Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peti dan prosvjeda
Povratak na članak

Matić ušao na glavni ulaz, branitelji mu pjevali 'Oj, hrvatska mati'

Iako je prethodnih dana u zgradu Ministarstva ulazio na sporedni ulaz, ministar Matić danas se pojavio pred braniteljima i u zgradu ušao na glavna vrata

Komentari 112

SV
sveznamdrugi
10:12 24.10.2014.

Matić je ministar branitelja od kojih ga čuva policija a Milanović predsjednik Vlade koji bježi po svijetu i iz Londona šalje poruke građanima. Dobra vijest je da neće dugo, čini mi se da će i parlamentarni izbori jako brzo

VL
GO
Gomila
09:20 24.10.2014.

Matic bio lazni branitelj i lazni penzijoner remetinac za tebe siguran

VL
AY
ayala
09:25 24.10.2014.

ako ima ptsp nemoze biti ministar. hocemo smjenu

VL
GO
Gomila
09:17 24.10.2014.

Maticu kad ces vrati peziju sto si pokro kao lazni PTSP

VL
GU
gummybear
09:48 24.10.2014.

Debela koža, bez obraza, bez srama , e to je minstar Matić.

VL
SA
samazg
10:10 24.10.2014.

Da je ovo normalna država, ovakvi bi davno morali otići, a ne da ih policija čuva od onih za koje rade i čije interese bi trebali braniti. Dvije godine se nisu udostojali na razgovor ih primiti. Ni s kim oni ne žele razgovarati: ni sa sindikatima, ni s Crkvom, ni s Markićkom, ni s liječnicima dok je bilo aktualno, ni o građanskom odgoju, ni o zdravstvenom odgoju, ni o Inicijativi za obitelj dok je priča trajala...Sa svima u zavadi osim sa braćom iz "regije" i gay paradom...

VL
Avatar MK
MK
10:05 24.10.2014.

...sada znaci vise nema nit "stida".

VL
DU
Deleted user
09:56 24.10.2014.

Jadan je ministar branitelja kojeg, od tih istih branitelja, čuva policija. Naš narod kaže da "u svakom žitu ima kukolja" pa tako i kod branitelja, ali najveći je kukolj očito sam ministar. U interesu je samih branitelja da pojasne svoje zahtjeve za Matićevim ostavkom.

VL
Avatar plavi1986
plavi1986
10:20 24.10.2014.

branitelji pravi hrvati su uz vas i uvjek če biti ,a ove domače jude s njima čete lako , znali ste 91, znat čete i danas: bog i hrvati

VL
KI
Kissinger
10:22 24.10.2014.

jaka vijest,što ste sa njom htjeli postići ?

VL
KN
knezica
10:05 24.10.2014.

Normalno, najveća opasnost za te gospodare hrvatskog neba, zemlje i podzemlja bili su i ostali hrvatski branitelji. U devedestima, one koje su smatrali opasnima, jednostavno su likvidirali a ostale su podijelili. Danas u Hrvatskoj djeluje više stotina braniteljskih udruga i s takvom organizacijskom strukturom nemaju nikakve šanse da se legitimno suprostave državi koja ih je odlučila praktički uništiti. U njihove redove ubacili su im svoje ljude koji šire razdor, a po potrebi i izvode provokacije. U međuvremenu, branitelji masovno umiru. Umiru većinom mladi, mnogi i prije pedesete, od raznih bolesti, najčešće od raka. Sve to ova Vlada zna, ali se o tome ne piše, niti se ikada javno i otvoreno govorilo. Smrt mladog branitelja je za njih nešto uobičajeno, pa i poželjno. Neželjena je situacija tek ako se smrt dogodi ispred nadležnog ministarstva, ali čak ni tada Fred Matić ne pomišlja na ostavku. On traži da se skupi 200.000 potpisa, iako, kao što mu Josip Klemm replicira, sam Matić ne može skupiti ni 200 branitelja koji bi bili na njegovoj strani. Ali tko je zapravo Matić? Kao i Bojan Glavašević, bili oni tog svjesni ili ne, samo su sitne figure hrvatske UDBA-e, čovjek čije mišljenje, retoriku ali i život, oblikuju oni koji su ga pretvorili u to što jest. Oni su mu dali priliku da misli kako je netko i nešto, iako je stvarno samo onaj kojeg preziru braća suborci. Što se tiče mladog Glavaševića, on je vjerojatno u pravu kada kaže da svoju poziciju ne duguje tome što je sin Siniše Glavaševića. Možda svoju poziciju duguje baš tome što se svog oca - odrekao. Obojica nisu ništa drugo nego radnici u pogrebnom poduzeću koje se bavi kopanjem grobova hrvatskih branitelja. A koliko je samo poginulo branitelja otkad je rat završio? Kad se zbroje svi koje je sama Hrvatska dala ubiti, oni koji su prerano umrli od bolesti izazvanih sudjelovanjem u ratu (radijacija, zvončići, rak, alkoholizam, droga, stres, srce…), te oni koji su od muke ubili sebe, dođemo do brojke koja premašuje broj poginulih branitelja u ratu. Zastrašujuće je, ali istinito. Hrvatska je ubila više branitelja od agresora u Domovinskom ratu.

VL
GL
glory
10:27 24.10.2014.

A jest hrabar, svaka mu čast! Štiti ga 30 policajaca i cijela kukuriku vlada! Vijest je zbilja senzacionalna. Ganuti smo tom hrabrošću.

VL
DU
Deleted user
09:45 24.10.2014.

Zadnji događaji su primjer koliko je nepotrebno imati ministarstvo branitelja a uz to i puno košta. Ministri branitelja moraju provoditi politiku svoje stranke i to je često jako loše po branitelje. Prisjetimo se samo kako su branitelji prosvjedovali prije četiri godine kada je HDZ-ova vlada dozvolila srbijanskim iztražiteljima iz Beograda da u Vukovaru ispituju Vesnu Bosanac i druge naše branitelje zbog ratnih zločina. To je bila jedna od najvećih blamaža a tadašnji ministar branitelja Ivić je jednostavno nestao umjesto da je stao uz branitelje. O braniteljima se trebaju, dostojanstveno i u tišini, brinuti druge institucije a ne pristrani ministri.

VL
Avatar Kristijan Kašić
Kristijan Kašić
10:28 24.10.2014.

najbolji ste mi vi kojima sve sto se dogadja u drzavi, zato je kriv HDZ. Gori ste od Matica, Milanovica i ostalih. Vecina branitelja nisu nikad bili clanovi stranaka, tako da ne lupetajte. Hrvatska je jedina drzava ciji branitelji zive na marginama, odnosno velika vecina branitelja. U Hrvatskoj bolji status imaju cetnici, koji sjede i u Saboru. Pri tomr mislim na cijelokupni SDSS, na celu sa Stanimirovicem kojeg bi DORH trebao istraziti, a dokazi o njegovom četovanju itekako postoje.

VL
BE
beli444
10:02 24.10.2014.

Aux armes, citoyens, Formez vos bataillons, Marchons, marchons ! Qu'un sang impur Abreuve nos sillons !

VL
Avatar docCL
docCL
10:33 24.10.2014.

Cemu policajci? Nema nikakve ugroze za ovog komedijasa koji se nije bojao ni 91. u podrumu. Oce li Predrag dobiti i 10. odlicje za ovaj "hrabar cin"?

VL
IG
Iggorson
11:33 24.10.2014.

Tragično je što će visokoškolovani kadar raditi 40 godina a na kraju će imati upola manje mirovine od 50 posto lažnjaka koji sjede u birtiji i zive na racun drzave..

VL
Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
11:43 24.10.2014.

Uskoro će nam trebati udruga koja će se boriti protiv privilegija branitelja i njihovih familija

VL
Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
11:40 24.10.2014.

Čudno mi je što se branitelji nikada ne bune kad netko opljačka milijune državnog novca-dali tada ne pomisle da je i njihov dio opljačkan

VL
BS
bstrabi2
10:39 24.10.2014.

Nije važno gdje je Matić ušao ili izašao.Pa Hrvatski Branitelji nisu banda.Meni ovo izgleda.Isto kad su na Krešimirevom Trgu.Nobila gađali jajima.I Kad im je Vlado Gotovac.Održao litaniju.Samo onda smo svi bili zdravi,a danas sami invalidi.I ako on ne napusti ministrstvo.Može isto očekivat jaja....

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.