Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni Milanovićem

'Mi bezvrijedni?! Etiketirao nas je, a on nema pojma'

Špičkovina
Foto: Boris Ščitar/VLM
1/5
19.03.2013.
u 08:33

Paradoks – 
SDP je u Špičkovini na izborima osvojio 52 posto glasova, a sad je ruglo?!

– To više govori o njemu, nego o nama mještanima. Da je pametan, ne bi to izjavio – kaže 26-godišnji Silvio Buković dok u lokalnom kafiću u Špičkovini, naselju u Krapinsko-zagorskoj županiji, pije kavu. Tema razgovora izjava je premijera Zorana Milanovića u kojoj se svisoka obrušio na stanovnike Špičkovine. Kao i one iz Vukovine. Marginalizirao ih je i svojom izjavom etiketirao kao bezvrijedne, neinteligentne i bez prava na ikakav komentar, smatraju mještani Špičkovine, kojih je prema posljednjem popisu stanovništva 858.

– Neka dođe u naš kraj, vidi kakvi ljudi ovdje žive, kako i što rade, čime se bave, a onda neka komentira – nastavlja Buković.

– Vjerojatno nema pojma gdje je Špičkovina – dobacuje 37-godišnji Petar Filipec.

– Da, očito je da nije dovoljno informiran – razvila se priča, a u nju se uključuje 35-godišnji Ivica Tuđa. Objašnjava misao – premijerova izjava više govori o njegovu obrazovanju i kulturi nego o nama mještanima. Ipak, svjesni su, nije to prvi put da se na račun njihova mjesta pakira pogrdni ton.

– Premijer treba završiti još barem tri fakulteta. Fali mu daska u glavi – nastavlja Filipec ne mareći za svoje riječi i odmah dodaje: – Pa što, to je ono što mislim i što sam rekao baš kao i on.

– Pozivaju se eksperti u studio, bavimo se finskim ratom. Stručnjaci za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine objašnjavaju nam koliko je bilo mrtvih kao da su ih oni osobno prebrojavali – rekao je premijer Milanović.

Mještani Špičkovine, od kojih je većina željela ostati anonimna, jasni su: stručnjaci iz Špičkovine glasovali su za SDP očekujući i vjerujući u promjene.

– U posljednje vrijeme razočaran sam njegovim izjavama. Više u njega nemam povjerenja – ubacuje se u razgovor lokalni poštar Branko.

A profesor povijesti Bruno Berger iz OŠ Vukovina, koji je ispravio Milanovića i podučio ga da je u Finskoj vođen građanski rat, jučer je bez ikakvih promjena držao sat. Dapače, na poslu problema nije imao, kolege su mu izrazile podršku.

– Kao osnovnoškolski profesor, naveo sam povijesnu činjenicu. Znao sam koga demantiram, ali morao sam ga ispraviti jer Hrvatska je zemlja znanja. Iznenađen sam, jer ne mogu vjerovati da sam kao običan profesor pokrenuo takvu lavinu. Nisam brojio mrtve, to piše u svakoj knjizi u kojoj se obrađuje povijest 20. stoljeća – rekao je profesor Berger.

>>'Stručnjak iz Vukovine' odgovara premijeru: To piše u svakoj knjizi

>>Milanović: Crnokošuljašima se dopušta da klijaju na neistini!

>>Brani Vukovinu i Špičkovinu: Neka ne vrijeđa ostale dijelove RH!

Komentara 16

CH
CH2710
08:44 19.03.2013.

. Ako mediji nastave i dalje ovako huškati i komešati narod još će izazvati rat.

TA
Terminator Antikrista
08:58 19.03.2013.

* Mi koji smo bili sudionici rata, znamo šta je rat međtim u ratu nam je bilo bolje nego sada

DA
darkozeleni
11:22 19.03.2013.

Hvala na članku a nek premijer komentira...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije