Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO RJEŠENJE
Povratak na članak

Dalić: Pripremamo zakon koji će zaštiti gospodarstvo od problema velikih kompanija

Martina Dalić naglasila je da se zakon ne prirprema specifično ni za Agrokor ni Ivicu Todorića, no da bi se, ako bi situacija to zahtijevala, taj zakon mogao primijeniti i na njih

Komentari 52

BE
belimo
16:27 24.03.2017.

Al im je kriterij! Koja privatna firma još postoji sa više od 8.000 zaposlenih i dugom većim od milijardu kn. Ako te brojke podijelite dobijete iznos od 125.000 kn po radniku!!! Ako je neki obrtnik ili mala firma dužna 10.000 kn porezna uprava nad njima radi teror u obliku blokade računa(opomene i zivkanja niti ne spominjem). Sa iznosom od 125.000 kn Konzum isplati svoju blagajnicu sa 36 plaća...Takvu firmu ne treba pomagati nego UNIŠTITI do kraja dok se nije uspjela još više zadužiti.

VL
EL
elkomadante
16:15 24.03.2017.

kako objasniti narodu koji bjezi iz zemlje mafijasa da ce zakon biti skrojen po pravdi ? dalicka, zasto niste mijenjali zakon i za Peveca a i za atlantic grupu?

VL
SM
san.martino
16:23 24.03.2017.

Dovoljno je da se onima koji su bankrotirali oduzme sva pokretna i nepokretna imovina,njima i svima koji su povezani s njima. Jer,kako je jedan zagrebacki sudac rekao,novac postoji nije nestao. Samo je pretocen u vile,dvorce,jahte...

VL
MO
mocira
16:33 24.03.2017.

Dalicka daj ne lupetaj, zar cemo za svakog muljtora poseban zakon. A sto za todorica ne vrijedi ovrsni zakon, zakon o stecaju itd. A meni ovrha za 80 kn tv pretplate. Ne lupetaj vise molim te!

VL
MA
maligogo
18:28 24.03.2017.

Svi znamo kako se taj zakon piše za Todorica...svi znamo kako je uništio tisuće malih gospodarstava kojima nije plaćao preuzetu robu. Projekt gradnju je preuzeo tako sto im je nakon neplaćanja radova koje su izvodili na konzumovim objektima u kompenzaciju dao tone industrijskih krastavaca, otjerao ih u stečaj i kupio za sitniš. Isto tako pogledajmo se svi u ogledalo i svatko sam sebi neka kaže kako smo mi svi online drkadjije koji samo pišu, pametuju..Kada bi sutra vlada objavila kako uzima zdravstvu,školstvu,kulturi i socijali kako bi pokrila Todorićeve dugove...mi bi i dalje pisali iz svojih fotelja...ne bi nas se pet skupilo na prosvjedu....prema tome imamo sto smo zaslužili svojim ne reagiranjem na očiti lopovluk

VL
DO
dopizdilomi
16:28 24.03.2017.

Kada će te pripremiti zakon koji će zaštititi gospodarstvo i velike kompanije od krađe pojedinaca i stranaka, donatora, izvlačenja novaca, pogodovanja, nepotrebnih nadzornih odbora, uhljeba, nestručnih ljudi, neradnika i do kada će direktorska i slična mjesta obnašati stranački podobnici?

VL
DA
danijelrukavina4
19:09 24.03.2017.

Gospođo Dalić, da li ste svjesni što radite? Pa vi "pripremate zakon", a zakone (koje ste trebali davno poštivati, da do ovog ne dođe) već imate. Jeste li svjesni da su po zakonu i prije firme propadale, a nitko im nije pomagao. Kud se petljate ? Pustite da to tržište riješi. Pa to je sve bilo jako lijepo smišljeno, zna se i s kojim ciljem. Pustite tržište da to lijepo riješi. A i vi dobavljači, pošto ste išli u vladu ? Riješite to sa Agrokorom. On vam je dužan, nije vam vlada dužna. Ovako, kad idete u vladu , izgledate kao suučesnici u "poslovnom pothvatu".

VL
MA
marijaqwer
16:35 24.03.2017.

Martina Dalić je više puta naglasila da se zakon ne odnosi na Agrokor i Todorića, pa čak je i nepismenim jasno da je upravo suprotno. Cilj zakona je svaliti što više dugova Agrokora na državu tj. na nas. Inače Hrvatska ima već dovoljno zakona koji uređuju ova pitanja ( a pitanje je zašto se ne primjenjuju ). Tu je zakon o stečaju, zakon o pdv - u , zakon o rokovima plaćanja u trgovini,...Preuzimati dugove propale tvrtke nije briga za radnike. Radnici će poslije stečaja raditi isti posao za drugog vlasnika.

VL
NI
nibunika
17:10 24.03.2017.

Koja muljatorska politika gđe Dalić. Najprije je HDZ omogućio podobnim kriminalcima, pljačkašima i ratnim profiterima, tajkunima i tajkunčićima, da se „po zakonu“, posebno kroz pretvorbu i privatizaciju nakon 1992. godine, domognu na stotine poduzeća (oduzetih radnicima), od kojih su mnogamnoga propala, A sada kradeze priprema zakon kako da tu opljačkanu imovinu hrvatskih građana zakonski sačuvaju tajkunima, pa makar i na račun poreznih obveznika.

VL
Avatar freen
freen
18:53 24.03.2017.

Sramota za HDZ,pa gdje vam je pamet,pa zar nema pametnijih u HR.

VL
UV
Uvjekprotiv
18:15 24.03.2017.

Zato i uvode porez na nekretnine da bi Todorica i ostale 'spašavali'

VL
CA
campa
17:35 24.03.2017.

Najava novih zakona a nitko se ne priupita koliko je malih poduzetnika propalo zbog nepoštivanja zakona o plačanju .Svi zakoni koji su se donosili donosili su se u interesu Todorića koji se nije morao ničega pridržavati i koji je samovoljom i kršenjem zakona uništio našu poljoprivredu.

VL
VA
vaderd231
17:00 24.03.2017.

molim te bože imam jednu želju pošalji nam Kim Jong Un na jedan dan da riješi ove kriminalce

VL
AL
alphazulu99
16:42 24.03.2017.

Ovi su gori od Sanadera.

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
17:16 24.03.2017.

Zakon je super ali ako se primjenjuje na sve ljude isto. Znaci zapljeniti svu imovinu Todorica jer je izvlacio novce bespravno iz kompanije. Provjeriti svaku transakciju novca od smog osnutka kompanije i pokusati vratiti novce u drzavni proracun. Nakon toga preuzeti kompaniju drzavnim novcem a na mjesta rukovoditelja postaviti strucnjake a ne politicki podobne.

VL
Avatar germanikus
germanikus
19:19 24.03.2017.

Ako je i bilo dvojbe da ovu drzavu vode kriminalci sad je vise nema!Ova bolesnica docira u stilu tete u vrticu kako se zakon priprema za sve kompanje s vise od 8000 zaposlenh i miljardu Eura duga!Uzme li se u obzir da osim Agrokora niti jedna tvrtka ne zaposljava 8000 onda je i rtardiranom petogodisnjaku jasno za ga se pise ovaj zakon!Ako sam za ovu i ovakvu drzavu kao Dragovoljac dvije zime sproveo na Velebitu i Svilaji onda mi ova drzava nije trebala!

VL
KE
KeronZum
18:00 24.03.2017.

Vrijeme je da ljudi shvate, kako svaki dan kada uđete u Konzum glasate za Konzum,Todorića i sve vezano uz tu kompaniju i njen rad. Za razliku od političara gdje stvarno nemamo izbora ovdje svatko može odlučiti i odmah će see vidjeti posljedice. Ja osobno već godinama ne kupujem tamo a i izbjegavam proizvode od Todorića koliko je to moguće. Kada se promjeni klima u tom lancu možda se i vratim. Da svaki 10ti čovjek odluči istu stvar, Konzum propada u roku od mjesec dana.

VL
SD
sve_dalje_od_HR
18:05 24.03.2017.

Ovo je sumrak pravne države i krajnji egzibicionizam ove Vlade u spašavanju grobara Hrvatske Todorića! Vlada(Todorić) strahuje da koji nervozan vjerovnik ne aktivira koju garanciju ili pokrene neki postupak prisilne naplate pa da krene lavina.... Naravno taj zakon neće vrijediti za strane vjerovnike i investitore tako da se svi domaći dobavljači mogu slikati!!! Kad se pokrene lavina (a hoće vrlo brzo) trebat će samo dobra stara GILJOTINA i hermetički zatvorene granice

VL
DU
Deleted user
19:40 24.03.2017.

Ovo je definitivni pad Gazde, ali i HDZ-a.

VL
DU
Deleted user
18:39 24.03.2017.

Ma da, znamo mi svi da to nije zbog Todorica i njemu slicnih. Nego, niste se bas pozurili ukinuti ovrsni zakon koji kao sto vidimo vrijedi samo za sirotinju.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.