Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ BIROKRATSKE ZAVRZLAME

Maturantica Laura koju su rušili zbog potpisa ipak upisala Muzičku akademiju

Zagreb: Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/2
21.09.2022.
u 20:02

Slučaj maturantice čiji je ispit poništen nakon što se potpisala na esej izazvao je brojne reakcije. Mnogi su bili stava da je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje bio prestrog.

Slučaj maturantice Laure Mikić ovo ljeto podigao je veliku prašinu u javnosti nakon što joj je poništen esej na državnoj maturi jer se na njega potpisala, zbog čega se nije mogla upisati na ljetnom roku na Muzičku akademiju.

Birokratska zavrzlama će ipak imati sretan kraj.

"Potvrđujem da je Laura Mikić redovita studentica Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu", kazao je dekan Muzičke akademije Igor Lešnik za 24sata nakon što su objavljeni konačni rezultati jesenskog roka državne mature, koju je Laura položila i tako stekla uvjete za upis akademije.

Slučaj maturantice čiji je ispit poništen nakon što se potpisala na esej izazvao je brojne reakcije. Mnogi su bili stava da je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje bio prestrog.

- Potpisivanjem punim imenom i prezimenom učenik, odnosno pristupnik odaje svoj identitet, dakle omogućava svoju identifikaciju, a upravo je tajnost jedan od osnovnih načela provedbe ispita državne mature u svrhu osiguravanja jednakosti za sve pristupnike - tumačili su iz NCVVO-a ljetos. Zbog iste pogreške uz Mikić, ljetni rok državne mature izgubilo je još 23 maturanata, a na jesenskom još njih sedmero.

VIDEO: Jadranka Kosor: 'Mislim da treba uzeti apsolutno jako ozbiljno to što Putin govori'

 

Komentara 4

DU
Deleted user
06:43 22.09.2022.

muzicka akademija...???? ...glazbena akademija ....!!!!!

AD
admzaq
20:22 21.09.2022.

Pa, ako je prošla prijemni na muzičkoj... Mislim, zbog eseja iz hrvatskog (odnosno zbog potpisa) zakomplicirati djetetu obrazovanje na muzičkoj akademiji to može samo slučajna država. Ni ne znam čemu je bitan toliko taj esej. Slobodno ga mogu maknuti. Ionako je 99% ljudi u Saboru nepismeno...

Avatar krcedolac
krcedolac
08:01 22.09.2022.

Dobra vijest!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije