Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju BBC-u

Merkel: Eurozona mora spriječiti grčki izlaz iz monetarne unije

'epa02980852 German Chancellor Angela Merkel listens to the discussion on the expansion of the Euro rescue package EFSF at the Bundestag in Berlin, Germany, 26 October 2011. After the vote on the resc
'MAURIZIO GAMBARINI'
26.03.2012.
u 10:22

Merkel je također umirila one koji strahuju od novih bankrota nekih od država članica eurozone

Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je u intervjuu za BBC kako bi dozvola Grčkoj za izlazak iz eurozone bila velika politička pogreška. Dodala je da će Njemačka učiniti sve da održi eurozonu na okupu.

Merkel je također umirila one koji strahuju od novih bankrota nekih od država članica eurozone riječima kako je važna lekcija naučena.

Grčkoj je nedavno odobrena nova mjera pomoći vrijedna 130 milijardi eura, od čega će najveći dio platiti Njemačka, što izaziva sve veće nezadovoljstvo među njemačkim političarima i građanima. Neki analitičari naglašavaju da će Grčkoj trebati i više od toga.

Zamoljena da odgovori kako vidi budućnost Grčke, iz koje se sve češće čuju zahtjevi za izlazak iz eurozone, Merkel je kazala da će u grčkom slučaju to biti dug i naporan put.

– Prihvatili smo odluku da budemo u monetarnoj uniji. To nije samo monetarna odluka, ona je i politička. Bila bi katastrofa kad bismo nekome tko je odlučio biti s nama kazali: više te ne želimo – kazala je Merkel.

Zaključila je da bi eurozona bila jako oslabljena kada bi Grčka izašla iz nje.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar bakunjin
bakunjin
16:48 26.03.2012.

Spriječiti, pa makar i demokratski - bombama i tenkovima. toliko o jednakosti u različitosti i o suverenitetu država unutar EU.

Avatar flegmatik
flegmatik
17:48 26.03.2012.

\"Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je u intervjuu za BBC kako bi dozvola Grčkoj za izlazak iz eurozone bila velika politička pogreška.\" Politicka pogreska??? Ja sam mislio da je EU sazdana na ekonomskim, a ne politickim temeljima.

AA
aabbcc
07:53 27.03.2012.

. a toliko smo se borili da pridobijemo svaku clanicu pa da to sada pustamo bez ispaljenog metka onako ko Srbi Crnogorce...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije