseca taktičkih priprema, obznanio u Zagrebu, dan prije no što je u Vukovaru potpisao koalicijski sporazum s Reformistima, Strankom razvoja, HSS-om Stjepan Radić i Blokom umirovljenika i dva dana prije konačnog predstavljanja izbornog programa u Kninu. Možda su ta dva grada nove adrese za još dvije izvanredne novinske konferencije “vječnog šefa” Zagreba, jer Bandić je svjesno ili nesvjesno zaboravio, kada je već odlučio presjeći povijest i podvlačiti crtu na, kako kaže, 25 godina političkih podjela koje iniciraju sve političke elite, odgovoriti na nekoliko pitanja. Među ostalim na ono najvažnije – je li konačnim proglasom koji potpisuje Drugi svjetski rat završio pobjedom ili porazom? Dok ne dobijemo taj odgovor, Bandić moli da se radosna vijest iz njegova proglasa širi svima i svim raspoloživim kanalima, jer samo tako, mišljenja je Bandić, možemo krenuti naprijed. A “naprijed”, s mjesta gradonačelnika, na mjesto premijera, Bandić je krenuo još početkom godine da ostvari svoj dugo sanjani san – pa je iz proračuna Grada Zagreba odlučio pomoći drugim gradovima, općinama pa i drugim državama zadirući u blagajnu koju pune Zagrepčani.

Onako kako vodi grad tako će voditi i državu – obećao je prije negoli su se predstavili svi kandidati pa zagrebačkim novcima plaćao nabavu orgulja, obnovu kapelica... Zaposlen, nije se stigao upitati – tko je on da podvlači crtu na povijesti?     

>> Izigrao zakon: Evo tko se krije iza plakata s porukom '#Premijer'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije