Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Naoružani dvojac opljačkao nekoliko stotina tisuća kuna iz Erste banke

erste
Antonio Bronić/PIXSELL
17.02.2010.
u 11:03

Dvojica nepoznatih pljačkaša maskiranih fantomkama ušli su na vrata poslovnice te zaprijetili dugim oružjem. Razoružali su zaštitara V grupe, 24-godišnjeg F.B.

Zagrebačka policija danas je izvijestila kako i dalje traga za naoružanim i maskiranim muškarcima koji su jučer u prijepodnevnim satima opljačkali poslovnicu Erste banke u Španskom. Izvijestili su kako je dvojac odnio nekoliko stotina tisuća kuna.

Maskirana fantomkama i naoružana automatskom puškom, dvojica su razbojnika jučer orobila poslovnicu Erste banke u Ulici Alberta Fortisa 16 kod tržnice u Španskom.

Upali su u 9.55 sati u banku dok je tamo bila jedna stranka i osam zaposlenika. Zaštitara V-grupe F. B. (24) odmah su razoružali i naredili svima da legnu na pod.

Uzeli su novac, no nije još poznato o kojoj svoti se radi. Sve je trajalo manje od minute, možda minutu, kazali su nam svjedoci, kojih je bilo dosta s obzirom na to da je bilo 10 sati.

Čekao ih automobil?
– Vidio sam jednog pljačkaša s leđa. Na sebi je imao sivu jaknu, fantomku, automatsku pušku je prebacio preko ramena. Nije trčao. Išetao je iz banke i otišao lijevo na parkiralište iza zgrade – kazao nam je, još pod dojmom razbojstva, jedan trgovac.

– Vidio sam da se u banci nešto događa jer je jedan od pljačkaša kod ulaza odgurnuo nekog čovjeka – tvrdi. Na izlazu iz banke, dvojica su u rukama nosila nešto što je sličilo crnim vrećama. Krenuli su prema automobilu.

Drugi je, pak, svjedok primijetio sumnjivi automobil, sivu “renault lagunu”, parkiran na malom parkiralištu iza banke. Pljačkaši su ušli u njega i pobjegli, a čini se da ih je u automobilu čekao treći počinitelj.

Jednog je građanina zatekao prizor u banci dok je krenuo do bankomata podići novac. Kad je pogledao kroz stakleni zid vidio je kako svi u banci leže na podu. Otrčao je preko puta do kafića “Berni”:

– Ušao je i viknuo “Zovite policiju, u banci je prepad! – ispričala nam je konobarica.

Policija uzimala tragove
Netko je pozvao policiju, no pljačkaši su ipak umaknuli. Policija je jučer obavljala očevid, razgovarali su s djelatnicima banke i uzimali tragove s mjesta gdje je automobil bio parkiran.

Inače, ta se banka našla na meti razbojnika u rujnu 2007. godine, kada su dvojica s pištoljima odnijela više desetaka tisuća kuna.

Bili su maskirani ženskim čarapama koje su navukli preko lica.

Jedan je uperio pištolj u zaštitara V grupe pa mu naredio da preda oružje. Drugi je razbojnik uperio oružje u ostale zaposlenike i stranke u banci te su uzeli novac iz blagajne.

Ključne riječi

Komentara 15

GB
golub.branimir
15:08 17.02.2010.

Pošten=budala. Penzići kalašnjikove u ruke i po poštenu mirovinu u ova govna od banaka!!!

OB
-obrisani-
11:27 18.02.2010.

Lova je osigurana, nikom se ništa desilo nije. Dečki su samo upotrijebili način vladajuće partije za riješavanje \"krize\" kućnog proračuna. Ako se ne goni Kranader i njegova klika - zašto bi se gonilo njih? Jer svaka pljačka je ista -ta - bilo kalšom , bilo nalivperom ili tastaturom..

VO
vollmer
13:18 17.02.2010.

Gdje je sada policija da ih ulovi oni znaju kažnjavati samo stoku sitnoga zuba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije