Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'narušile poredak'

Članice Pussy Riota krive za huliganizam i religijsku mržnju

pussy riot (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
17.08.2012.
u 14:09

Članice punk-benda organizirale su prosvjed tijekom kojeg su u sabornoj crkvi u središtu Moskve pjevale “Majko Božja, spasi nas od Putina”

Tri članice ruskog punk-benda “Pussy Riot” osuđene su za huliganizam motiviran religijskom mržnjom zbog prosvjeda tijekom kojeg su u sabornoj crkvi u središtu Moskve pjevale “Majko Božja, spasi nas od Putina”.

U obrazloženju presude sutkinja je kazala da su Nadežda Tolokonjikova (22), Ekaterina Samucevič (29) i Marija Aljohina (24) "grubo narušile društveni poredak", javlja BBC.

Članice Pussy Riota naglasile da je njihova 'molitva' politički prosvjed protiv Ruske pravoslavne crkve koja podupire predsjednika Vladimira Putina.

Djevojke su u pritvoru već nekoliko mjeseci, a tužiteljstvo je tražilo da ih se kazni s po tri godine zatvora.

>>‘Ovim je suđenjem Putin Rusiju vratio u srednji vijek’

Komentara 125

TR
traktorijada
15:34 17.08.2012.

max glupo je i idiotsko usporedjivat nebo i pakao-amen

OB
-obrisani-
15:56 17.08.2012.

Anglosaksonska stampa daje publicitet ovim huliganima a da su oni to napravili u sinagogu onda bi bila drugacija prica

DO
Dolinski
15:07 17.08.2012.

Nek slobodno paradiraju u vjerskim građevinama koje si one i njihovi istomišljenici sami izgrade (ak je problem novca, sigurno mogu aplicirati za državna sredstva koje se djele udrugama). Tuđe vjerske građevine (u konkretnom slučaju crkve), čiji red i svjetonazor ne poštuju, nek puste na miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije