Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Medijsko sveučilište napokon objavilo statut

Medijsko
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
18.11.2013.
u 10:00

‘Statut je objavljen na službenoj web stranici Sveučilišta’ - odgovorili su nam u petak u 13.33 sati - statut je objavljen u petak u 8.49

Činjenica da je neka institucija što se financira javnim novem na svojim internetskim stranicama objavila neki dokument, pa makar to bio jedan od ključnih, poput statuta, u normalnim okolnostima uopće ne bi bila vijest. Međutim, kad je riječ o koprivničkom Medijskom sveučilištu (MS), to nije vijest, nego tema.

Četiri milijuna

Večernji list još je lani pokušavao dobiti uvid u statut MS-a, no bili smo odbijeni bez ikakva obrazloženja. Zamolbu smo ponovili u četvrtak, poslavši, među ostalima, ovaj upit: “Je li Medijsko sveučilište promijenilo svoj koncept zatvorenosti prema javnosti - je li u ovome trenutku moguće dobiti na uvid Statut Medijskog sveučilišta?”

Isti upit poslali smo i gradskoj upravi, jer je Grad Koprivnica 50-postotni suvlasnik tvrtke Media uni d.o.o., osnivača MS-a (drugi suvlasnik je Grad Varaždin)i s četiri milijuna kuna godišnje financira njegov rad. U petak u 13.33 sati dobili smo zajednički odgovor.

On glasi: “Medijsko sveučilište nije zatvoreno prema javnosti i ima dobar odnos s medijima te velik broj nastavnika i suradnika iz medijskih krugova, kako novinarskih tako i radijskih i televizijskih. Ali, isto tako, Sveučilište se ne slaže s konstantnim negativnim i neutemeljenim stavovima pojedinih medija. Statut Medijskog sveučilišta objavljen je na službenoj web stranici Sveučilišta.”

Simpozij

“Kvaka” je u tome da je Statut objavljen na internetskim stranicama MS-a - u petak u 8,49 sati. Tako sada i koprivnički porezni obveznici, koji financiraju MS, napokon imaju uvid u temeljni dokument te institucije.

Da se nešto kopernikanski mijenja u odnosu MS-a prema javnosti svjedoči i to što smo bez ikakvih problema dobili podatke o tome koliko profesora i o čijem trošku sudjeluje u radu međunarodnog simpozija “Mediji i javnost”, što se od petka do nedjelje održavao u Dubrovniku.

Iz “vlastitih sredstava” MS je platio sedam dvokrevetnih soba te prijevoz minibusom za zaposlenike i studente koji su sudjelovali u organizaciji simpozija u Dubrovniku.

Komentara 1

BR
Brankoz
17:14 18.11.2013.

Odlično Hrvoje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije